XS
SM
MD
LG

FK Apolon Kraljevo: Zadovoljstvo posle prve petoletke

Fudbalski klub Apolon osnovan je 21. maja. 2010. godine. Predsednik je Ivan Petrović,. čovek koji je kao igrač bio član Partizana, Čukaričkog, OFK Beograda, nastupao je u Kini i Apolonu sa Kipra.. Pravi čovek na pravom mestu. U klubu vlada veliko zadovoljstvo kada je u pitanju protekli period. A kao i ne bi...

- Za tih pet godina uradili smo više nego što smo očekivali. Mi smo naime, planirali da posle deset godina rada i bitisanja imamo decu koja će moći da kažu da su savladali sve tajne u fudbalu i da postanu pravi igrači, a mi već sada imamo dva reprezentativca u najmlađim kategorijama na šta smo veoma ponosni.

Ostvarili ste u međuvremenu odlične saradnje sa poznatim klubovima.

- Imamo već saradnju sa Čukaričkim, sa Radom, OFK Beogradom. U Beogradu smo prijavili naše ekipu koju sačinjavaju dečaci rođeni 1999. i 2000. godine. Igraju u tamošnjoj kadetskoj ligi. To je klub koji nosi ime Apolon 2010. Sva deca koja tamo igraju ovde treniraju, na utakmice putujemo i kao domaćini igramo na terenu Čukaričkog. Ovi kadeti nam mnogo znače za lakši prolaz u kategoriju mlađih omladinaca što nam je, naravno, i jedan od ciljeva.

Da li takav način igranja iziskuje i dodatne troškove i kakva je razlika igrati u ligi zapadne Srbije ili u Beogradu?

- Deca treniraju ovde, tu idu u školu i imaju obavezu da samo učestvuju u troškovima prevoza do Beograda koji su minimalni. Dakle, vodili smo računa o svemu. Liga zapadne Srbije je kvalitetna i jaka ali veća je korist za igrače da su na području Beograda jer se tamo prati svaki korak tih talentovanih dečaka.

Ta generacija je najstarija. Kakva je situacija sa nešto mlađim selekcijama?

- Dve selekcije pionira uporedo igraju na dva novoa takmičenja: ligi FS regiiona zapadne Srbije i u FS raškog okruga. Petlići takođe imaju svoja takmičenja ali u Beogradu. Do sada je to bilo nezvanično učešće ali će ubuduće, pošto je Crvena zvezda istupila iz lige naši najmlađi popuniti to upražnjeno mesto. Naime, liga će brojati neparan broj a mi ćemo sa ekipama koje budu slobodne takoreći sparingovati jer nemamo nikakve obaveze oko plasmana.

Sve selekcije ovog kluba treniraju na tri prelepe lokacije. Svi tereni su sa veštaškom travom. Jedan u okviru balona a dva na otvorenom.

- Pored terena u balonu nalazi se i otvoreni teren sa veštačkom travom a preko puta na stotinak metara nalazi se naš drugi sportski centar gde je pravi fudbalski teren i igralište sa takođe veštačkom podlogom. Na njima uglavnom treniramo u večernjim satima pod svetlom reflektora - napominje Ivan Petrović.

Prednost ovog kluba je i tim Radničkog iz Kovača iz predgrađa Kraljeva. I on je pod vašim patronatom!

- I sa ovim klubom imamo velike planove. Doveli smo deset igrača i glavni cilj nam je ulazak i viši rang u Moravsku zonu. Tako bi deca mogla da se posle kadetskog staža prikljuće prvom timu. Tako bi mogli u kontinuitetu da radimo sa decom od pet godina do prvog tima - rekao je na kraju predsednik FK Apolon Ivan Petrović.

Trenutno u okviru kluba trenira i radi oko 250 mališana. Tu je i istureno odeljenje u obližnjem mestu Ratina koje broji tridesetak talentovanih dečaka.

 

REPREZENTATIVCI INA OTVARANjU

Na otvaranju Balona odnosno predstavljanju FK Apolon bili su prisutni i nekadašnji Ivanovi klubski drugovi i veliki prijatelji, Bane Ivanović, Miloš Ninković, Aleksandar Kolarov, Rajković, Ivan Dudić. Bilo je to pre pet godina nekoliko dana uoči Svetskog prvenstva u Južnoj Africi

 

BIVŠI ASOVI ZA KATEDROM

Sa mladim fudbalerima rade poznata imena Srpskog fudbala. Ljubiša Milojević, nekadašnji centarfor Crvene zvezde, Goran Jerinić (Rad), Nenad Batalo (Napredak KŠ), Jugoslav Banjac (Priština), Dejan Popović, Ivan Petrović i dvojica volontera

 

Petlići sa trenerima foto: Stole

Polaznici škole fudbala

Najmlađi izlaze na teren