XS
SM
MD
LG

Pet golova i napeto do kraja

U derbi meču šestog kola Šumadijske okružne lige, u Belosavcima, BSK - Junkovac 3-2 (1-2). Bio je to duel dva tima iz vrha tabele, BSK je jurio još jednu pobedu kod kuće dok se Junkovac borio da ostane jedina neporažena ekipa u ligi. Čvrsta i otvorena igra od starta, na koju smo navikli u duelima ove dve ekipe, donela je terensku inicijativu domaćih, ali je gost poveo. Igrao se 13. minut kada je, danas odlični, Petrović probio po levoj strani, prevario dva igrača domaćih i idealno centrirao. Loptu je, neometan, zahvatio Jovanović i postigao pogodak. Nije se dugo čekalo na izjednačenje. U 16. minutu, Adamović je promešao odbranu gostiju i uz pomoć stative poravnao rezultate. Od tog trenutka ekipa domaćih prelazi u totalnu inicijativu, a u heroja izrasta golman gostiju Babić koji je u više navrata spasao svoju mrežu odličnim intervencijama. Imao je i sreće kada je Cvetković pokušao da ga lobuje, ali se stativa isprečila na putu ka golu. U 37. minutu gosti ponovo stižu do prednosti. Povukao je Simić loptu, centrirao, igrači BSK su smušeno reagovali i lopta se ponovo vratila do Simića koji je ostao sam na drugoj stativi i Slavković je još jednom bio nemoćan. Domaći su nastavili da napadaju, a gosti su zapretili iz kontre ali je Slavković odličnom intervencijom sačuvao mrežu.


U drugom poluvremenu na terenu je postojala samo jedna ekipa. Na samom početku, u ekipi domaćih, umesto Mladena Pavkovića, ulazi Bukvić koji svojim prodorima unosi živost po levom boku. Adamović i Janković su pretili iz sredine ali je golman Babić uspeo da sačuva mrežu do 67. minuta. Dragan Luković je izveo aut sa desne strane, lopta je padala na ivicu peterca, a Aleksandar Pavković je vešto glavom lobovao golmana i poravnao rezultat. Napadali su domaći, izveli više slobodnih udaraca i kornera i baš posle jednog kornera i došli do prednosti. U gužvi se najbolje snašao Slobodan Luković, uputio udarac, a loptu je sa gol linije, u maniru golmana, rukom sklonio Nikolić. Sudija je pokazao na belu tačku, ali od tog trenutka kreće sa greškama i pravi ih do samog kraja meča. Da je Nikolić dobio žuti karton zbog igranja rukom, to bi mu bio drugi žuti i ekipa Junkovca bi ostala sa igračem manje. Igrao se 84. minut kada je Janković izveo kazneni udarac i doveo domaće u vodstvo. I jedni i drugi kreću sa rastrzanom igrom, sa puno prekršaja i pritiska na sudiju koji ne kažnjava ni kartonima ni opomenata. Igrao se poslednji minut nadoknade kada smo bili svedoci nesvakidašnjih događaja na fudbalskim terenima. U jednom duelu igrač domaćih je povređen i sudija mu je dao znak da izađe van terena. Domaći su prijavili izmenu i glavni sudija je dao znak da se izmena izvrši. Dok je prvi pomoćni sudija pregledao opremu igrača koji ulazi, glavni je dao znak da se igra nastavi što su igrači Junkovca iskoristili da uđu u kazneni prostor. Jedan od njih je izbio sam ispred golmana i nakon kontakta pao. Sudija je pokazao na belu tačku, a ekipa domaćih je u tom trenutku imala 10 igrača na terenu jer dozvoljena izmena uopšte nije izvršena. I dok su se igrači oba tima povlačili van šesnaesterca, glavni sudija je otišao do drugog pomoćnika i nakon konsultacija kazneni udarac preinačio u gol aut. Došlo je do oštrog negodovanja gostujuće uprave koja je na par minuta povukla ekipu sa terena, ali je utakmica ipak nastavljena i završena rezultatom 3-2. Ostaje žal što je pravi derbi meč sa 5 postignutih golova završen na ovaj način.

Zanimljivo je da se ova dva rivala ponovo sreću u sredu Belosavcima, u okviru četvrtfinala kupa FSO Topola.

Pred oko 100 gledalaca, po oblačnom vremenu vremenu strelci su bili: 0:1, 17. minut Jovanović; 1:1, 16. minut Adamović; 1:2 Simić, 2:2, 67. minut A. Pavković, 3-2, 84. minut Janković (KU). Žuti kartoni: BSK (D. Luković), Junkovac (Nikolić).

BSK: Slavković (k), D. Luković, Lukić, S. Luković, Andrić, A. Pavković, Cvetković (Jakovljević), Ml.Pavković (Bukvić),   Mi. Pavković, Janković (Mijović), Adamović. Na klupi još i: Savović, Vukadinović, Rankić.

Junkovac: Babić, Janković (Novaković), Topalović, Nikolić, Stevanović, Ivanović, Milanović (k), Petrović, Đorđević, Simić, Jovanović. Na klupi još i: Veljić, Tanasković, Vasić, Matić, Miljković.


Aranđelovac 2 : 4 Šumadija
Šatornja 2 : 2 Šumadinac
Karađorđe 1 : 0 Trnava
Prvi srpski ustanak 2 : 0 Banja
Vitlina-Bokanja 1 : 1 Pobeda
Vinča 0 : 3 ŽSK
Lepenica 1 : 4 Borac
BSK 3 : 2 Junkovac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 6 4 1 1 13
2 Šumadinac 6 4 1 1 13
3 BSK 6 4 1 1 13
4 Junkovac 6 3 2 1 11
5 Šumadija 6 3 1 2 10
6 Banja 6 3 1 2 10
7 Prvi srpski ustanak 6 3 1 2 10
8 Karađorđe 6 3 1 2 10
9 Vitlina-Bokanja 6 2 2 2 8
10 ŽSK 6 2 1 3 7
11 Lepenica 6 1 4 1 7
12 Trnava 6 2 1 3 7
13 Šatornja 6 1 2 3 5
14 Aranđelovac 6 1 1 4 4
15 Vinča 6 1 0 5 3
16 Pobeda 6 0 2 4 2