XS
SM
MD
LG

Za sigurnu pobedu dovoljno i jedno dobro poluvreme

"Beli" kreću u novu trku,  da u četvrom pokušaju u seriji budu brži od rivala. Raniji pokušaji završavali su se na dobro poznati način. Protiovnici su bili brži, snalažljivi, da li i bolji. Hoće li ,,novi Radnički,, sa novim rukovodstvom, trenerom, nekoliko pojačanja biti ,,pametniji,, borbeniji, uporniji u nastojanjima da donese radost fudbalskom gradu. Dilema , naravno, ima mnogo. Fudbal je nepredvidljiva igra. Ono što je u svemu najznačajnije, pirotski tim mora da igra dobro, da se bori, pokaže vrednosti verujući da će to biti dovioljno. Samo se pobedama i bodovima, nadamo se , stiže do cilja!!!. Neka je srećno "beli"!

 

radnicki

Bila je ovo najava, najava pre utakmice. Nismo očekivali da će sve tako biti. Uostalom evo razvoja dogadjaja!!!

Dobro je pocelo po Piroćance. Smenjivali su se napadi pred golom opreznih gostiju. 3.minut Ilić glavom preko gola. 6. minut Spasić sutira Azdejković brani. 7. minut dobra akcija Ristova, Salihovića i Mančića odbrana na mestu. Dobar napad ,, belih,, po levoj strani, B.Mančić je centrirao, a Ristov ,, zakucao,, u mrezu. 10.minut Goool Denis Ristov 1:0. 15.minut Pirocanci mnogo bolji, izvode peti korner.Lopta se odbila do Salihovića koji sa 25. metara pogadja stativu. Trsteničani se ,, lelujaju,, pred presingom i napadima Radnickog.
Najmladji fudbaler na terenu Miloš Spasić   oslobodio se  stopera i iz teske pozicije sa desne strane pogodio ,, malu mrezu,,!
19.minut Goool Milos Spasić 2:0.

37.minut Skoro Trstenik nije ovako nadigran.Prvj udarac na gol Perića,gosti su uputili osam minuta pre kraja prvog dela. Domaci su organizovaniji, igraju brze, opasnije pred golom. 41.minut akcija Tanaskovića i Spasića , povratna do Ristova koji snažno sutira sa 16 metara preko gola. Trstenicani kao drogirani bokser.Dobro su prosli u prvih 45. minuta. Domaći su izveli cak 7 kornera.Nešto je čudno bilo u njihovim redovima!!! ? 45.minut ostalo je samo 2:0!!!

Nastavljaju,,beli” samo povremeno igru iz prvog dela.Gosti bez dovoljno energije, čega li još, ne uspevaju da nadju način  koji bi im doneo promene u odnosu snaga na terenu. Nešto oni sami, više im domaći to ne daju!
51.minut Piroćanci izvode i deveti korner.Salihović šalje loptu ka golu, odbija se na levu stranu, usledio je centaršut Petrova do M.Mancica koji je s peterca pokušao da šutira levom nogom ali je promašio ,,ceo fudbal,, 60. minut gosti koriste sve tri izmene. Radnicki izvodi deseti korner. Pošteno sudjenje odlicnog i odlucnog Milana Milutinovica.Igra se borbeno, ali fer.

75.minut igra kao da se smirila.Domaći zadovoljni rezultatom ,,drze loptu,, dugo kombinuju,gosti kao da nemaju snage,,za veca dela,,vise misle na svoj gol.Opao je tempo.Sparinasmozda utice.A i domaći vise ne forsiraju presing i brzu igru.Kao da je sve gotovo! Igrea sa dva poluvremena umnogome različita!

80.minut.Ceka se kraj meca dva neravnopravna rivala.Radnički je u  prosto ,,samleo,, ,,pregazio,, goste u prvom delu.U nastavku ,,beli,, su igrali koliko je bilo potebno da se odrzava sigurna razlika.

Ipak nije bilo sve gotovo!

Nemanja Petrov je protutnjao po desnoj strani odigrao povratnu do M.Mančića a ovaj sa peterca gurnuo loptu u gol. Gotovo je sada!!!

I na kraju, šta !?

Radnički je kroz pripreme ,,podizao,, formu i ono što je neophodno pokazao u prvih 45 minuta. U nastavku tu i tamo po neka slabost. Završnica će i dalje morati da se radi! Ali, 3:0 protiv uvek opasnog Trstenika , na startu, više nego dobro. Dobro i kao poruka drugima!!!

Uostalom, evo i Marjana Živkovića.

Što se gostiju tiče, prava je šteta. Nismo videli ONAJ TRSTENIK! Zašto? Načuli smo da je nešto ,,puklo,, izmedju igrača i Uprave. A kada se to dogodi onda… Ovi momci predvodjeni Nenadom Vasićem, Milićem, Krnjincem znaju da igraju loptu! Ko ih je u tome sada sprečavao! Pitanje za Trsteničane. Moraju bolje!

Srpska liga Istok: Radnički (P) – Trstenik 3:0 (2:0)

 

Radnički  Perić -, Tanasković 8, Nikolić 7, Marković 7, B.Mančić 7 ( N.Petrov), Petrov 7, Ristov 8, Ilić 7 , M.Mančić 7 Salihović 7 , Spasić (Todorović) 7.

Igrač utakmice Denis Ristov Radnički

Rezerve: Disić, Vasić, Davidović, Todorović  N.Petrov, Krstić, Djurić.


Jedinstvo (B) 2 : 0 Timočanin
Temnić 1924 1 : 1 Moravac Orion
Radan 4 : 0 OFK Bor
Ozren 2 : 0 Sinđelić
Radnički (S) 2 : 0 Sloga (D)
Timok 0 : 2 Dunav
Radnički (P) 3 : 0 Trstenik PPT
Tabane 1970 2 : 2 Car Konstantin
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radan 1 1 0 0 3
2 Radnički (P) 1 1 0 0 3
3 Jedinstvo (B) 1 1 0 0 3
4 Ozren 1 1 0 0 3
5 Radnički (S) 1 1 0 0 3
6 Dunav 1 1 0 0 3
7 Tabane 1970 1 0 1 0 1
8 Car Konstantin 1 0 1 0 1
9 Temnić 1924 1 0 1 0 1
10 Moravac Orion 1 0 1 0 1
11 Timok 1 0 0 1 0
12 Sloga (D) 1 0 0 1 0
13 Sinđelić 1 0 0 1 0
14 Timočanin 1 0 0 1 0
15 Trstenik PPT 1 0 0 1 0
16 OFK Bor 1 0 0 1 0