XS
SM
MD
LG

Srbijanka upalila motore

Fenomenalnim partijama prošle sezone, najmlađi sportski kolektiv u gradu obezbedio je učešće u višem rangu. ŽOK Srbijanka je prošle nedelje počela pripreme za debitansku sezonu u Drugoj ligi. To je i bio glavni razlog našeg razgovora sa mladim i perspektivnim trenerom iz Valjeva Rajkom Stojanovićem,koji je bio ljubazan da u jeku priprema izdvoji  svoje dragoceno vreme za naš sajt.

Na prozivci se pojavilo 18 devojaka koje će biti na raspolaganju treneru Stojanoviću. Sastav Srbijanke će u ovoj sezoni biti poprilično izmenjen. Klub su napustile nekolicina iskusnih igračica koje su bile većim delom zašlužne za veliki uspeh Srbijanke. To su Sanja Stanojević (završila igračku karijeru,ali je ostaje u klubu kao pomoćni trener i trener mlađih kategorija), Nataša Pavlović (nije uspela da se dogovori sa upravom kluba), zatim libero Ivana Bojičić (zbog obaveza na fakultetu ), Aleksandra Janković ( trudničko bolovanje) i tehničari Ivana Kovačević i Milica Obradinović.U skladu sa tim klub je angažovao četri igračice: primača Kristinu Spasenić (18 godina,dolazi iz Malog Zvornika),  srednjaka/korektora Biljanu Perić (18 godina,bila bez kluba), srednjaka/korektora Anastasiju Maksimović (15 godina,došla iz Ljiga) i Nedu Milovanović (14 godina, dolazi iz prvoligaša Valjeva) i igra na poziciji primača servisa.

Trenerski tandem:Stojanović - Stanojević

- Još je ostalo pitanje tehničara,tako  da se pregovara sa nekim igračicama i u narednim danima i to će biti poznato. Devojke su ušle motivisano u ovu sezonu,pripreme odrađujemo u Valjevu i radićemo dva puta dnevno do početka sledećeg meseca. Prva provera ekipe biće oko 10. Septembra kada je na programu kup utakmica, posle toga ćemo odigrati što više prijateljskih mečeva i  nekih turnira u cilju što bolje pripreme za ligu. Neki realan plasman za nas bi bio u prvih pet ekipa.Ukoliko se ukaže neka šansa  za nešto više naravno da ćemo je iskoristiti. Ove godine Ub je glavni favorit za prvo mesto,ostale ekipe su manje više izjednačene i sve su nam poznate, sem Požarevca sa kojim se nismo sastajali"- izjavio je trener Srbijanke Rajko Stojanović.

Nakon odustajanja Rode, Imleka i gašenja Radničkog Kg novi članovi zone "Centar" su postali Mali Zvornik i Zaslon.Požarevac je opstao u ligi, zahvaljujući tome što je Smederevo za zelenim stolom ušao u Prvu ligu Srbije.

"Osim seniorske, pažnja će biti usmerena i na mlađe kategorije posebno juniorke,gde imamo najveće šanse  za osvajanje. Mada nije loša ni kadetska,dok u pionirskoj selekciji očekujemo plasman u vrhu tabelu. Mi samo da nađemo dobrog  dizača i završili smo sa kompletiranjem ekipe"-još jednom je zaključio Stojanović. Na kraju razgovora poželeli smo puno sreće ekipi iz Valjeva u narednoj sezoni, i da ona bude barem upola uspešna kao prošla.




Jedinstvo 0 : 3 Ribnica
Osečina 0 : 3 Srbijanka 014
Zaslon 1 : 3 Mali Zvornik
Proleter 3 : 0 Tamnava Voćar
Rađevac 3 : 0 Park 015
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Srbijanka 014 18 17 1 51
2 Mali Zvornik 18 17 1 47
3 Ribnica 18 13 5 41
4 Zaslon 18 12 6 37
5 Rađevac 18 10 8 31
6 Osečina 18 7 11 22
7 Proleter 18 7 11 20
8 Tamnava Voćar 18 5 13 14
9 Park 015 18 1 17 5
10 Jedinstvo 18 1 17 2