XS
SM
MD
LG

HCP u sponzorskom pulu Baskijaca

Fudbaleri Varvarina popularni "Baskijci" završili su prvu sezonu onako kako su očekivali opstankom u ligi Rasinskog okruga, ali su svojim ponasanjem na terenu i igrama kao i mnogim humanitarnim akcijama stekli ogromnu popularnost pa su tribine stadiona u Varvarinu uvek pune kada nastupe crveno-crni. Mnogi su prepoznali rad i popularnost ovog kluba pa je pri kraju prvenstva jedna od najboljih  firmi u Rasinskom okrugu HCP iz Kruševca postala deo ovog kluba i već donirala sportsku opremu Varvarincima. Miomir Tošić vlasnik kompanije kaže: - Na predlog jednog od nasih direktora Djordja Pavlovića inače člana Varvarinskih "Baskijaca" nisam se dvoumio. Takve kolektive treba uvek pomoći a moja kompanija je sad za "Baskijce" tu.

U dresu HCP- a

 
Zašto Baskijci
 
Nadimak "Baskijci" FK Varvarin dobio je jer nosi boje slavnog Baskijskog kluba iz Bilbaoa Atletiko. Po ugledu na Atletiko gde mogu igrati samo igrači rođeni na tlu ove buntovne Španske pokrajine i Varvarinci imaju odredbu u statutu da samo igrači rođeni u opštini Varvarin mogu biti članovi kluba. Andrija Ristić alfa i omega ovog kluba ističe da se klub pored fudbala bavi i nizom humanitarnih akcija ima svoje akcije davanja krvi 2-3 puta godišnje, sakupljaju staru odeču za siromasne i imaju tesnu saradnju sa lokalnim odborom Crvenog krsta.
 
HCP firma za primerfirma budućnosti
 
 
HCP kompanija je nastala 1998 godine pod imenom MSE, Mobil Sound Electronic. Još na početku, glavni cilj kompanije je bio da postane market lider na polju hardware-a komunikacijskih sistema, uglavnom baziranim na mobilnoj i wireless tehnologiji. Od 2003 godine kompanija menja ime u HCP d.o.o. . 
HCP je visoko profesionalna kompanija sa ogromnim iskustvom u projektovanju, razvoju i proizvodnji telekomunikacionih i fiskalnih uređaja, što nam omogućava rešavanje  kompleksnih zahteva današnjice. HCP uređaji integrišu napredne protokole GPRS, EDGE, UMTS. Veliku zaslugu za funkcionalnost naših uređaja  imaju bežični moduli vodećeg svetskog proizvođača CINTERION (bivši SIEMENS), čiji smo generalni distributer za teritoriju jugoistočne Evrope.

Miomir Trošić vlasnik kompanije HCP

Kao sertifikovani proizvođač fiskalnih uređaja za tržište Srbije, HCP distribuira svoje proizvode kroz mrežu od preko 280 ovlašćenih servisnih centara.
Sa ponosom ističemo činjenicu da smo prvi proizveli all – in – one rešenje – fiskalnu kasu sa integrisanim GPRS modemom i sposobnošću automatskog prenosa podataka na server Poreske uprave. Kao ustanovljen bren HCP je sa uspehom učestvovao u svim fazama domaće fiskalizacije. U međuvremenu, dokazani svojiom cenom i kvalitetom, fiskalni sistemi su distribirani na globalno tržište kao kompletni proizvodi. Kako se kompanija razvija  naš proizvodni program se širi i svake godine znatan deo naših investicija „ode“ u dizajniranje novih uređaja.
Kompanija HCP sa ponosom ističe da je proizvodjač najmanje fiskalne kase/printer na svetu – PRIMA, kao i prvog srpskog POS tableta – Symphony 7.
HCP je odigrao značajnu  ulogu u procesu fiskalizacije na tržištima širom sveta. Sa našim fiskalnim uređajima trenutno smo zastupljeni u Etipoiji, BiH, Makedoniji, Albaniji,  Crnoj Gori i srbiji gde pokrivamo preko 55% kompletnog tržišta, sa stabilnom mesečnom prodajom od početka fiskalnog procesa 2003.
Sa ponosom ističemo da naš finansijski kapacitet iznosi preko 5 miliona USD godišnje. Pored toga HCP poseduje kadrovski i proizvodni kapacitet na  osnovu kojih se proizvodnja fiskalnih urešaja sa integrisanim GPRS-om proizvodi kontinualno od 2003.  Nezavisno od toga, proizveli smo i sledeće uređaje ove vrste: Integra, Best, Best LC, Mechare, P2DS i FP555. 
Nas R&D tim se sastpoji od visoko profesionalnih i obučenih inženjera na polju hardvera i softvera. Oni su spremni da odgovore na svaki zahtev brzo i efikasno, na najbolji mogući način i za najkraće moguće vreme. 
Kao kompanija koja je do sada prodala preko 200.000 fiskalnih uređaja, dajemo sebi za pravo da se predstavimo kao market lider na polju razvoja i proizvodnje fisklanih uređaja u centralno-istočnoj Evropi. Tokom proteklih nekoliko godina implementirali smo naša rešenja u mnogo reprezentativnih sistema u regionu. Naši uređaji su uspešno plasirani na jako filtriranom tržištu Evrope. Danas, naša rešenja se mogu videti kod nekoliko internacionalnih brendova. Svi naši uređaji imaju CE sertifikate, ulaznice za rigorozna svetska tržišta kaže Đorđe Pavlović direktor firme.
 
 
Jovan Savić: Dogodine juriš na titulu
 
Predsednik "Baskijaca" ugledni poslastičar iz Varvarina Jovan Savić kaže: - U narednu sezonu ulazimo sa jednim ciljem, a to je prvo mesto. Ima i pojačanja i ne zaboravite naši članovi su i tri superligašpka igrača: Danijel Mihajlović, Vukašin Tomić i Dušan Kolarević.

Rubin (Z) 2 : 5 Mladost (DK)
Rubin (DS) 1 : 2 Župski biseri
Stari Trstenik 1 : 1 14. Oktobar
Sloga 2 : 2 Polet 57
Kostrež 0 : 5 Donji Kopaonik
Beli Orlovi 3 : 3 Varvarin
Ratajac 1 : 2 Ribnik
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Ribnik 26 20 0 6 60
2 Rubin (DS) 26 18 2 6 56
3 Mladost (DK) 26 15 0 11 45
4 Rubin (Z) 26 14 3 9 45
5 Polet 57 26 13 5 8 44
6 Donji Kopaonik (-1) 26 11 3 12 35
7 Stari Trstenik 26 11 2 13 35
8 Sloga 26 10 4 12 34
9 Župski biseri (-7) 26 12 5 9 34
10 Varvarin 26 10 4 12 34
11 Beli Orlovi (-1) 26 10 2 14 31
12 14. Oktobar (-1) 26 9 4 13 30
13 Ratajac 26 9 0 17 27
14 Kostrež (-1) 26 2 2 22 7