XS
SM
MD
LG

Sloga iz Maradika postala šampion dva kola pre kraja prvenstva

Lepo vreme u Krčedinu, pa je sve bilo spremno da domaćini dočekaju Slogu iz Maradika. Sloga je pobedila u prethodna dva meča u ovoj sezoni, tako da su i ovde bili favoriti, ali Fruškogorac je bio vrlo raspoložen da to spreči. Utakmica je krenula vrlo oštro, pa je već na početku utakmice glavni sudija mogao da deli žute kartone, ali je pustio malo grublju igru. U 14. minutu Ljubinković dobija odličnu loptu kroz sredinu, i svojom snalažljivošću je naterao zadnjeg igrača domaćih da napravi faul. Glavni sudija nije kaznio igrača domaćih sa direktnim crvenim, a da bude još tužnije ni žuti mu nije izvadio, kao da je zaboravio kartone u svlačionici.  Slobodan udarac za Slogu sa oko 20m., a odgovornost preuzima igrač pod brojem 7. Gudalović Ranko, kojeg je jedno vreme mučila povreda, ali se brzo vratio i svojim zalaganjem dao poverenje trenera Filipovića. Kvalitetan udarac preko živog zida domaćih, jak i precizan, pa je golman Tuvedžić samo pogledom ispratio loptu. Sloga je tako počela utakmicu da bolje nisu mogli zaželeti. 1:0 za goste. Ubrzo su i domaćini zapretili sa nekim udarcima sa distance, ali nijedna lopta nije bila opasna po gol maradičke Sloge. U 23. minutu utakmice domaćini su stigli do gola preko kapitena Filipovića, koji je iskoristio nepažnju odbrambenih igrača i bezpotrebnog izlaska sa gola Miličića, pa ga je lobovao i poravnao rezultat na utakmici. Gosti su posle ovog gola preuzeli posed lopte i pokušavali kroz obe strane da zaprete gostima, ali im to nije išlo od ruke. Dok su gosti vrebali šansu iz kontre preko uvek raspoloženog Radoševića. Bila je tu po koja šansa na obe strane, ali nijedna vredna pažnje. Pred kraj poluvremena u 44. minutu, još jednom je Ljubinković nadmudrio odbranu domaćih i naterao odbrambenog igrača da prekine napad gostiju korišćenjem nedozvoljeni sredstava, pa je glavni sudija opravdano dosudio kazneni udarac ua goste. Višnjić je siguran sa bele tačke, i tako svoju ekipu odveo na odmor sa prednošću od 2:1.



U drugom poluvremenu tribine su se još duplo popunile, pa možemo reći da su i jedni i drugi imali veliku podršku, a posebno gosti iz Maradika. Domaćini su krenuli silovito na početku drugog poluvremena, a gosti su igrali svoju prepoznatljivu igru koja ih je krasila celu ovu sezonu. Nekoliko dobrih poteza i centaršuteva od strane vrlo neugodnog igrača za čuvanje Trtice, igrača pod brojem 10. Njegovi saigrači nisu uspeli da iskoriste te upotrebljive lopte, pa je golman Miličić u nekoliko navrata dobro intervenisao, ali treba dodati da je tim opasnim prekidima za domaće dosta pomogao svojoj odbrani napadač Mirko Curković, koji je spasao najmanje 2 čista gola,  a jednom prilkom je udario glavom od stativu, na sreću sve je u redu. Glavni sudija je konačno počeo da deli zaslužene kartone, pa su požuteli igrači sa obe strane za domaće Filipović Nikola i Badovinac Dalobor, a za goste Radišić Ljubiša. U 60. minutu izlazi iz igre strelac prvog gola za goste Gudalović, a ulazi u igru Curković Nenad. Gosti isto ubrzo menjaju, utakmicu je napustio Drača, a zamenio ga je Krcanović. Jedan odličan kontra napad za goste, a Ljubinković je još jednom potvrdio da je nezaustavljiv za odbranu domaćih, kao i na prethodnoj utakmici na ovom terenu, kad im je zadavao teške muke. Odličan prodor Ljubinkovića po levoj strani  i ulazak u šesnaesterac, ali je malo brzopleto šutnuo na prvu stativu, na prvi pogled nije izgledalo opasno. ali je lopta pogodila stativu, tako da su domaćini imali sreće u toj situaciji. Nove izmene na utakmici, a teren napuštaju Višnjić i Radišić, a zamenjuju ih Jovanović i Majstorović u 70. minutu. Pre toga zbog nesportskog ponašanja žuti karton dobija još jedan igrač domaćih Badovinac. Kako je vreme odmicalo igrači domaćih su sve više žurili da postignu gol, pa je tu bilo dosta prostora za goste da na sredini terena pokažu neke individualne kvalitete. Radošević im je zadavao velike probleme i jedan na jedan ih prolazio bez problema, sa oduševljenjem publike. Jedan sumnjiv trenutak na utakmici se desio u 79. minutu kad su domaćini zatražili penal zbog navodnog igranja rukom od strane Djokića, ali glavni sudija nije pokazao na belu tačku, kao gostima pred kraj poluvremena. Jovanović je pokušao iz jednog kontra napada da definitivno reši utakmicu, ali je lopta završila preko gola. Majstorović dobija žuti karton u 86. minutu. Domaći nisu imali rešenja pred kraj utakmice i nisu uspeli da dodju do boda, pa su gosti otišli kući vrlo zadovoljni.

Sloga je ovom pobedom još jednom pokazala da se zaluženo nalazi na prvom mestu na tabeli. Dva kola pre kraja prvenstva u ovoj ligi Sloga je definitivno šampion posle pobede u gostima i kiksa Borca iz Surduka koji nisu uspeli da pobede Polet u gostima.

Fruškogorac - Sloga 1:2 (1:2)


Fruškogorac: 1. Tuvedžić Petar, 2. Filipović Nikola, 3. Krneta Žarko, 4. Badovinac Dalibor, 5. Čortan Vlatko, 6. Filipović Dragan (k), 7. Livaja Miodrag, 8. Petković Stevan, 9. Ranitović, 10. Trtica Stevica i 11. Draga Boris.

Sloga: 1. Miličić Vladimir, 2. Bogunović Žarko, 13. Milošević Miroslav, 4. Djokić Luka, 5. Radišić Ljubiša, 18. Belanović Vlada, 7. Gudalović Ranko, 8. Višnjić Dragan, 9. Curković Mirko (k), 10. Radošević Slobodan i 11. Ljubinković Bojan.


Polet 7 : 0 Borac (J)
Borac (S) 3 : 1 Krušedol
Fruškogorac 0 : 3 Sloga
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac (S) 12 8 2 2 26
2 Sloga 12 8 1 3 25
3 Krušedol 12 8 0 4 24
4 Fruškogorac 12 7 0 5 21
5 Polet 12 5 3 4 18
6 Borac (J) 12 1 1 10 4
7 Dunav 12 1 1 10 4