XS
SM
MD
LG

Baraž za drugo mesto Grupe Šumadija: Podunavac - Drugovac 1:1

Utakmica je odigrana po sunčanom i sparnom vremenu. Prisutno je bilo blizu 200 gledalaca, koji su fer i sportski bodrili svoje timove. Takođe na tribinama bilo je i ljudi iz Ralje, koja igra s pobednikom ovog baraža i iz Vučaka, koji je veš u finalu baraža. Utakmica je bila fer i korektna. Domaći su poveli posle opravdano dosuđenog jedanaesterca, bili su bolji rival u prvom poluvremenu i Drugovčani su mogli biti zadovoljni rezultatom nakon poluvremena.

U drugom poluvremenu ponovo su domaći bili bolji na početku, propustili nekoliko prilika i kao po nepisanom fudbalskom pravilu stigla ih je kazna. Rođeni Udovčanin Petar Šćepanović odlično je reagovao na jednu odbijenu loptu, zakucao je u mrežu i doneo izjednačenje Drugovčanima. Posle toga domaći su krenuli grlom u jagode, bilo je par obećavajućih napada na obe strane ali je utakmica završena nerešeno, 1:1.

Ovim rezultatom svakako mogu biti zadovoljniji Drugovčani, prvo jer su danas bili  nešto slabiji rival, a drugo jer se revanš u sredu igra u Drugovcu. Treba ipak reći da je sve otvoreno jer se stiče utisak da su Udovčani fizički spremniji a Drugovac ima prednost u individualnom kvalitetu nekoliko igrača i domaćem terenu. Igrači Drugovca ostavili su srce na terenu i ovaj rezultat je nagrada za borbenost.

Na kraju treba reći da je suđenje bilo odlično ali bukvalno. Podjendake pohvale idu na račun glavnog sudije Miloša Denića, superligaškog mahača Milana Milovanovića Boksera i prvoligaškog mahača Radomira Rankovića. Revanš je u sredu u 17:30 u Drugovcu i eto pozivnice za sve ljubitelje fudbala u okolini da gledaju ovaj zanimljiv revanš  meč, koji je posledica istog međusobnog skora ova dva rivala a pošto se radi o mestu koje vodi u baraž propozicije FSS nalažu da se igraju dve utakmice tih rivala.


Drugovac 10 : 0 Kolarac
Podunavac 3 : 0 Badljevica
Crvena zvezda 2 : 0 Petrijevac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 14 12 1 1 37
2 Drugovac 14 11 1 2 34
3 Podunavac 14 11 1 2 34
4 Lunjevac 14 6 2 6 20
5 Petrijevac 14 5 1 8 16
6 Kolarac 14 4 1 9 13
7 Omladinac (S) 14 2 0 12 6
8 Badljevica 14 1 1 12 4