XS
SM
MD
LG
29.05.2015 Administrator

FON i KK Crvena zvezda nastavljaju uspešnu saradnju

Danas je na Fakultetu organizacionih nauka produžena saradnja između Košarkaškog kluba Crvena zvezda Telekom i Univerziteta u Beogradu – Fakulteta organizacionih nauka (FON). Saradnja je prvi put uspostavljena pre tri godine i uspešno se odvija kroz sprovođenje posebnih aktivnosti koje imaju obrazovni, praktični i razvojni karakter.


Sporazum o saradnji ozvaničen je potpisima prof. dr Milana Martića, dekana FON-a i g. Davora Ristovića, direktora KK Crvena zvezda Telekom.
"Nastavak ove saradnje je izuzetno značajan za studente Fakulteta organizacionih nauka. Jako smo ponosni na znanja naših studenata i cilj nam je da oni stečena znanja primenjuju u najuspešnijim kompanijama i organizacijama. Za ove tri godine koliko sarađujemo sa KK Crvena zvezda realizovali smo brojne zajedničke aktivnosti i one su doprinele da naši studenti još više razviju znanja i veštine potrebne za povećanje njihovih kompetencija. S druge strane sportske ekipe FON-a su poznate kao jedne od najjačih kako na Beogradskom univerzitetu, tako i na međunarodnim takmičenjima i to je i dodatni razlog zbog kojeg smo srećni što za partnera imamo uspešan sportski klub" – izjavio je dekan FON-a, profesor Martić.



Studenti će, između ostalog, kroz interaktivan odnos sa najvišim menadžmentom kluba imati priliku da izbliza upoznaju procese rada jednog od najuspešnijih sportskih klubova i da uz visoko efikasno mentorstvo nastave da rade na konkretnim projektima.

"Naša saradnja sa FON-om datira još od 2012. godine. Za to vreme oko stotinak studenata ovog fakulteta je prošlo kroz program volontiranja u Crvenoj zvezdi. Učešćem u organizaciji Evroliginih kvalifikacionih turnira za juniore, Fajnal-fora ABA lige, utakmica Evrolige i raznih marketinških kampanja kluba kao i u društveno-odgovornim projektima među kojima se svakako izdvaja Evroligin ONE TEAM, bili su u prilici da steknu dragoceno iskustvo, a njihov entuzijazam i znanje su nama bili od velike koristi. Iz tog razloga mi je veoma drago što nastavljamo našu saradnju koja će biti proširena mogućnošću dodatne edukacije i stručnog usavršavanja naših zaposlenih kao i stipendijskih studija naših košarkaša. Veliku pažnju poklanjamo edukaciji sportista o čemu govori podatak da u našem sistemu imamo Prvu košarkašku gimnaziju Koledž, a saradnja sa FON-om na naše veliko zadovljstvo predstavlja dodatnu nadgradnju" – konstatovao je direktor crveno-belih Davor Ristović.


14 .kolo Superliga
Partizan NIS 92 : 82 Crvena zvezda Telekom
Vojvodina Srbijagas 85 : 76 Mega Leks
FMP 78 : 75 Metalac Farmakom
Konstantin 89 : 72 Tamiš
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Crvena zvezda Telekom 14 13 1 27
2 Partizan NIS 14 13 1 27
3 Metalac Farmakom 14 8 6 22
4 Mega Leks 14 7 7 21
5 Vojvodina Srbijagas 14 6 8 20
6 FMP 14 4 10 18
7 Konstantin 14 4 10 18
8 Tamiš 14 1 13 15