XS
SM
MD
LG

Sloga iz Maradika potvrdila lidersku poziciju

Zaostala utakmica iz 18. kola zbog jake kiše koja je padala u nedelju. Derbi koji verovatno i rešava prvaka ove lige, ali da se ipak sačeka i kraj, pa da diskutujemo. Maradička Sloga je dočekala favoirizovane komšije iz Krušedola, koji su dosta uložili da se nadju na prvoj poziciji, ali im se na tom putu našla odlična Sloga iz Maradika. Krušedol nije smeo sebi da dozvoli par kikseva u poslednjim utakmicama, pa je morao da se vadi protiv najtežeg rivala, i u tome nije uspeo.

Mnogo bolji uslovi za igru i to je dobro nagoveštavalo da će publika gledati lep i atraktivan fudbal. Prvih 15 minuta utakmice bez nekih ozbiljnih prilika. Domaćin veoma oprezan, a gosti nemaju neko rešenje kako da dodju do gola maradičke Sloge. Maradičani su pokušavali kroz sredinu preko Gudalović Ranka da pronadju Curkovića ili Ljubinkovića, i tako preskoče igru dodavanja i što brže ugroze gol gostiju. Centarhalf gostiju Atila je to uspešno zaustavljao, kao i na suprotnoj strani odlično uigrani Djokić i Belanović. Gosti su bili fizički spremniji, ali nisu nikako uspevali da dodju do neke stopostotne šanse, jer je odlično zatvoren kreator igre FK Krušedola na sredini terena, Predrag Kodžo, nekadašnji član FK Indjija i ČSK Čelareva.  Maradičani su imali jedan lep napad, a lopta se nekako našla izmedju jedanaesterca, ali je malo odskočila i tako prevarila Gudalovića, koji je u naletu šutnuo i na razočaranje publike prebacio loptu preko gola.

Rezultat je i dalje 0:0, a vodi se žestoka borba na sredini terena.  Gosti su bili opasni sa strane gde su braća Klajići delili lepe lopte, ali očigledno da nije sve mogao sam fenomenalni Havim Nino, koji ima preko 40 godina, a igra odličan fudbal. Nekoliko puta su bili u ofsajdu napadači gostiju i nije im se svidela odluka linijskog sudije, ali sve čestitke pomoćnicima koji su bili odlični na ovoj utakmici.  Krušedol je imao i nekoliko šansi iz kornera, ali uglavnom su se bezuspešno završavali ti centaršutevi Predraga Kodže. Višnjić je na drugoj strani imao jedan lep prodor sa desne strane, ali slab udarac levom nogom, pa je golman na prvoj stativi bez problema intervenisao. Maradičani su u nekim akcijama bili veoma škrti, pa je tu bilo malo grešaka na sredini terena, ali na sreću odbrana je bila veoma koncentrisana, pa i dalje Krušedol nije imao ideje kako da zapreti Maradičanima.  Pred kraj poluvremena dobra povratna lopta od strane Gudalovića prema Miloševiću, koji je pokušao sa oko 20m. , a na sreću gostiju lopta je samo okrznula prečku, i ako na prvu ruku nije tako izgledao precizan šut, ipak je lopta naglo pala i za malo da dovede domaćine u prednost.


U drugom poluvremenu prva izmena od strane domaćih, a umesto Gudalovića meč će nastaviti brzonogi Curković Nenad. Veoma oštro se krenulo u drugom poluvremenu, a Krušedolčane je ubrzo  hvatala panika zbog situacije na terenu, pa su non-stop pravili pritisak na glavnog sudiju.  Napad Maradičana po desnoj strani preko Višnjića, i ako je izgledalo da nema kome da centrira, ipak se odlično ubacio Mirko Curković i lepo loptu primio na grudi, i šutnuo veoma precizno na drugu stativu, a nemoćan je bio Vojinović. Veliko slavlje Maradičana, jer su na početku drugog poluvremena poveli sa 1:0, i tako zadali težak udarac favorizovanim gostima. Sve češće rasprave na sredini terena, a to više nije mogao da trpi glavni sudija, pa je podelio po jedan žuti karton na obe strane, i to zasluženo za Predraga Kodžu i Radošević Slobodana u 55. minutu utakmice. Krušedol je ubrzo napravio napad po desnoj strani i neoprezno je startovao desni bek Bogunović, a glavni sudija je svirao na belu tačku, i žuti karton za Bogunovića. Iskusno se postavio jedan od igrača Krušedola i nadmudrio u tom trenutku Bogunovića. Kapiten Nino je siguran sa bele tačke, pa je tako brzo vratio iz "mrtvi" svoju ekipu, a domaćini su tako već posle 7 minuta izgubili prednost na meču, a bogami i na terenu.


Pre nego što su gosti preuzeli posed lopte i počeli da vežu kratke paseve na sredini terena, domaćini su imali jedan dobar kontra napad preko talentovanog Curkovića, koji je hrabro krenuo na sredinu, i ako je imao levo Ljubinkovića nije mu predao loptu već je pokušao sam da završi akciju. Odlično je prošao dva igrača, ali ga je treći sačekao i oštro startovao. Radulović se postavio i zasluženo dobio žuti karton, a i da je dobio crveni ne bi pogrešio glavni sudija, s obzirom da je bio zadnji igrač, a na sreću njegovu daleko je bio od gola.


Ljubinković je dobio odličnu loptu od jedinog strelca na utakmici za Slogu, i praktično se našao jedan na jedan sa golmanom, a i golman je skoro već pao na drugu stranu, ipak Ljubinković veoma loše šutira na prvu stativu i promašuje veliku priliku, koji ih je mogla puno koštati, ali se to na njegovcu sreću nije desilo. Krušedol je napadao po desnoj strani, a Nino je dobio jednu korisnu loptu, ali veoma hrabro je izleteo sa svog gola Perić i stigao za malo pre Nina, i tako spasao svoju mrežu, malo ga je Nino u tom trenutku zakačio kopačkama, pa je bio mali porekid, a Perić je nastavio meč. Višnjić zbog povrede nije mogao da nastavi utakmicu, a umesto njega u 71. minutu ulazi Savo Belanović. Ubrzo su i gosti osvežili desnu stranu terena ulaskom Radovanovića i Bajića.

U 80. minutu Lendvaj pravi oštar start prema Kodži, i dobija zasluženi žuti karton, a Predrag Kodžo je vršio pritisak na sudiju i dobacivao mu neke njegove navodne greške u sudjenju, a sigurno da ih je bilo, ali to nije nikako moglo uticati na meč, jer gosti su imali šanse da se pokažu u najboljem svetlu, ali im to nisu dozvolili raspoloženi igrači maradičke Sloge. Sava Belanović pravi grešku na sredini terena i pravi start za žuti karton u 82. minutu. Sve nervozniji gosti iz minuta u minut. Ubacuju i svoju poslednju nadu u zadnja 3 minuta utakmice + 5 minuta nadoknade. Klajić D. napušta teren u 87. minutu, a umesto njega na terenu je Stančić D. , a pre te izmene i domaćini su se osvežili za neki kontra napad, pa je umesto Ljubinkovića ušao Jovanović Djordje. Stančić zbog prigovora dobija žuti karton u 90 minutu. Trenutan rezultat je odgovarao domaćima, a ono što se desilo u zadnjem minutu nadoknade je zapečatio sudbinu gostima i stavio tačku na ceo meč.  Mirko Curković drugi put trese mrežu gostiju, a ovog puta glavom posle drugog udarca, jer je prethodno pogodio prečku.

Čestitke svim igračima na borbi, a poseban pozdrav za igrače domaćih, i za trenera Vladimira Filipovića, kao i za upravu kluba na čelu Zorana Davidovskog. Veoma važna pobeda i što je najvažnije zasluženo osvojena.

FK Sloga - FK Krušedol 2:1 (0:0), Curković Mirko -52′, 95′, Havim Nino - 59′(p). Sudijska trojka na utakmici: Glavni sudija: Indjić Miroslav, Pomoćnici: Surla Dragan i Mandić Goran.

Sloga (Maradik): 1. Perić Nikola, 2. Bogunović Žarko. 13. Milošević Miroslav, 4. Djokić Luka, 5. Lendvaj Josip(kapiten), 18. Belanović Vlada, 7. Gudalović Ranko, 8. Višnjić Dragan, 9. Curković Mirko, 10. Radošević Slobodan i 11. Ljubinković Bojan.

Krušedol (Krušedol): 12. Vojinović Vladimir, 2. Milovančev Žarko, 3. Krasnići Agron, 4. Radulović Stevica, 5. Hornjak Atila, 6. Dj. Dragan, 7. Klajić Zdravko, 8. Klajić Duško, 9. Havim Nino(kapiten), 10. Kodžo Predrag i 11. Milošević Vidosav.

Sportski pozdrav iz Maradika!

 


Polet 6 : 7 Krušedol
Borac (J) 5 : 6 Sloga
Dunav 1 : 4 Borac (S)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sloga 18 14 1 3 43
2 Krušedol 18 12 1 5 37
3 Borac (S) 18 11 3 4 36
4 Polet 18 8 4 6 28
5 Fruškogorac 18 8 0 10 24
6 Borac (J) 18 2 2 14 8
7 Dunav 18 1 3 14 6