XS
SM
MD
LG
20.01.2010 A. Daišević

Još jedna odlična igra Ribnice i pobeda nad Vojvodinom

Kraljevački odbojkaši ove sezone igraju po sistemu toplo-hladno. Briljantne partije "musketara" na međunarodnoj sceni nisu se ponovile u domaćem šampionatu što je uslovilo da Kraljevčani izmakne učešće u plej ofu. Ipak, svako pravilo ima izuzetak, pa je tako Ribnica u pretposlednjem kolu regularnog dela lige prosto počistila sa parketa novosadsku Vojvodinu. Prava šteta što je ovaj meč odigran pred jedva oko 600 svedoka, jer Ribnica je barem zbog ostvarenog u Evropi zaslužila veću podršku, a i Vojvodina je decenijama mamac za odbojkašku publiku. Kako bilo, tek u susretu, kojim je zaključeno 13.kolo Viner Štediše Superlige, videli smo sjajnu Ribnicu i nikada lošiju Vojvodinu, barem ne za poslednjih skoro dve decenije. Januarsko branje lala u Kraljevu pokazalo je da su "musketari" uprkos teškom i zgusnutom rasporedu i vidnom umoru u dobroj formi i da evropski rezultat nije slučajan.
- Sada mogu da kažem da smo se malo i navikli na ovaj ritam da svaka tri dana igramo utakmicu koje dobijaju prefiks derbija. Umor je evidentan, ali smo posle velikog uspeha i trijumfa protiv Konstance dobili novi elan. Imali smo veliki motiv da srušimo Vojvodinu, pogotovo što smo u prvom delu prvenstva očajno igrali u Novom Sadu, a hteli smo da dokažemo da je ovaj tim vredan vodećeg kvarteta gde nas na žalost neće biti. Zaista smo odigrali odlično protiv višestrukog prvaka države, sve je funkcionisalo besprekorno. Činjenica je da Vojvodina nije bila na nivou svojih mogućnosti, ali protvnik igra koliko mu dozvoliš - naglašava Predag Bićanin tehničar kraljevačke Ribnice.

Organizator igre "musketara" dao je veliki doprinos u pobedi protiv Vojvodine, baš kao i tri dana ranije protiv rumunskog prvaka.
- Nije ovo pobeda jednog igrača već celog tima. Ostalo nas je malo, ali naporan rad na treninzima dao je rezultat, ušli smo u formu i kada smo ovako koncentrisani, opušteni možemo svakoga da pobedimo. Posebno raduje trijumf u Kraljevu jer je poznata naša sprega sa najboljom publikom u zemlji, a ove sezone u prvenstvu nismo blistali, nismo ni dugo slavili u svojoj "kutiji šibica".

Kuriozitet utakmice bio je i prvi nastup u dresu Vojvodine protiv matičnog kluba Milije Mrdaka koji je jesenas na čudan način prebegao u "srpsku Atinu". Izrodio se slučaj o kome se, gle čuda, nije mnogo pričalo i pisalo,a mladi reprezentativac je imao veliku želju da se u pravom svetlu prikaže pred svojom publikom. Utopio se u sivilo celog tima.

- Odlično smo analizirali igru Vojvodine. Izostanak Čurovića nas nije iznenadio, o Mrdaku znamo sve, tako da smo imali rešenja za svaki napad protivnika. Pogled na statistiku sve govori, ali ovo samo treba da nam bude putokaz i motiv više da u nastavku šampionata i evropskih obaveza odigramo na isti način. Sledi meč sa C. zvezdom koji takođe nema takmičraski značaj, ali jako dugo nismo slavili u glavnom gradu protiv "crveno-belih" i možda je sada prilika da srušimo tu neprijatnu tradiciju - zaključuje Predrag Bićanin odbojkaš Ribnice.


14 .kolo Superliga
Spartak 2 : 3 Smederevo
Crvena Zvezda 3 : 0 Ribnica
Vojvodina 0 : 3 Radnički
Partizan 3 : 2 Mladi radnik
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena Zvezda 14 12 0 2 37
2 Radnički 14 12 0 2 34
3 Partizan 14 9 0 5 24
4 Vojvodina 14 7 0 7 21
5 Mladi radnik 14 5 0 9 17
6 Ribnica 14 6 0 8 17
7 Spartak 14 3 0 11 11
8 Smederevo 14 2 0 12 7