XS
SM
MD
LG

MFL Sombor : Mirnu utakmicu uzburkali pri kraju. Aleksa Šantić-Crvenka 1:1

Samo malo je nedostajalo da se prvenstveni susret XII kola prvenstva Međuopštinske Lige , igran u Aleksi Šantiću, između domaće istoimene ekipe i njihovih gostiju iz Crvenke, gotovo zaboravi posle poslednjeg zvižduka glavnog sudije Srđana Kiršnera, jer je rezultat utakmice, do 14 minuta pre kraja, bio onaj ne popularni , 0:0, a onda je nastavak meča doneo mnogo uzbuđenja, pa će se ipak ova utakmica pamtiti po nečemu. Mirna utakmica,borbena i dinamična, gotovo pozorišna atmosfera na tribinama pored igrališta u Sportskom centru, korektno ponašanje aktera, uvažavanje protivnika, solidno suđenje sudijske trojke iz Sombora , karakteristike su događaja, koji se , u samom finišu, mogao pretvoriti u nešto što niko danas nije želeo od ove prvenstvene utakmice.

Lep sunčan dan, solidno pripremljen teren, ekipe istrčale u svojim najboljim sastavima, sve je nagoveštavalo dobru utakmicu na otvaranju sezone u Aleksi Šantiću. Početak je protekao u ispitivanju snaga, i opreznoj igri na svim delovima terena. Prednost domaćeg terena osetila se tokom meča, jer je ekipa Alekse Šantića češće prelazila na polovinu gostiju i stvarala nekakve poluprilike. Ono što se moglo primetiti tokom prvog poluvremena , to je dobro trčanje na obe strane , ali i česte greške u predaji lopti.Mali broj šansi bilo je na jednoj i na drugoj strani,a golmani su sa lakoćom rešavali sve što je moglo da se pretvori u gol. Gosti su najviše problema imali sa Mladenom Đurićem i Milošem Miličićem i njih dvojicu su češće faulima zaustavljali, a česti begovi Đurića po krilu, stvarali su sliku da se isti nalazi u nedozvoljenoj poziciji , pa su i linijske sudije bile „krive“ gostujućim fudbalerima i navijačima, ako isti dođe do šanse da nešto više učini.

Događaj koji je promenio kompletnu situaciju na terenu, bio je vodeći gol crvenčana u 76. minuti, kada je rezervista Darko Pristajko bacio u vatru centarfora Kerekeša, koji je loptu prihvatio u letu, i mudro lobom prevario istrčalog golmana Đurđevića.Bilo je to 0:1, i na pomolu je poraz domaćih. U tim momentima nervoza je rasla i na jednoj i na drugoj strani, i svaki faul je izazivao gnev i oštro reagovanje . Tako je bilo i u 79 minuti, posle jednog prekršaja, kada je izbila gužva , i kada su se pokoškala nekolicina igrača sa obe strane. U teren su utrčale obe klupe, neko da razvađa, a neko da dalje zakuvava , što je davalo ružnu sliku , i jednu mirnu i korektnu utakmicu pretvorilo u incidentni događaj. Sva je sreća da je arbitar bio iskusni delilac pravde, i da je na vreme isključio inicijatore tuče, pa se meč mogao nastaviti. Tim domaćina nije gubio nadu za osvajanjem bar boda i to im se ispunilo na dva minuta pre kraja regularnog dela susreta. Rezervista, Aco Sjeran je srušen u šesnaestercu gostiju, što je Kiršner okarakterisao za najstrožiju kaznu i pokazao na penaltik. Siguran sa bele tačke bio je Miličić, mada mu je golman gostiju pročitao stranu, ali nije uspeo sprečiti pogodak. Posle izjednačujućeg pogotka bilo je još sedam minuta igre, i u tom periodu gosti su imali prikiku da ipak odnesu tri boda u Crvenku, kada je Vrkić napucao loptu i pogodio Pejaka, i time je odbijanac poklonjen levom krilu Borisu Đurđeviću koji je loše reagovao, i šansa je otišla u nepovrat.

Zadnji zvižduk sudije Srđana Kiršnera, obe ekipe su dočekale sa olakšanjem,a stiskom ruku jedni drugima, rivali su sve ružno zaboravili i uputili se , reklo bi se zadovoljno, u svlačionice.

.

 OSTALE FOTOGRAFIJE NA LINKU OVDE

MFL Sombor : ALEKSA ŠANTIĆ- CRVENKA 1:1 (0:0)

Aleksa Šantić. Igralište u Sportskom centru. Gledalaca 70. Sudija : Kiršner. Pomoćnici : Malbašić i P. Vračar. Delegat: Karačoni (svi iz Sombora) Strelci Miličić u 88 iz penala za Aleksa Šantić , a Kerekeš u 76 za Crvenku . Žuti kartoni : S. Pejak (Al. Šantić ) Dimitrić, Subotić, Pristajko (Crvenka) Crveni kartoni: Ćeran (Aleksa Šantić ) i Arsenić (Crvenka) u 79, minuti. Igrač utakmice Mladen Đurić (Aleksa Šantić)

Aleksa Šantić : Đurđević, Jurić, Podkrajac (Ćeran), Vrkić, S. Pejak, Tomić, N: Pejak, Đurić, Babić(Trifunović), Miličić, Dujmović (Sjeran)

Crvenka: Nađ, Kočić(Radulović), Dragović, Lazić ., Arsenić, Radmanović , Vukadinović(Pristajko), Subotić, Kerekeš, Dmitrić, Đurđević.


Dinamo 1 : 5 Aleksa Šantić
Radnički 1918 4 : 0 Rastina 1918
OFK Metalac 0 : 1 Partizan
Jedinstvo 1947 0 : 5 OFK Šikara
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 OFK Šikara 18 13 3 2 42
2 Radnički 1918 18 11 2 5 35
3 Aleksa Šantić 18 10 3 5 33
4 Partizan 18 10 2 6 32
5 Crvenka (-1) 18 8 4 6 27
6 Dinamo 18 6 6 6 24
7 Jedinstvo 1947 18 8 0 10 24
8 OFK Metalac 18 6 3 9 21
9 Jedinstvo (R) 18 2 3 13 9
10 Rastina 1918 18 2 2 14 8