XS
SM
MD
LG
17.03.2015 Administrator

Jedinstven Golf simulator na prostoru Balkana nalazi se u Beogradu

Svi ljubitelji golfa, od sada će moći da vežbaju udarce na jedinstvenom Golf simulatoru, prvom ove vrste na Balkanu. U okviru novootvorenog kutka „Golf Land“, u naselju West 65 na Novom Beogradu, postavljen je unikatni Golf simulator koji, zahvaljujući specijalnoj tehnologiji i flightscop radarima, pruža bogato iskustvo u vežbanju preciznosti udaraca, što je obradovalo sportsku javnost.

„Najbliži ovakav Golf simulator nalazi se u Beču, dok mesto identično ovom ne postoji na Balkanu. Beograd, uprkos činjenici da još uvek nema profesionalni golf teren sa 18 rupa, ima veliki broj golfera koji i za najmanju sitnicu u vidu popravke ili kupovine opreme, moraju da napuštaju zemlju i odlaze u inostranstvo. Sada će sve što im je neophodno moći da nabave, ali i iskuse u okviru jedinstvenog golferskog kutka“ – izjavio je golfer Bratislav Milutinović, direktor „Golf Landa“, koji je izveo prvi udarac na Golf simulatoru i time ga zvanično pustio u rad.

Profesionalni golf trener Robert Hendija, tokom otvaranja Golf Land-a, davao je savete i pokazivao kako se vrše simulacije udaraca na novopostavljenom simulatoru. Nekoliko udaraca, izveo je i bivši ministar kulture, glumac Branislav Lečić. Novo iskustvo Lečić je dočarao sledećim rečima:

„Pored tenisa i jahanja, mislim da je golf jako kvalitetan zbog toga što objedinjuje sportske osobine, preciznost i razmišljanje, igra se u prirodi, na otvorenom, zahteva doziranje snage, a pri tome ostavlja vremena za razmišljanje i mogućnost za izlaženje iz svakodnevne kolotečine koja stvara stres.“

Više od 90 srpskih golfera, ali i veliki broj prijatelja ovog sporta – predsednik Svetske rvačke federacije Nenad Lalović, advokat Goran Draganić, novinar RTS-a Aleksandar Stojanović, glumac Branislav Lečić, kao i mnogobrojni privrednici i sportisti, prisustvovali su ovom događaju. Golf se na Olimpijske igre vraća 2016. godine, kada će u Rido de Ženeiru zaigrati i golf reprezentacija Srbije.