XS
SM
MD
LG
30.11.2009 A. Daišević

Sloga posle ostavki dobila novog trenera i v.d. predsednika

Serija od četiri vezana poraza, te ostavka trenera Dragana Kostića na površinu su izbacili sve probleme u kojima se nalazi Košarkaški klub Sloga. Na žalost to nisu trenutni problemi, već višedecenijsko posrtanje koje nisu prikrili ni pokatkad dobri rezultati. Dan posle ostavke trenera povukao se i Upravni odbro kluba, pa je situacija bila više od kritične. Na sreću, grupa velikih prijatelja kluba, navijača, bivših igrača i članova, odlučila je da preuzme stvari u svoje ruke formiranjem radnog tela koje će rukovoditi klubom do sazivanja Skupštine, predviđene za 20 dana.
- Iluzorno je pričati koliko je ovo težak trenutak za klub, njegov opstanak. U 24 sata tim je ostao bez trenera, klub bez Uprave, a igrači su već mesecima na ivici egzistencije. Koraci koji se preduzimaju moraju da budu brzi i konkretni i ubeđen sam da će Sloga uskoro dočekati bolje dane. Naravno, molim sve članove kluba, pre svega igrače prve ekipe i zaposlene, na još malo strpljenja, da nastave da obavljaju svoje aktivnosti dok se stvari ne postave na svoje mesto. Neće čekati dugo, Skupština se priprema i biće sazvana za 20 dana, u tom novom rukovodstvu biće jako poznatih i priznatih ličnosti, neke neće biti iz Kraljeva, ali će značajno moći da pomognu stabilizaciji Sloge i povratka kluba na staze stare slave. Već se formira inicijativni odbor koji će koliko od danas početi  da urgentno rešava neke probleme - naglasio je v.d. predsednika Sloge Radoslav Komadinić, bivši igrač, trener, član Sloginog rukovodstva koji se prihvatio ni malo zahvalne uloge.

Izlaganje v.d. predsednika pratio je kompletan prvi tim Sloge, članovi stručnog štaba i novinari, nikada posećenija pres konferencija na Ibarskom Keju.
- Problemi su mnogostruki, ja se tek upoznajem sa situacijom. Znam da se duguju stipendije, da igrači sa strane imaju problem smeštaja, ishrane... To ćemo koliko već danas početi da rešavamo. Najvažnije je bilo, da bi smo mogli normalno da nastavimo takmičenje, da izaberemo trenera i drago mi je što mogu da kažem da se tog posla prihvatio Miloš Pejić, bivši igrač i dve sezone trener Sloge. I on je razumeo težinu trenutka u kome se klub nalazi, nije postavljao uslove, već došao da pomogne. On je do danas obavljao funkciju koordinatora mlađih selekcija, a od danas će biti sa prvim timom - zaključio je Komadinić.

Pred novim strategom Sloge jako težak zadatak. Na izgled i po imenima dobar tim treba povratiti, razmrdati posle četiri vezana poraza, psihološki uticati da probleme ostave po strani i da zaigraju srcem za Slogu.
- Od danas apelujem na sve da ne pričamo šta je bilo, da to ostavimo iza sebe, već samo da gledamo napred, da se borimo za bolje sutra. Znam da će biti jako teško, da sam imao malo više vremena da razmislim verovatno bi moja odluka bila drugačija, ali tako je kako je. Oko organizacije kluba, finansija, problema, o tome će se govoriti ovde u kancelariji. Nama ostaje teren, da tamo uradimo najbolje što možemo kako bi rezultat bio adekvatan ambicijama Sloge. Dosta igrača poznajem, neke sam već gledao, brzo ćemo se upoznati i idemo da radimo, gradski derbi je već u petak - u prvom obraćanju rekao je Miloš Pejić.

Na pres konferenciji je bio i Dalibor Dimitrijević predsednik gradskog Košarkaškog saveza i kao čovek od poverenja gradonačelnika Kraljeva. Po njegovim rečima grad će pomoći da se konačno rasvetli situacija u Slogi, da se pomogne klubu ka stabilizaciji i takođe pozvao igrače na strpljenje verujući da uskoro stižu bolji dani za klub.
Uprkos svim ovim izjavama tinjala je velika doza neizvesnosti kako će reagovati igrači i da li će se odazvati pozivu na još malo strpljenja, da li će nastavati sa radom. Najiskusniji Dimitrijević, Gambiroža i Razić bili su jednoglasni.
- Pomozite momcima sa strane, obezbedite im normalnu ishranu, smeštaj, njima je zaista teško. Mi "domaći" nismo problem, sačekaćemo uvereni da ćete održati reč i ubrzo promeniti stanje u klubu. Spremni smo da igramo, treniramo, a tražimo i veću podršku, da budete uz nas, jer smo mesecima sami - naglasili se košarkaši Sloge.

V.D. predsednika Sloge Radoslav Komadinić se zahvalio igračima na razumevanju i pozvao navijače, bez kojih Sloga ne bi opstala, da sada budu uz svoj klub.
- Grad vas zove da pomognete Slogi, da istrajemo, da podignemo glavu i ponovo budemo ono što Sloga jeste - zaključio je Komadinić dok su košarkaši odlazili na prvi trening sa novim trenerom Milošem Pejićem.


Mega Vizura 91 : 72 Borac
Ergonom 20 : 0 Novi Sad
Radnički Basket 88 : 64 Sloga
Napredak Rubin 78 : 79 KG 06
Metalac 80 : 66 OKK Beograd
Mašinac 70 : 73 Tamiš Petrohemija
Vojvodina Srbijagas 61 : 67 Proleter Naftagas
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Borac 26 20 6 46
2 Tamiš Petrohemija 26 19 7 45
3 Metalac 26 18 8 44
4 OKK Beograd 26 17 9 43
5 Proleter Naftagas 26 15 11 41
6 Vojvodina Srbijagas 26 15 11 41
7 Novi Sad (-2) 26 15 11 39
8 Mega Vizura 26 13 13 39
9 Napredak Rubin 26 12 14 38
10 Sloga 26 12 14 38
11 Mašinac 26 10 16 36
12 Radnički Basket 26 9 17 35
13 Ergonom 26 5 21 31
14 KG 06 26 2 24 28