XS
SM
MD
LG

Partizan favorit, ali...!?

Ribnica dočekuje lidera i jedinu neporaženu ekipu u prvenstvu, beogradski Partizan. Posle dva vezana trijumfa, a pogotovo posle prve pobede u gostima ove sezone, prethodnog vikenda u Kragujevcu, lakše se diše u kraljevačkom superligašu. Pokazao se jak karakter odbojkaša Ribnice da kada je najteže odigraju najbolje. Očigledno u više nego dobroj atmosferi „musketari“ dočekuju beogradski Partizan, jedinu neporaženu ekipu u ligi i vodeći tim šampionata.

- Imali smo dve jako teške utakmice, kako zbog kvaliteta protivnik, tako i zbog trenutka u kome smo se nalazili posle eliminacije iz Kupa. Uspeli smo da pobedimo, što je još važnije da pokažemo igru sa kojom bi pobede trebale da dođu u seriji. To naravno se ne odnosi na Partizan, jer „crno-beli“ su apsolutni favoriti u večerašnjem susretu. Sve osim njihove pobede bi bilo iznenađenje, ali favoriti ne pobeđuju uvek. Mi ćemo odigrati najbolje što možemo, sigurno je da ćemo ih namučiti, ako su toliko bolji neka pobede – kaže kapiten Ribnice Branislav Radović.

„Crno-beli“ godinama ne znaju za neuspeh u duelima sa Ribnicom, ali po nepisanom pravilu kraj Ibra su do bodova dolazili teško. U Ribnici očekuju dobru utakmicu i nadaju se iznenađenju.

- Partizan jeste favorit, ali to ne znači i da će pobediti. Imamo razloga da verujemo da možemo da iznenadimo, odigrali smo poslednje dve utakmice dobro i igramo na našem terenu, pred našom publikom. Prava prilika da se pokažemo u odličnom izdanju i siguran sam da je sve moguće u večerašnjem susretu. Radujem se što će ovo biti pravi derbi – kaže primač servisa Ribnice Nenad Ćosić.

Domaći teren i kraljevačka publika, to je karta na koju igraju u superligašu iz Toplice Milana pred ovaj istinski derbi Viner Šteiše lige.

- Partizan dve godien igra u nepromnjenom sastavu, tu je ključ ovosezonskih dobrih igara i liderske pozicije. Favoriti su, ali naša šansa je teren, dvorana u kojme ni jednom rivalu nije lako. Pozivam i navijače da nam pomognu, u prepoznatljivoj atmosferi „kutije šibice“ svaki rezultat je moguć. Vratili smo dobru atmosferu, osećamo se malo lagodine na tabeli, ali još mnogo je izazova pred nama i nema opuštanja. Za večerašnji meč sam ubeđen da će se gledati dobra odbojka i neka bolji trijumfuje – naglašava Boško Mačužić trener kraljevačke Ribnice.


Partizan 3 : 0 Ribnica
Radnički 1 : 3 Crvena Zvezda
Spartak 0 : 3 Vojvodina NS Seme
Novi Pazar-Junior 3 : 0 Đerdap
Mladi radnik 3 : 2 Inđija
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Partizan 18 18 0 50
2 Crvena Zvezda 18 15 3 46
3 Vojvodina NS Seme 18 14 4 42
4 Novi Pazar-Junior 18 10 8 28
5 Ribnica 18 7 11 22
6 Spartak 18 7 11 19
7 Inđija 18 6 12 19
8 Radnički 18 5 13 17
9 Mladi radnik 18 5 13 17
10 Đerdap 18 3 15 10