XS
SM
MD
LG

OFL Indjija - Stara Pazova: Polet - Sloga 2:0

Odlično vreme za fudbal u Novim Karlovcima, Polet je dočekao svoje ljute rivale iz Maradika, FK Slogu. Možda i zadnja prilika da se povrate na vrh tabele, tamo i gde zaslužuju. U tome su i uspeli na ovom meču, a uz veliku pomoć vrlo raspoloženog napadača Nemanje Todorovića. Domaćini su bili veoma žustri od samog početka utakmice i to im se isplatilo. Već u drugom minutu fenomenalan okret Todorovića i dobar udarac, ali odlična intervencija golmana Maradika. Peti minut utakmice, a Todorović još jednom pravi velike muke odbrambenim igračima Maradika, a pogotovu Belanoviću, koji je i dalje vukao povredu sa neke od prethodni utakmica. Solo prodor Todorovića, još jednom se dobro snalazi u okretu i šutira, ali lopta završava pored same stative. Sredina terena Maradika nikako da se konsoliduje u prvih 15 minuta utakmice, a posle toga su se malo i oni probudili, i pokušali iz neki prekida, ali ni blizu da zaprete veoma temperamentnom golmanu Poleta, Milošu Pašiću.

Vredno pažnje je napomenuti još jednu odličnu šansu za Todorovića u petnaestom minutu, kad je dobio odličnu loptu u sredinu, a odbrana Maradika je loše napravila ofsajd zamku. Na sreću i ovog puta odlična intervencija golmana Maradika, koji je uspeo da zatvori ugao Todoroviću i time ga malo iznenadio, pa je zakasnio sa šutem na gol Sloge. Maradičani su prvi put šutnuli na gol Poleta, tek u 21. min. Pokušaj Višnjića, ali je to bio slab i neprecizan udarac. Polet je dobio u 26. minutu slobodan udarac na oko 20m od gola gostiju, ali nisu iskoristili ovu solidnu šansu da postignu gol. Konačno je i Maradik prošao po toj desnoj strani, a Bogunović je centrirao prema Curkoviću, koji se nije baš snašao pri pokušaju da nogom udari loptu, a bolje da je išao glavom na tu loptu, time bi sigurno imao veće šanse za bolji udarac. Jedna od zadnjih šansi u poluvremenu za goste, a u njoj se našao mladi Curković. Radošević i Filipović su dobro izigrali sredinu terena Poleta, i lopta je poslata u prazno , a tada stupa brzi Curković koji je imao nekoliko dodiraja sa loptom i dobro je šutnuo na gol Poleta, ali lopta je prohujala pored same stative. Maradičani ipak nisu uspeli da kazne nekoliko promašaja Poleta, pa je poluvreme završeno bez golova.

Početak drugog poluvremena i prvi start Filipovića glavni sudija je okarakterisao za žuti karton, na nezadovoljstvo klupe Maradika, s obzirom da je takvog ponašanja i startova bilo i na poluvremenu od strane igrača Poleta, a tada se nije čuo zvižduk glavnog sudije. Filipoviću kao glavni organizator igre FK Sloge nije bio na svom nivou, pa nije ni čudo što Maradičani nisu nikako uspevali da naprave nekoliko tačni vezani paseva na sredini terena. Pokušao je i iz slobodnjaka sa veće razdaljine, ali bez opasnosti za golmana Pašića. Kad su svi mislili da se igra smirila pao je gol, a gol je postigao odbrambeni igrač pod brojem 7, Bojan Calic. Nervoza u igri Sloge, a trener je pokušao da nešto promeni izmenama , ali ni to nije pomoglo da Maradičani stignu barem do jednog, ali izuzetno vrednog boda. Sve nade im je ugasio, već mnogo puta pomenuti Todorović, koji je bio strah i trepet Maradičanima na ovoj utakmici. Pitanje je da li je bio u ofsajdu kad je dobio loptu od strane svog saigrača, ali sve u svemu zaslužio je svojom odličnom igrom da se upiše u strelca, a ovog puta je bio siguran 1 na 1 sa golmanom Sloge, koji je dobro branio na utakmici i sve čestitke i za njega. Pred kraj utakmice imao je i Maradik po neki pokušaj od strane Gudalovića, koji je ušao u igru, ali nedovoljno da se barem ublaži poraz. Realno gledano celu utakmicu domaćini su više želeli pobedu. U ovoj ligi domaćini su uglavnom izlazili kao pobednici, a tako je bilo i u Novim Karlovcima.


Dunav 0 : 2 Krušedol
Polet 2 : 0 Sloga
Borac (S) 4 : 2 Fruškogorac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krušedol 8 6 0 2 18
2 Sloga 8 5 1 2 16
3 Polet 8 4 2 2 14
4 Borac (S) 8 4 2 2 14
5 Fruškogorac 7 3 0 4 9
6 Borac (J) 7 1 1 5 4
7 Dunav 8 1 0 7 3