XS
SM
MD
LG

Oradea poslednja prepreka

U Radničkom spremni za današnji (18,00) poslednji korak ka završnici Lige šampiona u vaterpolu.Pobeda protiv Solnoka, jednog od glavnih favorita za osvajanje Lige šampiona, u drugoj rundi kvalifikacija za ovo elitno vaterpolo takmičenje, igračima Radničkog dodatno je pojačala samopouzdanje i veru da mogu da ponove prošlogodišnji uspeh.

(Foto: VK Radnički)

U tome im je, poslednja prepreka rumunska Oradea, sa kojom se sastaju večeras (18,00) u bazenu Sportskog centra „Park“.

Radnički, do sada, ima pozitivna iskustva u susretu sa rumunskom ekipom, ali trener Uroš Stevanović ističe:

- Oradea je mnogo kvalitetnija ekipa u odnosu na prošlu godinu. Ima četvoricu naših igrača i šestoricu rumunskih reprezentativaca. Od tih naših, jedan je sadašnji reprezentativac, Gojko Pijetlović, i dvojica bivših Miloš Korolija i Marko Avramović. Svakako da zaslužuju respekt i ovde su doputovali sa ambicijama i željom da uđu u Ligu šampiona.

Da podsetimo, u prošloj sezoni Radnički je u tri navrata prilično lako izlazio na kraj sa Oradeom, ali je na prijateljskom turniru u Istanbulu, pre dvadesetak dana, pretrpeo poraz od rumunskog predstavnika (8:7).

- Iako nismo bili kompletni, ta pobeda im ide u prilog, pa moramo da budemo oprezni. Imamo šanse da uđemo u Ligu šampiona, verujem da smo i kvalitetniji, ali plasman u grupnu fazu možemo da obezbedimo samo ako ponovimo izdanje protiv Solnoka – smatra Stevanović.

U redove Radničkog, poslednji je u prelaznom roku, kao veliko pojačanje, stigao hrvatski centar Josip Vrlić, i već na startu potvrdio je očekivanja i u igru Radničkog uneo ono što je nedostajalo:

- Šteta što nismo imali više vremena za pripremu utakmice. Stigao sam nedavno i još se nisam potpuno uigrao sa ostatkom ekipe. Sa druge strane, Oradea je dobar tim i najteži mogući protivnik u ovim kvalifikacijama. Biće teško, ali protiv Solnoka smo dokazali da možemo da se nosimo sa najboljim evropskim ekipama. Na našem bazenu ne bi smelo da bude problema i trebalo bi da osiguramo prolaz već u prvoj utakmici – optimista je Vrlić.

Uprava Radničkog odlučila je da, kao i u drugoj rundi, ulaz na ovaj meč bude besplatan, a RTS prenosiće utakmicu direktno, na svom drugom programu.


Jadran ST 9 : 5 OVK POŠK
Partizan Raiffeisen 8 : 8 Budva
HAVK Mladost 6 : 10 Radnički Kon Tiki
Primorje EB 25 : 7 AVK Branik
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Primorje EB 14 13 1 0 27
2 Radnički Kon Tiki 14 10 2 2 22
3 HAVK Mladost 14 9 1 4 19
4 Partizan Raiffeisen 14 7 1 6 15
5 OVK POŠK 14 5 1 8 11
6 Budva 14 4 3 7 11
7 Jadran ST 14 3 1 10 7
8 AVK Branik 14 0 0 14 0