XS
SM
MD
LG

U Kragujevcu kvalifikacije za LŠ

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca biće domaćin grupe „D“ druge runde kvalifikacija za Ligu šampiona.Oni će se od sutra (petak, 17. oktobar) do nedelje, u bazenu Sportskogcentra „Park“ boriti za jedno od prva dva mesta koja vode u treću fazu. Rivali su im mađarski Solnok, italijanskim Posilipo iz Napulja i turski Juzme iz Istanbula.

U prvom kolu, sutra (18,30), na programu je derbi, utakmica sa Solnokom, koji mnogi nazivaju drim-timom, jer ga čine najboljii mađarski reprezentativci i trojica srpskih – Živko Gocić, Milan Aleksić i Stefan Mitrović. U ovu sezonu mađarski predstavnik ušao je silno pojačan. Posle uspešne decenije u italijanskom Pro Reku, vratio se Norbert Madaraš, iz Primorja su stigli braća Deneš i Danijel Varga, a iz Segeda prvi golman reprezentacije Viktor Nađ i Marton Tot.

- Prevashodni cilj je da zauzmemo jedno od prva dva mesta i kvalifikujemo se za narednu rundu, a potom i da pokušamo da se domognemo Lige šampiona. Favorit je Solnok, skup svetskih zvezda, tim oformljen da osvoji Ligu šampiona i uz Pro Reko trenutno najjači evropski tim. U duelu sa njima nemamo nikakav imperativ, ali želimo da pred domaćom publikom pružimo veliki otpor i iskoristimo svaku šansu koja se ukaže za pobedu. Ekipu Posilipa smo već savladali u Marseju, dok je Juzme veliki autsajder kažeUroš Stevanović, trener Radničkog.

I aktuelni vicešampion Evrope znatno je izmenio sastav u odnosu na prošlu sezonu. Poslednje u nizu pojačanja je iskusni hrvatski centar Josip Vrlić, koji je debitovao u Budvi, a na ovom turniru prvi put zaigraće pred kragujevačkom publikom. Odlični golman Radničkog, Zdravko Radić, koji je u klubu od prve sezone, smatra da je ekipa dobro radila u prethodnom periodu, ali da je potrebno vreme da se sve kockice slože.

- Još se tražimo. Nedavno nam se priključio i Vrlić i treba vremena da se i on uklopi u ekipu. Solnok je favorit, ali igra se na našem bazenu, na kojem nikada nismo izgubili i sve je moguće. To će biti prilika da vidimo gde smo i koliko možemo protiv najjačih ekipa. Idemo na pobedu, a dobro bi nam došla i podrška sa tribina, pa pozivam navijače da još jednom budu naš igrač višekaže Radić.

On naglašava da će meč sa italijanskim timom da bude ključan za plasman u narednu rundu.

- Sa Posilipom smo igrali i znamo čime raspolaže. Sigurno je da će to biti glavna utakmica za prolazak dalje, čak i u slučaju da pobedimo Mađare. Juzme je dosetno lošija ekipa i mislim da sa njima nećemo imati nikakvih problemaovenjuje Radić.

Ulaz na sve utakmice je besplatan.

 


Jadran ST 9 : 5 OVK POŠK
Partizan Raiffeisen 8 : 8 Budva
HAVK Mladost 6 : 10 Radnički Kon Tiki
Primorje EB 25 : 7 AVK Branik
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Primorje EB 14 13 1 0 27
2 Radnički Kon Tiki 14 10 2 2 22
3 HAVK Mladost 14 9 1 4 19
4 Partizan Raiffeisen 14 7 1 6 15
5 OVK POŠK 14 5 1 8 11
6 Budva 14 4 3 7 11
7 Jadran ST 14 3 1 10 7
8 AVK Branik 14 0 0 14 0