XS
SM
MD
LG

Pehar ostao Zvezdin

Osta­la je Cr­ve­na zve­zda i če­tvr­tu go­di­nu za­re­dom, je­di­ni osva­jač Su­per­ku­pa Sr­bi­je. U pre­mi­jer­nom me­ču se­zo­ne, u le­pom am­bi­jen­tu kra­lje­vač­ke Ha­le spor­to­va, pu­le­ni Dra­ga­na Ko­bilj­skog la­ko i ube­dlji­vo sti­gli su do tri­jum­fa pro­tiv Rib­ni­ce, ko­ja ni­jed­nog tre­nut­ka ni­je ugro­zi­la Be­o­gra­đa­ne.

Šam­pi­on je bio im­pre­si­van u svim ele­men­ti­ma igre. Sa pet igra­ča iz pro­šlo­go­di­šnje šam­pi­on­ske po­sta­ve, uz mla­de Gmi­tro­vi­ća i li­be­ra Jev­ti­ća, to­kom ce­log me­ča ima­li su ini­ci­ja­ti­vu i re­zul­tat­sku pred­nost. Jed­na pot­pu­no no­va eki­pa Rib­ni­ce, još uvek ne­do­volj­no uigra­na, sa čak 25 po­en­ter­skih gre­ša­ka (!), ni­jed­nog tre­nut­ka ni­je mo­gla da ih ugro­zi.

U ra­noj fa­zi me­ča Cr­ve­na zve­zda je is­ko­ri­sti­la pre­ve­li­ki re­spekt Kra­ljev­ča­na i ste­kla šest po­e­na pred­no­sti (11: 5, 12: 6, do 14: 8). To je bio ogro­man ka­pi­tal za šam­pi­o­na, ko­ji i po­red ve­li­ke že­lje od­boj­ka­ša Rib­ni­ce, ni­je do­zvo­lio do­ma­ći­nu da pri­đe na ma­nje od tri po­e­na za­o­stat­ka (11: 14). Gmi­tro­vić je od­lič­no ušao u meč, Mi­lu­ti­no­vić is­ko­ri­stio že­lju Bu­cu­lje­vi­ća da se mak­si­mal­no igra kroz sre­di­nu, a osta­tak ti­ma od­ra­đi­vao svoj deo po­sla. Sa dru­ge stra­ne, osim ras­po­lo­že­nog Oko­ša­no­vi­ća, ni­je bi­lo igra­ča, ko­ji je mo­gao da pa­ri­ra vi­so­kom blo­ku „cr­ve­no-be­lih”. Ma­nje od 20 mi­nu­ta tra­jao je pr­vi pe­ri­od, ko­jeg je Zve­zda do­bi­la re­zul­ta­tom 25: 17.

Pu­no bo­lje je do­ma­ćin otvo­rio dru­gi set, pa je re­zul­tat bio u ega­lu do 7: 7, a on­da su na ser­vi­se Oko­li­ća, Be­o­gra­đa­ni us­pe­li da ve­žu tri po­e­na i to im je bi­lo do­volj­no za pr­vu oset­ni­ju pred­nost na teh­nič­kom tajm-autu (12: 9). Imao je Bu­cu­lje­vić mno­go vi­še ras­po­lo­že­nih igra­ča u na­pa­du i to je da­va­lo si­gur­nost Zve­zdi­noj igri. Od­ra­zi­lo se to i na re­zul­ta­tu (14: 9), a kad je Mi­lu­ti­no­vić „po­di­gao ro­let­nu”, tre­ner Rib­ni­ce mo­rao je da po­zo­ve tajm-aut, jer je na se­ma­fo­ru za­si­ja­lo 11: 17. Do­volj­no za mi­ran kraj se­ta Zve­zdi­nih od­boj­ka­ša.

Ni­je bi­lo ne­iz­ve­sno­sti ni u tre­ćem se­tu. Cr­ve­no-be­li su od star­ta uze­li stvar u svo­je ru­ke i već po­sle teh­nič­kog tajm-auta (9: 12) na­zi­rao se brz kraj ove utak­mi­ce. U za­vr­šni­ci je Dra­gan Ko­bilj­ski, ko­ji je si­noć osvo­jio pr­vi vre­dan tro­fej u tre­ner­skoj ka­ri­je­ri, pru­žio pri­li­ku i po­vrat­ni­ku Ne­ma­nji Ste­fa­no­vi­ću, no­vaj­li­ji Alek­san­dru Bla­go­je­vi­ću i naj­mla­đem čla­nu svo­je eki­pe, 18-go­di­šnjem Mi­lu­ti­nuNe­ji­ću.

To je sa­mo ulep­ša­lo Zve­zdin tri­jumf i ras­pa­li­lo va­tru na de­lu tri­bi­na, ko­ji je si­noć bio u cr­ve­no-be­lom.

Je­dan teh­nič­ki tajm-aut

Po­red ve­li­kog bro­ja mla­dih igra­ča na te­re­nu, Su­per­kup u Kra­lje­vu pro­mo­vi­sao je i no­vo pra­vi­lo, teh­nič­ki tajm-aut na dva­na­e­stom po­e­nu. Bi­lo je za­ni­mlji­vo vi­de­ti od­boj­ka­še Cr­ve­ne zve­zde u pr­vom se­tu, ka­da su na­kon osvo­je­nog osmog po­e­na, kre­nu­li ka klu­pi, ali ih je br­že-bo­lje u te­ren vra­tio dru­gi su­di­ja ovog me­ča, To­mi­slav Po­po­vić.

Po­dr­ška De­li­ja

Po­se­ban ton utak­mi­ci da­le su De­li­je iz Kra­lje­va i oko­li­ne. Sto­ti­nu naj­ver­ni­jih pri­sta­li­ca „cr­ve­no-be­lih”od pr­vog do po­sled­njeg po­e­na pe­va­li su i bo­dri­li svo­je od­boj­ka­še, bez ijed­ne uvre­de na ra­čun pro­tiv­nič­kih. Na kra­ju me­ča, Zve­zdi­ni od­boj­ka­ši po­de­li­li su ra­dost sa svo­jim naj­ver­ni­jim na­vi­ja­či­ma, obe­ćav­ši im još jed­nu ra­dost već u ne­de­lju, ka­da se na istom me­stu, u me­ču 1. ko­lu no­vog Šam­pi­o­na­ta, sa­sta­ju isti ri­va­li.

RIB­NI­CA - CR­VE­NA ZVE­ZDA 0 – 3 (17: 25, 18: 25, 17: 25)

RIB­NI­CA: Oko­ša­no­vić12, Ada­mo­vić3, Ra­do­vić5, Vi­li­ma­no­vić1, Mi­lo­va­no­vić5, Drap­šin3, Škun­drić (li­be­ro) 17 pri­je­ma, 2 gr, Ćo­sić9, Pa­vlo­vić, Se­i­zo­vić, Ze­ka­vi­ca, Mo­čić (li­be­ro 2). Tre­ner: Bo­ško Ma­ču­žić.

CR­VE­NA ZVE­ZDA: Oko­lić10, Sto­i­lo­vić17, Gmi­tro­vić14, Ko­pri­vi­ca7, Mi­lu­ti­no­vić8, Bu­cu­lje­vić2, Jev­tić (li­be­ro)20 pri­je­ma, 1 gr, Ste­fa­no­vić, Bla­go­je­vić2, Ne­jić, Kec­man, Mar­ti­no­vić. Tre­ner: Dra­gan Ko­bilj­ski.

Ha­la spor­to­vau Kra­lje­vu. Gle­da­la­ca: 800. Su­di­je: Vla­di­mir Si­mo­no­vić (Kra­gu­je­vac), To­mi­slav Po­po­vić (Kra­lje­vo). Tra­ja­nje me­ča: 70 mi­nu­ta.