XS
SM
MD
LG

DL Jug: PVK Kraljevo - PVK Goč 15:12

Derbi meč prvih komšija počeo je svečarski, jer je sa punih tribina Grdaskog bazena kraj Ibra ovacijama pozdravljen uspeh naših vaterpolista i plivača na tek završenom SP u Rimu. Iako Goč na papiru ima jača imena, „delfini sa Ibra“ su i drugi put bili bolji od Banjčana. Posle 14:10 u Vrnjačkoj Banji ekipa Tome Ćirića se potrudila da i pred svojim bučnim navijačima nastavi pobednički niz i tri kola pre kraja obezbedi učešće na fajnl foru. I rezultat po četvrtinama pokazuje da je to bio izjednačen meč, ali su domaći sve vreme vodili, u dva navrata i sa četiri gola razlike.
Ipak, vaterpolisti Goča su uspevali da se približe, ali bez snage i koncentracije za konačan preokret. Ključni igrač ovog derbija bio je „sidraš“ Kraljeva Živko Bodružić za koga gosti nisu imali rešenja, dok se u finišu meča raspucao odlični Aleksandar Stanković. Njegov rođeni brat Miodrag bio je najzapaženiji u redovima Goča. Kraljevčani sada mogu mirno da se spremaju za završnicu prvenstva i fajnl for, dok će Banjčani u preostalim utakmicama nastojati da obezbede drugo mesto i odlazak na završni turnir.

Gradski bazen -  Gledalaca: 400,  Sudije: Ragač i Putniković (Beograd),  Igrač više: Kraljevo 6 (4), Goč 5 (1),  Četverci: Goč 1 (1).

Kraljevo: Kalnić, Vučetić, Milović, Milošević, Pešterić 4, Bodružić 4, Genčević, Rozgić, Stevanović 1, Vu. Lukić 1, Baltić, Stanković 5, Vo. Lukić, Čabrilo   Trener: T. Ćirić.
Goč: Stamenić, Janković, Jeremić, Cvijović 1, Miličević 2, Vukomanović, Petrović 2, Živković, A. Đorđević 1, Stanković 4, Spasić, Dabović, Miljanović 2, D. Đorđević  Trener: D. Luković.


Kraljevo 15 : 12 Goč
Valis 12 : 4 Jagodina
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Kraljevo 5 5 0 0 15
2 Goč 5 2 0 3 6
3 Paraćin 4 2 0 2 6
4 Valis 5 2 0 3 6
5 Jagodina 5 1 0 4 3