XS
SM
MD
LG

Radan "izbio" na prvo mesto srpskoligaškog "Istoka"

U okviru 5. kola Srpske lige "Istok", na Gradskom stadionu u Lebanu odigrana vrlo zanimljiva utakmica izmedju ekipa iz samog vrha tabele, a sastali su se domaći Radan iz Lebana i gostujuća ekipa Timočanina iz Knjaževca. I ove nedelje, kao i prethodnih, stadion FK Radan je bio poprilično popunjen, a oko 600 navijača i ljubitelja fudbala došlo je da uživa u čarima srpskoligaškog fudbala i na delu posmatra svoje pulene. Glavni arbitar ovog meča bio je Bojan Mitrović iz Pirota, koji se nije snašao baš najbolje u obavljanju svog posla. Gosti iz Knjaževca su od samog početka utakmice počeli da igraju prljavo, oštro, žustro, bezobrazno jednom rečju - nesportski. Zadržavali su loptu što je duže moguće, valjali se po terenu simulirajući faule, koji su naravno bili nepostojeći, kako bi prošlo što više vremena. Izazvali su revolt kod domaće publike, a sudija Mitrović je ostao nem u prvom poluvremenu. Nije podelio nijedan karton, a bilo ih je na pretek. Svoje sudjenje je tek ispravio u drugom poluvremenu, kada je uvideo gde greši. Svima na Gradskom stadionu u Lebanu, kraj Jablanice je bilo jasno da gostujuća ekipa Timočanina nije došla u Lebane da se nadigrava, već da umrtvi igru i ako uspe da uzme bod i odu neporaženi kući. Medjutim u tome nisu uspeli. Pomoćne sudije iz Niša Milica Nikolić i Vladan Cvetković obavili su svoj posao gotovo bez greške.



Prvo poluvreme je proteklo bez golova. Radan je u većini slučajeva imao loptu u svom posedu, diktirao je tempo i konstantno napadao. Ekipa Timočanina, nije ni jednom pripretila domaćinu. Kako je vreme odmicalo domaći igraču su postajali sve nervozniji, a to se osećalo i na tribinama, jer fudbaleri Timočanina sve su činili kako bi se što manje igralo. 

U drugom poluvremenu Lebančani su "dodali" gas i već na samom početku postigli pogodak. Miloš Stanković je iskoristio grešku odbrane Timočanina, uzeo loptu, probio po boku, a u šesnaestercu je bio oboren od strane golmana gostiju Kostića, za sudiju iz Pirota nije bilo dileme, opravdano je pokazao na belu tačku. Realizator najstrože kazne bio je iskusni Igor Pešić u 49. minutu. Posle ovog pogotka na terenu je postojao samo jedan tim. Timočanin je sada počeo da igra dosta otvoreno, jer nije imao šta da čeka, a Radan i dalje napadao. Na isteku prvog sata igre, tačnije u 60. minutu strelac drugog pogotka za domaćina bio je Nenad Mitrović, koji je bio proigran od strane Petrovića, a on majstorski glavom poslao loptu iza ledja golmana gostiju Kostića. Gosti su postajali sve više nervozniji, a to se osećalo i u njihovoj igri. Njihovu prljavu igru u drugom poluvremenu je sankcionisao sudija iz Pirota, koji  je sasvim opravdano podelio žute kartone. U samom finišu, tačnije u 88. minutu i treći gol za domaćina. Dejan Stamenković je probio po boku, na njegov izvanredan centar-šut je naleteo rezervista Miloš Marković i poslao loptu direktno u mrežu. Ovim golom je stavio tačku na ovu utakmicu, medjutim to nije bio kraj. U 89.minutu igrač Timočanina Manić je sasvim opravdano dobio drugi žuti karton, a potom i crveni. Napravio je nameran faul i prekinuo akciju domaćih, u kome je mogao biti postignut i četvrti pogodak. Sasvim nepotrebno je ostavio svoju ekipu na cedilu, a i nije bilo potrebe za tim, jer sve je bilo jasno i odavno rešeno.

Navijači Radana ispratili su domaće igrače i pulene Srdjana Kocića gromaznim aplauzom, koji su i zaslužili na osnovu dosadašnjih rezultata. Po svemu sudeći oni su definitivno najprijatnije iznenadjenje jesenjeg dela prvenstva Srpske lige "Istok". Lebane je i dalje neosvojiva tvrdjava za goste, a Radan je jedina ekipa u ligi, koja nije primila gol na domaćem terenu uz gol razliku 8:0. Ovom pobedom "izbili" su na čelu Srpske lige "Istok", sa 13 osvojenih bodova u 5 odigranih kola, što je fenomenalan rezultat i što niko nije očekivao od Lebančana. U subotu 20.09.2014.godineu okviru 6. kola Srpske lige "Istok" fudbaleri Radana gostuju drugoplasiranoj ekipi Trstenika PPT, i to će biti jedan od nekoliko derbija 6. kola. Derbi u Trsteniku počinje u 16:00 h


FK Radan (Lebane) - FK Timočanin (Knjaževac) 3:0

Gradski stadion u Lebanu, gledalaca: 600, sudija: Bojan Mitrović (Pirot), strelci: 1:0 Pešić u 49. minutu iz jedanaesterca, 2:0 Mitrović u 60. minutu, 3:0 Miloš Marković u 88. minutu. žuti kartoni: D.Stanković (Radan), Stojanović, Petrović, Dimić, Manić (Timočanin), crveni karton: Manić (Timočanin) u 89.minutu.


RadanMirdžić, Milan Stanković, Milan Marković, D.Stanković, Jović, Pešić, Savić (Miloš Marković), Petrović (Kostić), Mitrović (Stojanović), Miloš Stanković, Stamenković.

Timočanin: Kostić, Antić (Manić), Arsić, Stojanović, Ilić, Petrović, Veselinović (Ahmeti), Dimić (I.Nikolić), Kocić, Dimitrijević, M.Nikolić.


Đerdap 2 : 1 Ozren
Radnički (S) 0 : 0 Timok
Kopaonik 2 : 2 OFK Bor
Car Konstantin 3 : 1 Trstenik PPT
Radan 3 : 0 Timočanin
Tabane 1970 1 : 2 Radnički (P)
Dinamo 2 : 0 Sloga
Sinđelić 3 : 2 Hajduk Veljko
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radan 5 4 1 0 13
2 Dinamo 5 4 0 1 12
3 Trstenik PPT 5 4 0 1 12
4 Timok 5 3 1 1 10
5 OFK Bor 5 3 1 1 10
6 Radnički (P) 5 3 1 1 10
7 Car Konstantin 5 3 0 2 9
8 Timočanin 5 3 0 2 9
9 Sloga 5 2 1 2 7
10 Ozren 5 2 0 3 6
11 Tabane 1970 5 2 0 3 6
12 Kopaonik 5 1 2 2 5
13 Đerdap 5 1 0 4 3
14 Sinđelić 5 1 0 4 3
15 Radnički (S) 5 0 1 4 1
16 Hajduk Veljko 5 0 0 5 0