XS
SM
MD
LG

Nole i Jelena " DA" a Stara dama se obećala Krušiku

U dana kada su se na Svetom Stefanu venčali Novak Đoković i Jelena Ristić u Valjevu je umesto silaska sa fudblske scene  tim gubitnika  FK Budućnost pokušao sve loše tokom godina da anulira jednim potezom, promocijom ideje  o spajanju  odnosno „braku“ bankrot Stare dame iz Parka Pećina i nešto mladjeg Vistada poznatijeg pod novim imenom Krušik, takođe u silnim finansijskiom problemima.

Godinama nezamisliva ljubav, 10.jula je "planula"potvrđeno je na dva skupštinska zasedanja.

Politički, a kako bi drugačije jednim potezom je  napravljen  spoj i ozvaničena najava  “braka”  za ponedeljak 14.jula.

U danu kada je pala omražena Bastilja daleke 1789. umesto da pobegnu glavom bez obzira posle svega što su loše učinili valjevskom fudbalu luzeri će potpisati ugovor o spajanju, naravno iz računa. Ali  ni bog ne zna  koliko miliona duga, će  neko  ipak morati da vrati državi.

Gubitnici nad gubitnicima  iz Parka Pećina ostaju dosledni samo u jednom da se i dalje pitaju za sve. atli su dosledni. Sada ponizno  pokušavaju da odustanu od svog puta, neznanja, bahatosti i i neodgovornosti. Preko noći su okrenuli list i pokazuju volju da budu u funkciji fudbala,  Setili su se da nešto počnu da rade posle poludecenijske pljačke, ruiniranja i rušenja  kluba.

U zbrci oko predloga Ugovora u spajanju netragom je "ispario" član  7 u kome  “đuvegija” Krušik kako je i red treba da donese neki poklon za budući  zajednički suživot. Ispade da je ponudio samo svoj visoki rang, Treću ligu i ništa više.

“Mlada” iz Parka Pećina u bogati miraz nosi dva sada sporna poslovna prostora, pošto stari vlasnici traže povraćaj, a to su  “Bulevar” iz ulice Vuka Karadžića i nekad klupske prostorije iz Kneza Miloša. Stadion u Parku Pećina je nelegalno prenet u vlasništvo grada,i moguće ga je vratiti u vlasništvo kluba, kao  stan u ulici Kneza Mihaila,datom samo na korišćenje, ni za živu glavu neće se odreći smrtno zaljubljen u tih 50–ak kvadrata sekretar za sva vremena, nesmenjivi  Dragan Đurić.

Pošto je sagledana sumorna stvarnost i dešavanja u svim sferama života, ali pre svega  uz ogroman  politički  podršku iz Beograda na mendžment HK Krušik, u trenutku kada su u Parku Pećina sve bitke izgubljene i krediti  potrošeni,i klub se nalazi u stanju bankrota, na skupštinskom zasedanju u gradskoj kući se pristupilo se realizaciji projekta “brak” pa šta bude, u nadi da će doći  dani boljitka u fudbalskom sportu Valjeva.

Spajanje trećeligaša Krušika i zonaša Budućnost u jedan, sa zajedničkim imenom oba, je pokušaj “pranja”odgovornih za višegodišnje vređanje ljudske inteligencije i unižavanje fudbalskog sporta u Valjevu.

Skupštinsko zasedanje FK Krušika održano je  iza zatvorenih vrata u fabričkom krugu. Sa  22  glasa “za” sedam “protiv” i 2 uzdržana data je saglasnost o spajanju sa do sada “smrtnim neprijateljem” iz Parka Pećina.

U gradskoj kući  zasedanje je potrajalo gotovo dva ipo sata, ali je epilog bio (ne)očekivano miroljubiv i dobronameran.

Na početku skupštinskog zasedanja sekretar Đurić "trčeći" je saopštio  spisak delegata mrmljajući sebi u bradu imena članova Skupštine,tako da nije  nije bilo lako  ustanovoti ko je tu, a koga nema.

Čak ga je predsedavajući Skupštine Stanko Terzić opozorio da malo uspori i razgovetnije govori. Ipak umesto da da odmah podnese neopozivu ostavku najavljenu jula 2013. ako izostanu planirani uspesi, Terzić je  nastavio da vodi skup  srećan što ga niko nije podsetio šta mu je zapravo činiti.

Vruće diskusije fudbalskih ljudi  Vladimara Ladoveca, predsednika Nadzornog odbora, Ivana Milosavljevića, Živojina Radojevića,Ivana Milosavljevića , Zorana Lučića,  Zorana Novakovića… i  jasno upozorenja da je klub u doveden u stanje bankrota, desetak i više godina proćerdano,da su dugovi prevazišli nivo majske poplave i da su rezultati kluba minorni, da pojedinačna odgovornost ne postoji, ali i da takvu olinjalu  Staru damu valja čuvati kao zenica oka, bile su uvod za ključno u nizu sinoćnih izjašnjavanja.

Samo sa a jednim  glasom protiv od nepoznatog broja delegata prihvačen je predlog Terzića o spajanju Budućnosti sa Krušikom.

Usledilo je  usvajanje  predloga  za  novog predsednika buduće zajedničke Skupštine  diplomiranog  ekonomistu  beogradskog univerziteta, dugogodišnjeg predsednika gradske vlade   Bore Radojičića,  operativca,  par ekselans, i preostalih 15 članova budućeg  ujedinjenog skupštinskog sazivamahom bivših neuspešneh predsednika i članova Upravnih odbora, isključivo prepoznatljivih  po  neuspesima. .Jedini predstavnik fudbalskog sveta je Živojin Žoja Radojević, i kontraverzni nekadašnji fudbaler i sposrtki radnik  Miroslav Begović -Mima žvala.

Glatko je prošao iako nažalost većina je već dokazala u sada već bivšem Upravnom odboru, očiglednu nesposobnost, neznanje, neodgovornost, ali i preko potrebnu lojalnost i snjishodljhivost i podrepaštvo sličnima sebi, ponavljačima i gubitnicima, isključivo zapaženih po neuspesima.

Za ponedeljak je zakazana osnivačka Skupština novog kluba, a glavni savetodavac da se posao decenije uspešno i na vreme okonča  biće predsednik Okružnog saveza   Časlav Lukić, jedan od najodgovornijih za marginalozovanje i srozavanje fudbalskog sporta u Valjevu na nivo seoske zabave.

Najcrnji detalj je vest pristigla u toku skupštinskog zasedanja  Milanu Milinoviću, protekle dve godine neuspešnom predsedniku Upravnog odbora preminula majka, pa je hitno napustio skup.

Činjenica je takođe da su prisutni na Skupštini i članovi brojnih generacija od Jekića, Rebića, Mikana Rankovića, do Dejana Stojanovića i Raše Markovića uskraćeni za makar jedno od 16 mesta  predviđenih za zajedničku Skupštinu 14.jula. Možda ih se sete i pozovu u klub kad “brak” bude ozvaničen.

Stara garda, ipak bira društvo, nije jo[ frekao poslednju, predsednik Nadyornog odbora, zopostavljeni  Vladimir Ladovec (levo) i jedini  fudbalski čovek, član Skupštine budućeg kluba Živojin Radojević

PRIJATELJ  SVETA SPORTA  

   AUTO CENTAR   BUCA VALJEVO

   NUDI NAJKVALITETNIJI I NAJJEFTINIJI AUTO GAS

ZA VOZILA I DOMAĆINSTVA

      NA ŠABAČKOM PUTU - NON STOP

    NAJVEĆI IZBOR AKUMULATORA SVETSKIH MARKI 

U KNEZ MIHAILOVOJ -STARI GRAD - I NA ŠABAČKOM PUTU

  NAJPOVOLJNIJA PONUDA  POLOVNIH AUTOMOBILA

       AUTO CENTAR   BUCA  VALJEVO

    ŠABAČKI PUT BB  TEL: 014-287-400 I 064 – 232-85-71


30 .kolo Zona Drina
Sloga 1940 0 : 0 Jedinstvo 1945
Brezovica 1 : 0 FAP
Mladost (DD) 3 : 5 Polimlje
Zlatar 0 : 0 Ribnica
Radnički (V) 4 : 2 Budućnost
Sevojno 1 : 3 Jedinstvo (UB)
Radnički Stobeks 6 : 1 Borac
Sloga (S) 0 : 2 Sloga (P)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sloga (P) 30 21 6 3 69
2 Jedinstvo (UB) 30 19 5 6 62
3 Sloga 1940 30 15 8 7 53
4 Budućnost 30 14 5 11 47
5 Polimlje 30 12 7 11 43
6 Jedinstvo 1945 30 12 6 12 42
7 Brezovica 30 12 5 13 41
8 Radnički Stobeks 30 12 5 13 41
9 Ribnica 30 12 4 14 40
10 Zlatar 30 10 9 11 39
11 FAP 30 11 6 13 39
12 Borac (-1) 30 11 5 14 37
13 Radnički (V) 30 10 6 14 36
14 Sloga (S) 30 11 3 16 36
15 Sevojno 30 9 6 15 33
16 Mladost (DD) (-1) 30 5 2 23 16