XS
SM
MD
LG

Završen RC kamp američkog fudbala
Proteklog vikenda završen je treći po redu RC kamp američkog fudbala. Veliki broj igrača i trenera je kamp okupio u Kraljevu i zatim u Mariboru, gde je održan drugi deo kampa. Jedan od igrača - učesnika kampa je dobio punu sportsku stipendiju na SNU koledžu u Oklahomi, SAD.

 
Kraljevo Royal Crowns i Maribor Generals su u proteklih deset dana bili domaćini i organizatori međunarodnog kampa američkog fudbala, kao i dodatnog pilot kampa košarke, koje su vodili sportki stručnjanci iz Sjedinjenih Američkih Država, ukupno 48 trenera i NCAA igrača. Prvi deo RC kampa u Kraljevu je trajao tri dana i na njemu su Američki treneri radili sa svim kategorijama koje postoje u Srbiji. Odvojeno se radilo sa Youth i juniorskim igračima, a odvojeno sa seniorima. Takođe, na posebnom terenu sa američkim trenerima su radile devojke i flegovci. Čak 32 trenera I NCAA igrača sa koledža i srednjih škola iz Oklahome, Teskasa, Alabame i Džordžije, je bilo raspoređeno da radi sa igračima, ali i domaćim trenerima. Osim idnividualnog rada sa igračima, drilova, timske igre, prenosila su se i znanja iz taktike i postaljanja sistema u timovima. Glavni trener ovogodišnjeg RC kampa Majkl Kokrin, koji je ujedno i HC koledž tima SNU, je raspored treninga, predavanja i sastanka sličan koledž sistemima, kako bi uzčesnici mogli da iskuse kako se radi u kolevci američkog fudbala. Pored Trenera Kokrina za napad je bio zadužen Džastin Paterson, a za odbranu Džon Alen, a ostali treneri po pozicijama su radili sa igračima. Odziv igrača iz Srbije i učešće velikog broja igrača iz celog regiona Balkana: Bugarske, Hrvatske, Rumunije, Bosne i Hercegovine pa i iz Rusije, doprineo je kvalitetnom timskom radu. Kraljevački klub je za oba ova kampa omogućio besplatno učešće za svu kraljevačku decu i omladinu koja se bavi ovm sportovima, što je doprinos razvoju sporta u Kraljevu. Na kampu su pored Kraljevskih kruna učestvovali i Beogradski Vukovi, Čačanski Anđeoski Ratnici, Sirmium Legionari, Mladenovac Forestlanders, Bor Golden Bears, Niš Imperatori, Sofia Bears, Bucharest Warriors, Split Sea Wolves, Požarevac Pastuvi... 
Blažo Bojić, glavni trener Youth tima Vukova, koji su aktuelni prvaci Srbije, na kraju RC kampa je poručio: "Svi smo prezadovoljni i rezervisali smo mesta i za narednu godinu".

 
Oba kampa su pored edukacije sportista bila i prilika da najtalentovaniji budu primećeni od američkih stručnjaka i eventualno dobiju sportsku stipendiju na univerzitetima u SAD. Sigurno najbolji Bugarski igrač i prošlogodišnji kapiten Kraljevskih kruna Aleksandar Kenanov je od Majkla Kokrina, glavnog trenera kampa, dobio punu stipendiju na Southern Nazarene University (NCAA D2 koledž tim "Crimson Storm") u Oklahomi, SAD. Trener Kokrin je prepoznao talenat, ali i veliku radnu etiku Kenanova i ponudio mu jednu od 19 punih punih stipendija sa kojima raspolaže, što još dodatno daje na značaju. 
Aleksandar Kenanov koga tek čeka dokazivanje U NCAA ligi na RB poziciji, o ostvarenju sna kaže: "Dobiti stipendiju nije bilo lako, izgledalo je kao nemoguće, ali smo uspeli. Kada kažem uspeli mislim na sve ljude koji su me podržavali i verovali u mene. Jedna od najvažnijih stvari u mom životu je bilo učešće na RC kampu, tu sam primećen. RC kamp je veoma dobro mesto da pokažete šta umete, takođe da se upoznaju novi ljudi i steknu prijatelji. Veoma mnogo može da se nauči, to je mesto gde svi mi iz ovoga regiona imamo priliku da još više ispromovišemo američki fudbal. RC kamp je sjajan, ne samo za igrače, već i za trenere."
 
Zanimljivo je da je Aleksandra Kenanov drugi po redu kapiten Kraljevo Royal Crowns koji će igrati na nekom od Američkih koledža, naime još pre sedam godina Vuk Vučković je na TE poziciji igrao za Mesa koledž u Arizoni, gde je takođe bio kapiten.
 
RC kamp američkog fudbala je bio održan u Mataruškoj banji na terenu FK "Mataruge" i SC "Okanik", a košarkaški kamp u Kraljevu, u Hali sportova. Košarkaški kamp je organizovao treneri i dugogodišnji QB Kruna Đorđe Đorđević, koji je i sam ex košarkaš.  I ako je kao probni kamp predviđeno da bude lokalnog karaktera za kraljevačke košarkaške, ovaj događaj je okupio preko 80 mladih sportista, sa kojima je 16 američkih basket trenera radilo puna tri dana, a na kraju je organizovana i revijalna utakmica Srbija vs. SAD, u svim kategorijama.
 
Nakon dvodnevnog odmora američkih trenera kamp se nastavio naredne nedelje u Mariboru. Istim tempom i isto tako uspešno kao i u Kraljevu, okupio je dosta igrača iz Slovenije i okruženja. Naime do ove godine RC kamp je trajao ukupno 6 dana u Kraljevu, predviđen za sve grupe, ali obzirom na veliki broj stručnjaka iz SAD, Krune su odlučile da sve realizuju u tri dana, a da preostala tri dana kamp organizuje bratski klub iz Maribora. Komunikacija i saradnja dva kluba, Kraljevskih kruna i Generala traje već nekoliko godina unazad. Poznato je i da su Kraljevo i Maribor zvanično bratski gradovi, još iz vremena drugog svetskog, kada su kraljevčani primili slovenačke izbeglice, a to prijateljstvo se održavalo sve do danas, kada je grad Maribor poslao značajnu pomoć Kraljevu postradalom u zemljotresu, a nedavno i u poplavama. Zanimljivost za američki fudbal je i to da su oba kluba aktuelni prvaci u regionalnim ligama, Maribor Generals u Aple Adria ligi, a Kraljevo Royal Crowns u Balkanskoj ligi američkog fudbala.
 
I u Sloveniji i u Srbiji svako od učesnika kampa je dobio majicu kampa i loptu za američki fudbal, odnosno košarku. Američki treneri su izabrali I najbolje igrače - učesnike  kampa po pozicijama, to su : Anton Dojkov iz Sofia Bears, Aleksandru Krakuin iz Bucharest Rebels i Aleksandar Bogdanović iz Bor Golden Bears, koji su dobili originalne kačkete NFL tima Atlanta Falcons, dok je za uopšteno najboljeg igrača kampa izabran mladi Lazar Slavković iz Kraljevo Royal Crowns, koji je dobio lični dres #84 NFL zvezde Rodi Vajta sa njegovim potpisom.
 
Američke trenere, kao i predstavnike Kraljevskih kruna su primili gradonačelnik Kraljeva Tomislav Ilić, zamenik gradonačelnika Milun Jovanović i predsednik Skupštine grada Sreten Jovanović. Tom prilikom su se čelnici grada zahvalili Amerikancima i Kraljevskim krunama na organizovanju ovog sportskog događaja u Kraljevu i čestitali fleg timu Kruna na osvojenoj tituli prvaka Srbije. Gradonačelnik je darovao prikladnim poklonima goste iz SAD iI fleg tim Kruna. Već sada je sa američkim trenerima napravljen dogovor i za sledeću 2015. godinu, kada će se održati četvrti po redu međunarodni RC kamp američkog fudbala, u Kraljevu i Mariboru.

 


7 .kolo Prva liga Jug
Golden Bears Bor 6 : 12 Pastuvi Požarevac
Werewolves Valjevo 0 : 35 Royal Crowns Kraljevo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por SCR
1 Angel Warriors Čačak 5 5 0 1.000
2 Royal Crowns Kraljevo 5 4 1 0.800
3 Pastuvi Požarevac 5 3 2 0.600
4 Golden Bears Bor 5 2 3 0.400
5 Pirates Zemun 5 1 4 0.200
6 Werewolves Valjevo 5 0 5 0.000