XS
SM
MD
LG

Lider odoleo na Riversajdu

Odličan derbi odigran je danas na Riversajdu. Sudar dve vodeće ekipe Juniora i Tešnjara završen je podelom bodova, a ovim rezultatom su zadovoljniji gosti iz Novog Naselja jer su time praktično overili prvo mesto i plasman u Okružnu ligu naredne sezone, što su svakako zaslužili. Utakmica je obilovala uzbuđenjima svih 90 minuta. Bilo je prilika na obe strane i obe ekipe mogle su do sva tri boda.

Utakmicu je bolje otvorila ekipa Juniora, koja je kontrolisala igru i već u 10. minutu stigla do vođstva posle katastrofalne greške iskusnog Radojevića koji je jednu centriranu i već uhvaćenu loptu ispustio pravo na noge protivničkom napadaču. Tek po primljenom golu Tešnjar, u ovoj utakmici oslabljen neigranjem standardnih Liknića i Mitrovića kreće agilnije i do poluvremena dve stopostotne šanse ne koriste Pavlović i Nenad Milosavljević. Čini se da je Tešnjar oštećen i za jedanaesterac nakon prekršaja nad Marjanovićem. Veliku priliku u prvom delu propustili su i gosti. Drugo poluvreme Tešnjar otvara najpre velikom šansom Nenada Milosavljevića, a već u sledećem napadu izjednačenjem. Nakon kornera u guzvi pred golom najsnalažljiviji je Ilić koji glavom loptu šalje u mrežu. Igrao se 47. minut. Nakon izjednačenja Tešnjar nastavlja da dominira a veliku glupost pravi Nenad Milosavljević nesmotreno dobijajući drugi žuti karton i ostavlja saigrače na cedilu. Ipak njegov izlazak se nije toliko osećao na terenu jer su momci dali sve od sebe pa čak i tako oslabljeni pokušavali da dođu do protivničkog gola. Upornost i velika borba se isplatila i u 73. minutu jednu centriranu loptu ispušta golman Juniora pravo na noge danas najboljem u redovima Tešnjara Vukosavljeviću koji je šalje u mrežu za vođstvo od 2:1 i veliku radost Tešnjaraca. Na žalost još se radost domaćih nije ni stišala a u prvom narednom napadu gosti stižu do izjednačenja. Bio je to šut iskosa sa desne strane, ne toliko jak, činilo se da je golman Radojević ima u rukama ali ona opet odseda u mreži. 2:2 U nastavku crveni karton dobijaju i gosti pa se borba nastavlja sa po deset igrača. Do kraja šansu za pobedu propušta Tešnjar. U gužvi pred golom gostiju sa 5 metara Pavlović pogađa pravo u golmana. Ostalo je na kraju 2:2 u utakmici koja je bila dostojna višeg ranga takmičenja, u kojem će dogodine igrati ekipa Juniora. Čestitamo im na tome.

 

Tešnjar: Radojević, Vukosavljević, Janjić, Vasiljević, Radovanović, Milosavljević Nebojša, Gračanin (Ilić), Marjanović, Milosavljević Nenad, Rafailović, Pavlović.


Borac 2 : 0 Beloševac
Iskra 6 : 0 Polet
Tešnjar 2 : 2 Junior Novo Naselje
Kolubara 2 1 : 4 Rajac
Liplje 1 : 0 Milenko Pavlović
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Junior Novo Naselje 15 13 2 0 41
2 Tešnjar 15 10 2 3 32
3 Iskra 14 8 1 5 25
4 Rajac 15 8 0 7 24
5 Milenko Pavlović 15 7 1 7 22
6 Ribnikar 14 5 4 5 19
7 Polet 14 5 3 6 18
8 Kolubara 2 15 4 2 9 14
9 Liplje 15 4 2 9 14
10 Beloševac 14 3 2 9 11
11 Borac 14 2 3 9 9