XS
SM
MD
LG
12.04.2014 Administrator

Srbija prvi put na Svetskom prvenstvu

U Maleziji 13. aprila počinje Svetsko juniorsko prvenstvo koje će okupiti oko 376 badmintonaca i badmintonki koji će se do 18. aprila boriti za planetarna odličja u svim konkurencijama. Među njima će biti i naš najbolji junior Dragoslav Petrović koji će tako, još jednom, ispisati istorijsku stranicu srpskog badmintona budući da je prvi naš takmičar koji se našao na nekom planetarnom šampionatu. Petrović u najjačoj svetskoj konkurenciji igrača do 19 godina u prvom kolu igra protiv domaćeg takmičara Jia Vei Tana dok bi, u slučaju prolaska, u drugom ukrstio koplja sa, takođe, Azijatom – Čija Hong Luom iz Kineskog Tajpeha. Petrović će nastupiti i u konkurenciji mešovitih parova. U tandemu sa Hrvaticom Majom Pavlinić slobodan je u prvom kolu dok će u drugom, za plasman među 32 najbolja svetska para, igrati sa kominacijom Južne Koreje Jae Hvan Kim, He Jong Kong.

U svakom slučaju težak zadatak je pred našim reprezentativcem kojem će šampionat u Maleziji biti pretposlednja stanica ka Olimpijskim igrama mladih u Nanđingu u avgustu. Naime, posle prvenstva u malezijskom gradu Alor Setaru Petrovića očekuje još turnir u Izraelu nakon koga će se podvlačiti crta za Nanđing.

“Biti samo učesnik Svetskog juniorskog prvenstva je velika stvar, pogotovo ako se zna da ima mnogo jakih badminton zemalja koje neće imati predstavnike u Maleziji. Biće ovo ujedno i poslednji veliki skup juniora pred Olimpijske igre mladih od kojih Petrovića milimetri dele od učešća. Idemo u Alor Setar da prikažemo srpski badminton u najlepšem svetlu i da pokušamo u prejakoj konkurenciji da ostvarimo što bolji rezultat. Žreb nam nije bio naklonjen. Već na startu Petrović je, u obe konkurencije u kojima će nastupiti, nabasao na izuzetno jake protivnike, a jedini zadatak koji ima jeste da pruži svoj trenutni maksimum”, kazao je pred put u Maleziju glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta i Olimpijski komitet Srbije obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri su doprineli učešću Dragoslava Petrovića na Svetskom juniorskom prvenstvu u Maleziji.