XS
SM
MD
LG

Radnički želi da produži polufinale

Radnički i Crvena zvezda večeras (Dvorana „Jezero“, 19,00) igraju treću utakmicu polufinala plej-ofa Superlige Srbije. Po svemu onom što se dogodilo u prva dva polufinalna meča, u kojima su Kragujevčani gostovali kod najbolje plasirane ekipe u Superligi, činjenica je da su odbojkaši Crvene zvezde na korak do plasmana u finale.

U Radničkom, naravno, znaju šta ih čeka, ali veruju da mogu na svom terenu da ostvare bar jednu pobedu, što su najavljivali i pre početka duela sa crveno-belima.

Uz to, kao argumente za optimizan navode činjenicu da su prekjuče, posle izvesnog vremena, trenirali kompletni. Naime, u Beogradu nisu igrali primači Lazar Ćirović i Dušan Vulović, koji su se u ovoj sezoni baš nametnuli, tako da je prinudni sastav Kragujevčana, kada se ima u vidu i podatak da je u drugom meču ostvario 11 blokada, pružio igru u granicama svojih mogućnosti.

Lazar Ćirović (Foto: S. Radovanović)

- Očekujem da Crvenoj zvezdi na našem terenu pružimo dostojan otpor. Nadam se da ćemo da odgovorimo na njihovu igru i da možemo, ako ništa dugo, da se nadamo pobedi. Znamo od koga nam preti opasnost i pokušaćemo da smirimo taj njihov servis, kao i prolaz na primačkoj liniji – objašnjava Predrag Srećković, trener koji je pri kraju ligaškog dela prvenstva promenio status – od pomoćnog postao je prvi trener Radničkog.

On podseća i na to da je njegov tim već ispunio takmičarski plan za ovu sezonu, a kojim je bilo predviđeno da osvoji najmanje četvrto mesto i da se plasira u polufinale plej-ofa. Međutim, kako kaže Srećković, to ne znači da njegov tim neće nastojati da pruži sve od sebe da učini, ako mu se ukaže prilika, i nešto više.

To, ipak, neće da bude lako, što potvrđuje i sve bolji primač Lazar Ćirović, koji nažalost, nije mogao da igar na prethodnoj utakmici u Beogradu.

- U drugoj utakmici bilo je više nas bolesnih, ali su neki, ipak, stisli zube i odigrali. Sve se to, naravno, odrazilo na rezultat, a verujem da će imati uticaja i na ovom meču u Kragujevcu. Ne znam, zaista, kako bih mogao da procenim spremnost ekipe, ali verujem da bar možemo da pružimo dostojan otpor – kaže Ćirović.

Igrač koji je u poslednje vreme sve važniji za igru Radničkog, međutim, misli da je trenutna zdravstvena situacija u klubu vrlo nepovoljna i da će to svakako imati uticaja i na duel sa Crvenom zvezdom. Da je stanje bilo redovno, Ćirović bi, kako kaže sigurno prognozirao i peti meč. Ovako…