XS
SM
MD
LG

Saopštenje ŽFK Spartak: Niko iznad kluba

Ženski fudbalski klub Spartak obratio se javnosti sledećim zvaničnim saopštenjem koje u celosti prenosimo:


Jelena Čubrilo i Aleksandra Savanović do daljnjeg neće konkurisati za prvi tim ŽFK Spartak

 

Uprava šampiona Srbije u ženskom fudbalu ŽFK „Spartak“, je donela odluku da se drastično promeni odnos prema lažnim prijateljima kluba kao i prema nekim standardnim igračicama, te da se oštro odgovori na sve izazove po cenu stavljanja klupskih razultata u drugi plan.

 

ŽFK „Spartak“ će biti budan i adekvatno će odgovoriti na sve opasnosti koje vrebaju, koje su sve češće usmerene ka klubu od strane raznih savetnika iz Beograda i šire okoline kao i nemotivisanih igračica koje su potencionalna opasnost za narušavanje dobre atmosfere i međuljudskih odnosa.


Jedna od prvih mera za dve igračice ŽFK Spartak, Jelenu Čubrilo i Aleksandru Savanović, koje su standardne reprezentativke Srbije u ženskom fudbalu je da do daljnjeg neće konkurisati za prvi tim ŽFK Spartak, iz razloga što iskazuju samovolju i sebičnost, a svoju ljubav prema klubu u ovom izopačenom vremenu mere samo novcem. Igračice će imati i dalje svoj definisan status, prava i obaveze, a klub će u celosti ispunjavati preuzete obaveze prema igračicama do prvog dana letnjeg prelaznog roka 2014.godine.


Pojedinačni odnos nekih igračica u koje je ŽFK Spartak uložio značajna sredstva postaje ozbiljna opasnost po Srpski fudbal i njih lično, jer nemaju ni autoritete iz kuće u vaspitanju,odrastanju , svom sazrevanju i savetovanju , one tako same sebi postaju autoriteti i iz tog razloga imenovane igračice se upućuju na njihove savetnike iz Fudbalskog saveza Srbije koji su u sektoru ženskog fudbala da slobodno iskažu svoje misli, osećanja i potraže savet, pa i pomoć na istoj adresi gde je jedino rezultat mrtvo slovo na papiru...
Klub nije rekao svoju poslednju javnu reč po pitanju remetilačkih faktora koji su se osilili i isti bi mogli da se suoče sa nešto drugačijom realnošću života koja bi mogla da dovede u pitanje ugled, ponos i dostojanstvo ličnosti.

 

Subotica 09.03.2014.godina Uprava ŽFK Spartak

 


Napredak 7 : 0 Trijumf
Spartak 7 : 0 Novi Bečej
Mašinac 1 : 0 LASK Crvena zvezda
Požarevac 4 : 0 Jagodina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Spartak 14 14 0 0 42
2 Napredak 14 9 2 3 29
3 Mašinac (-2) 14 10 1 3 29
4 LASK Crvena zvezda 14 7 2 5 23
5 Požarevac 14 7 0 7 21
6 Novi Bečej 14 2 1 11 7
7 Trijumf 14 1 2 11 5
8 Jagodina (-2) 14 1 2 11 3