XS
SM
MD
LG
08.03.2014 Administrator

Prvenstvo Srbije: Pobeda Beostara u derbiju

Hokejaši Beostara pobedili ekipu Viteza rezultatom 5: 2 (0: 0, 2: 2, 3: 0) u utakmici četrnaestog kola Prvenstva Srbije. U jednom od derbi mečeva šampionata novobeogradski „pingvini“ su u završnici nadigrali aktuelne vicešampione i stigli do vredne pobede u trci za najviši plasman u ovoj sezoni. Golove za pobednički tim postigli su Mićo Dragutinović (uz dve asistencije), Kris Guld, Boris Danon, Uroš Stojanović i Nikola Glavonjić, dok su u ekipi Viteza strelci bili Igor Trifunović i Bojan Janković. U veoma izjednačenoj utakmici igranoj na klizalištu „Pingvin“ Vitez je poveo golom Trifunovića početkom drugog perioda. Beostar je u tim mometima bio bez ozbiljnijih rešenja u napadu, da bi u jeku napada „vitezova“ za uvećanje vođstva u završnici tog dela igre, posle nekoliko vezanih isključenja igrača Viteza, stigao do preokreta. Najzaslužniji za takav razvoj situacije bio je Dragutinović koji je najpre doneo izjednačenje svom timu u dvostrukom „pauer pleju“, da bi samo pedesetak sekundi kasnije asistirao Guldu koji koristi i drugog igrača više i svom timu donosi potpuni rezultatski preokret. Ipak, u završnici trećine Bojan Janković koristi odličnu asistenciju Trifunovića i na lep način završava sjajan kontranapad za novo izjednačenje (2:2). U poslednjem periodu igre Danon koristi novu „pauer plej“ situaciju i donosi Beostaru novo vođstvo u 48. minutu, posle još jednog dodavanja Dragutinovića. Beostar pitanje pobednika praktično rešava u 51. minutu kada je Uroš Stojanović zatresao mrežu uz asistenciju rekonvalescenta Nikole Glavonjića. Rezultatski sjajan završni period za Beostar kompletirao je upravo Glavonjić koji se u 56. minutu i sâm upisao u strelce, iskoristivši i četvrti put igrača više za svoj tim, za savršen „pauer plej“ učinak Beostara na ovom meču (4/4).

Gol Beostara sjajno je čuvao Arsenije Ranković i sa ukupno 36 odbrana bio verovatno ključna figura utakmice u kojoj je njegov tim, uprkos sastavu desetkovanom brojnim povredama i bolestima, zabeležio i drugu pobedu nad Vitezom ove sezone, pošto je u meču igranom pre mesec dana slavio rezultatom 4: 3 posle boljeg izvođenja penala. Sa druge strane, Vitez je posle serije dobrih rezultata zabeležio dva poraza u derbi susretima sa Partizanom i Beostarom, iako je u oba susreta lako moglo biti i drugačije.

Ovom pobedom Beostar se učvrstio na drugom mestu na tabeli sa pet bodova više u odnosu na trećeplasiranu Tisu Volan, ali je i prišao lideru Partizanu na samo tri boda zaostatka, istina , uz jedan više odigran meč. Vitez je petim ovosezonskim porazom ostao na četvrtoj poziciji sa 13 bodova, šest manje uz dva meča manje u odnosu na segedinsku Tisu Volan.


Partizan : NS Stars
Spartak 3 : 4 Tisza Volán
Vitez 2 : 5 Beostar
Tabela
Poz Tim Utak Pob PBE PRE Por Bod
1 Partizan 10 9 0 0 1 27
2 Beostar 11 7 1 1 2 24
3 Tisza Volán 11 5 2 0 4 19
4 Vitez 9 4 0 1 4 13
5 Spartak 6 2 0 1 3 7
6 Beograd 9 1 0 0 8 3
7 NS Stars 6 0 0 0 6 0