XS
SM
MD
LG

Badnjevčani remizirali u Palilulama

KRAGUJEVAC – Stadion: FK Arsenal. Rezultat: ARSENAL – LEPENICA (BADNJEVAC) 0:0. Gledalaca: 50. Sudija: Marko Srećković. Pomoćnici: Nikola Žarčanin i Srđan Dimitrijević (svi iz Kragujevca). Žuti karton: A. Stević (Arsenal).

ARSENAL: Filipović, Radojević, Marić, Jovanović, Todorov, A. Stević, Lazović, Prodanović, Ilić, Stevanović, U. Stević. Igrali su još: Ćalović, Janjuš, Toštović, Jevremović, Barać, Stefanović, Kuč, Petrović.

LEPENICA: Nikolić, Rašković, Radotić, Arsenijević, Tomić, S. Joksimović, V. Đokić, B. Joksimović, Dukić, Marjanović, Mitić. Igrali su još:A. Đokić, Anđelković, Vasiljević, Lalić, Mladenović, Pantelić, Ilić, Marković, Milosavljević, Cvetković.

Na teškom terenu stadiona u Palilulama sastali su se Arsenal, član Zone “Morava”, i Lepenica iz Badnjevca, jesenji prvak Šumadijske okružne lige, koja je jednom nogom već u višem rangu – Zoni “Dunav”, jer ima prednost od 10 bodova. Kiša koja je u toku cele utakmice padala, otežavala je igru i uticala da promrzli gledaoci vide i neki pogodak, iako je bilo šansi na obe strane. U prvom poluvremenu, više inicijative imao je domaćin, koji je vršio pritisak na gol Nikolića.

Fudbaleri Lepenice iz Badnjevca bili ravnopravan protivnik Arsenalu (Foto: M. Jovičić)

Arsenal je imao najveću šansu u 15. minutu. Bek Lepenice Rašković oborio je u svom kaznenom prostoru domaćeg napadača Stevanovića i sudija Srećković pokazao je na belu tačku. Iskusni golman Lepenice Nikolić “pročitao” je beka Arsenala Radojevića i paradom izbio u korner udarac upućen u njegov desni donji ugao.

U 35. minut, šansa da donese prednost domaćem timuukazala se i Urošu Steviću. Posle centaršuta sa leve strane, on je glavom, sa pet metara, spustio loptu prema mreži, ali se ona zaustavila u vodi i odbrana je stigla da otkloni opasnost.

U drugom poluvremenu bilo je više uzbuđenja. U 50.minutu, prvi put ozbiljije su pripretili Badnjevčani, ali je isped Mitića, na levoj strani, do lopte pre došao drugi golman Arsenala Čalović i sprečio pogodak. Voda na terenu sprečila je i Stefanovića da zatrese mrežu gostiju. Na drugoj strani, Lalić je odlično šutirao sa distance, ali je golman Čalović izbacio loptu u polje. U 75. minutu, Ćosić je propustio najbolju šansu za Badnjevčane. Na nekoliko metara od gola Arsenala oklevao je, a odbrana je sustigla i blokirala njegov udarac.

U 85. minutu, bek domaćina Marić pokušao je sa leve strane, ali je njegov udarac izboksovao golman Aleksandar Đokić, pa je jučerašnji susret na stadionu Arsenala završen bez pogodaka.

Treneri Slavoljub Kizić i Željko Buzić pred jučerašnji susret (Foto: M. Jovičić)Interesantno je napomenuti da su treneri ova dva kluba veliki sportski prijatelji i poznati fudbaleri Željko Buzić, u zonašu iz Palilula, i Slavoljub Kizić, na čelu Badnjevčana, koji su zajedno i igrali u nekim klubovima. Pored toga, Kizić je bio trener Arsenala. i uveo ga u Zonu “Morava”. Oni su iskoristili priliku da međusobno razmene iskustva i požele jedan drugom uspehe na sportskom polju.

Narednog vikenda, Arsenal će imati generalnu probu pred početak prvenstva, u kojem će imati tešku borbu za opstanak u Zoni “Morava”. Protivnik će biti zonaš iz komšiluka Slavija, ali zbog vremenskih uslova još nije određeno gde će se odigrati ovaj susret. Na startu nastavka prvenstva zonaš iz Palilula sastaje se sa Metacem, u Kraljevu, 16. marta.

Ekipa Lepenice nastavlja prvenstvo nedelju dana kasnije i odigraće još dve utakmice. U nedelju je dogovoren meč sa zonašem Šumadincem, u Brzanu, a generelna proba zakazana je za 16. mart, sa Karađorđem, u Vučiću kod Rače.