XS
SM
MD
LG

Bresničani bolji za gol

CEROVAC – Igralište: FK Partizan. Rezultat: SLAVIJA – LEPENICA (BADNJEVAC) 1:0 (1:0).  Gledalaca: 50. Sudija: Dejan Radovanović (Kragujevac). Strelac: Kovačević u 85 minutu.

SLAVIJA: Šarac, Stoilović, Radulović, Stefanović, J. Đorđević, Vukojević, Pešić, Dakić, U. Đorđević, Vukojičić, P. Đorđević. Igrali su još: Petrović, Tomović, Kovačević, Matanović, Ilić.

LEPENICA: Nikolić, Rašković, Radostić, Avramovi, Tomić, S. Joksimović, V. Đokić, B. Joksimović, Dukić, Marjanović, Mitić. Igrali su još: A. Đokić, N. Vasiljević, Aranđelović, P. Vasiljević, B. Damnjanović, Lalić, Mladenović, Marković, Pantelić, Milosavljević.

Zonaš iz Bresnice, koji je dobro startovao u jesenjoj sezonu i zuzeo visoko šesto mesto, u pripremnom periodu odigrao je pet kontrolnih susreta i izgubio samo od srpskoligaša Pobede Beloševac sa 1:0. Sa Vodojažom je odigrao nerešeno (2:2) i Šumadincem u Brzanu (0:0), a pobedio je Slogu u Lužnicama (3:1) i Lepenicu iz Badnjevca (1:0). Ekipa koju vodi Vladica-Lale Radovanović, zadržala je kostur tima i nije se mnogo pojačavala, jer je ocenjeno da ima tim koji može i u narednoj sezoni da se takmiči u zonskom stepenu takmičenju.

Lazar Kovačević doneo Slaviji pobedu (Foto: M. Jovičić)

U petoj proveri, Slavija je za protivnika imala ekipu Lepenice, lidera na tabeli Šumadijske okružne lige, koju od ove sezone uspešno vodi Slavoljub Kizić.Susret jeodigran u Cerovcu, jer je želja Bresničana da sačuvaju svoje igralište za prvenstvene utakmice. U ravnopravnoj igri, sa šansama na obe strane, susret je odlučen u 85. minutu. Jedini pogodak postigao je Kovačević posle akcije preko desne strane u kojoj su učestvovali Ilić i Stoilović. Na centaršut je natrčao ofanzivac Slavije i savladao golmana Badnjevčana Nikolića.

- Susret sa Lepnicom protekao je u dobroj igrti i predstavlajo je pravi trening, koji nam je omogućio da sagledamo dokle smo stigli u pripremama. Badnjevčani imaju solidan tim koji zaslužuje da se nađe u zonskom stepenu takmičenja, što će siugurno ostvariti, jer ima veliku zalihu bodova i dobar tim. Mi nismo išli na neka veća pojačanja u zimskom porelaznom toku, jer imamo tim, koji je ostvario planirane zadatke u prvom delu prvenstva, zauzevši mesto u gornjem delu tabele. Doveli smo golmana Šarca iz Arsenala, iz batočinske Sloge vratio se Pavle Đorđević, a iz Korićana pristupio je Matanović – rekao nam je trener Slavije Radovanović.

Bresnički zonaš imao je šanse i za bolji rezultat protib Badnjevčana, ali su Pavle Đorđević u prvom i Ristić u drugom poluvremenu bili neprecizni.

I Badnjevčani su imali svoje šanse, koje nisu iskoristili Dukić u prvom i Marjanović i Vlada Đokić u drugom poluvremenu. Trener Kizić isprobao je trojicu novih igrača. Iz kragujevačke Šumadije 1903Badnjevčani supojačani Raškovićem, a iz batočinske Sloge došli su vezista Vlada i golman Aleksandar Đokić. Ovo im je bila tektreća provera. Savladali su Srbiju iz Ilićeva sa 5:1, a izgubili od kragujevačkih zonaša Jadrana i Slavije istim rezultatom 1:0.

Lepenica je planirala da u sredu odigra još probnu utakmicu, sa Arsenalom na stadionu u Palilulama. Poslednju proveru obaviće u nedelju, sa zonašem Šumadincem u Brzanu.