XS
SM
MD
LG

Grošničani slavili u komšiluku

U pripremnoj utakmici prvih komšija gledaoci su videli dva različita poluvremena. U prvom delu, ekipa Korićana, iako je u nižem stepenu takmičenja od zonaša iz Grošnice, bila je ravnopravan protivnik. Ipak, u drugom poluvremenu, kada je trener domaćeg tima Aleksandar Ćurčić izmenio skoro ceo sastav i šansu dao mladom golmanu Malivuku, do izražaja je došla bolja pripremljenost iskusnije ekipe Vodojaže. Fudbaleri iz Grošnice iskoristili su greške u odbrani domaćina, pre svega golmana, i postigli tri pogotka Dva puta u listu strelaca upisao se Nikola Petrović Salas i jednom Radojičić.

Gradski prvoligaš Korićani, koji je, posle dolaska novog trenera, doveo i više iskusnijih igrača, odigrao je u prvom poluvremenu čvršće u odbrani tako da zonaš iz Grošnice nije stvorio ozbiljniju šansu za gol. Živić je bio ispred golmana, ali nije stigao da nabačenu loptu ubaci u mrežu. Na drugoj strani, povoljniju prilikuda dovede svoj tim u vođstvo imao je domaći štoper Ćpajak, kada je sa sedam-osam metara šutirao u golmana gostiju Ilića.

Nikola Petrović, koji nekoliko sezona igra u Vodojaži, dobro se snašao pred golom Korićana (Foto: M. Jovičić)

Odluka o pobedniku pala je u nastavku igre, posle odmora. Iskusni Nikola Petrović, početkom drugog poluvremena, iz dva prekida, za šest minuta postigao je dva gola. U 49. minutu, posle kornera sa desne strane u skoku glavom poslao je loptu pored golmana Čpajka i doveo Vodojažu u vođstvo od 1:0. Kod drugog pogotka mladi golman Korićana zakasnio je prilikom izvođenja udarca sa ugla i omogućio Petroviću da sa pet-šest ubacio loptu u mrežu.

U poslednjem minutu igre, golman Korićana je ispustio loptu, posle centaršuta sa desne strane, to je iskoristio napadač Grošničana Radojičić i postavio konačan rezultat 3:0.

Ekipa Korićana, kojoj je ovo bila druga provera, danas će odmeriti snage sa još jednim zonašem. Ugostiće ekipu Slobode iz Grbica, a sledeće srede i srpskoligaša Partizana iz Bumbarevog Brda.

Do kraja priprema dogovoreni su i susreti sa kombinovanim timovima prvpoligaša Jedinstvo Puteva iz Užica i Metalca iz Gornjeg Milanovca.

Fudbaleri Vodojaže, koji su u prethodnopj utakmici izgubili „ninimalcem“ od srpskoligaša Pobede Beloševac, danas će imati novu proveru sa Arsenalom, na stadionu u Palilulama, a u nedelju i sa Partizanom iz Bumbarevog Brda.

KORIĆANI – VODOJAŽA 0:3 (0:0)

KORIĆANI – Igralište: FK Korićani. Gledalaca:100. Sudija: Marko Vasović (Kragujevac). Strelci: N.Petrović u 49. i 55. i Eadojičić u 90. minutu.

KORIĆANI: Simić, Dogandžić, Nikolić, Čpajak, Bogićević, Aleksijević, Marković, Luković, Milan Đoković, Vuković, Stanković. Igrali su još: Malivuk, Marko Đoković, Vujičić, Arsić, Stanišić, Anđelković, Marjanović, Kesić, Katić.

VODOJAŽA: Ilić, Ignjatović, Bošković, Despotović, Nešković, M. Petrović, N. Petrović, Grujović, Živić, Antić, Veselinović. Igrali su još: Stević, Đokić, Radojičić, Rakić, Vuković.