XS
SM
MD
LG

Čadikovski se pridružio Beljiću

Jedan od najiskusnijih novih grača, Lazarevčanin Dragan Čadikovski, koji je skoro ceo fudbalski vek proveo izvan Srbije, nastavlja karijeru u Radničkom. Rođen je u Beogradu i ima 32 godine, od toga 14 godina fudbalskog staža. Počeo je karijeru u Kolubari iz Lazarevca, 1997/1998. godine odakle je i njegov zemljak Bojan Beljić, jedan od najboljih igrača Radničkog, koji je imao uticaja da Čadikovski dođe u Kragujevac. Igra u špicu napada i od njega se očekuju golovi.

Od Dragana Čadikovskog se očekuje da podigne ubojitost napada (Foto: M. Jovičić)

Uz Darka Spalevića, Čadikovski je najiskusniji, ali je u prošloj godini imao pauzu. Nije prošle srede nastupio za Radnički na prvoj kontrolnoj utakmici sa Javorom, jer je tek počeo da se priprema. Na treningu radi punom parom. Na snegu se kreće bez teškoća, a prekjuče smo ga videli da se i sa loptom dobro snalazi. Očita je njegova želja da se što bolje pripremi i već na startu prvenstva u napadačkom redu uspešno zameni kapitena Spalevića, koji će morati da pauzira zbog kartona u prvom prolećnom kolu.

- Malo mi je neprijatno da pričam o sebi, gde sam sve igrao, jer sam promenio više klubova. Posle 14 godina, izuzev jedne sezone u Partizanu, odlučio sam da se vratim kući. Poklopila se želja da je i Radničkom bio potreban igrač na poziciji koju igram i tako sam se, umesto u Kolubari, našao u Radničkom. Na moju odluku, koju sam brzo doneo, uticala je i blizina grada, kao i moj Lazerevčanin Boka Beljić, koji mi je rekao sve najbolje o klubu, tako da nije bilo problema da dođem u Kragujevac – priča Čadikovski kako se obreo u gradu na Lepenici.

Ovaj makedonski reprezentativac, došao je u redove kragujevačkog superligaša iz Slovenije gde je proveo više godina, a potpisao je ugovor o jednoipogodišnjoj saradnji,. Pre toga, nastupao je za Partizan, ruski Zenit iz Sankt Peterburga, Inčon iz Južne Koreje, a najviše klubova promenio je u Sloveniji. Igrao je u Mariboru, Rudaru iz Velenja, Olimpiji iz Ljubljane, Kopru i Celju, odakle je došao u Radnički.

Trener Ivančević i pomoćnik Radosavljević u razgovoru sa Čadikovskim i Beljićem (Foto: M. Jovičić)Priznaje da nije mnogo pratio stanje u srpskom fudbalu, ali je zadovoljan prijemom u Kragujevcu i atmosferom u klubu.

- Iako igram u napadačkom redu, ne volim da obećavam golove. Ja sam tu da dajem golove i ubeđen sam da hoću. Poznato je da ekipa pravi napadača. Nadam se da će sve da bude u najboljem redu i da će moji saigrači dati sve od sebe da ostvarimo rezultate, koji se očekuju.– pojasnio je Dragan Čadikovski.

O Čadikovskom pozitivno mišljenje bima i šef stručnog štaba Radmilo Ivančević . S obzirom na njegovo iskustvo, predložio je da odmah potpiše ugovor i bez prethodnih provera, što je on već učinio.

- Čadikovski je igrač koji ima veliko iskustvo. Igrao je u Partizanu, bio je u inostranstvu, a u Sloveniji je imao je dužu pauzu. Moraće mnogo da radi, ali se nadam da će opravdati naša očekivanja – prva je ocena trenera Ivančevića.

Sneg i niske temperature poremetile su planove priprema keagujevačkog superligaša. U subotu je odložen susret sa prvoligašem Jedinstvo Putevima iz Užica, u kojem su šansu za dokazivanje trebalo da dobiju mladi igrači iz srpskoligaša Pobeda Beloševac, a pored Čadikovskog i Adamovića iz Rada, koji su potpoisali ugovore, i tamnoputi Alhasan iz Gane, koji je treće potencijalno pojačanje, naime još je na probi. Ukoliko vremenski uslovi dozvole, kako nas je obavestio trener Ivančević, susret sa Užičanima biće odigran u sredu, a poslednja provera pred odlazak u Antaliju planirana je za petak, sa Borcem u Čačku.