XS
SM
MD
LG
25.09.2008 A. Daišević

Ribnica merka trofej u Rumuniji

Zvanična sezona za odbojkaše kraljevačke Ribnice počela je prethodnog vikenda. U Modriči na kvalifikacionom turniru Balkanskog Kupa «musketari» su odigrali jako dobro i sa dve maksimalne pobede izborili učešće u samoj završnici ovog novoustanovljenog takmičenja. Dan pre početka polufinalnog meča sa grčkim timom Kifisija Kraljevčani su otputovali u Baja Mare, rumunski grad gde će se rešavati pitanje najboljeg kluba na Balkanu.

- Za razliku od prethodnog turnira za Rumuniju smo organizaciono prišli mnogo ozbiljnije i verujem da će putovanje do 700 kilometara udaljenog odredišta biti znatno bolje i da ćemo ga lakše podneti. Klub je učinio veliki napor da u Baja Mare odemo dan ranije, da ekipa ima dovoljno vremena da se odmori i da spremnbi dočekamo duel sa Grcima – kaže Dragan Đorđević trener kraljevačke Ribnice.

Atmosfera u ekipi je na izuzetnom nivou, nema povređenih, ni bolesnih, radilo se udarnički prethodnih dana i svi su uverenja da Ribnica u Rumuniji može da odigra još bolje nego pre sedam dana u Modriči.

- Sigurno je da ovaj tim može bolje, skockali smo ekipu kako treba, odlično radili, poslednje pojačanje Đorđević sve je bliži pravoj formi, tako da ima mnogo razloga za optimizam. Ovo je šesta sezona kako sam na kormilu Ribnice, a u prilici smo da odigramo treće finale. Pre dve godine smo igrali finale plej ofa nacionalnog šampionata, prošle sezone smo bili finalisti Kupa i sada prilika da igramo finale Balkanskog Kupa. Nadam se da će nam se posrećiti, mada će biti jako teško – naglašava Đorđević i objašnjava zašto: - Kifisija, kao i preostala tri učesnika finalnog turnira, ima odličnu ekipu i veliki budžet. Tako gledano mi smo apsolutni autsajderi. Grci su i na kvalifikacionom turniru pokazali najviše, očigledno je da i u jakom Grčkom prvenstvu imaju velike ambicije i zato prema njima gajimo veliki respekt. Ipak, Ribnica se nikome nije predala bez borbe, u tradiciji je ovog kluba da protiv najtežih rivala odigra najbolje i da ostvari rezultat kada je svi otpišu. Znamo gde smo pošli, kakav je ulog, koga predstavljamo, ko su nam rivali, ali idemo na pobedu.

Ribnica je u ovom pripremnom periodu već odmerila snage sa jednom rumunskom ekipom i uglavnom svi kontrolni mečevi su bili međunarodnog karaktera.
- Imali smo, kao nikada ranije, izuzetan pripremni period i izuzetne protivnike. Od ruske Iskre do našeg Partizana, igrali smo skoro takmičarske mečeve i to je jako koristilo ovoj ekipi. Nadam se da možemo u Baja Mareu da ponovimo dobre igre iz prirpemnog perioda i verujem u moje igrače da mogu i više i bolje. Grčki tim nas dodatno motiviše, ne znamo puno o njima, ali ni oni o nama, pa će sama utakmica sve pokazati. Ako pobedimo, a po meni su Grci prvi favoriti takmičenja, trofej će nam biti na dohvat ruke. No, da ostavimo jake reči za kasnije, da prvo odigramo i da vidimo gde se trenutno nalazimo u odnosu na najbolje timove sa Balkanskog poluostrva – zaključuje Dragan Đorđević trener Ribnice.

Bivši korektor Ribnice (u jednom trenutku mu se i ime nalazilo na širem spisku «A» reprezentacije) a danas uspešni trener kraljevačkog superligaša Dragan Đorđević pred sam finalni turnir u Rumuniji nalazi se na prekretnici. Odličan rad u klubu i državnim selekcijama nije ostao ne zapažen, pa je strateg «musketara» dobio unosnu ponudu rumunskog Ramat Voleja iz Zalaua, tima sa kojim je Ribnica ovog leta odigrala dve kontrolne utakmice. Čelnici ovog tima direktno će pregovarati sa Đorđevićem u Baja Mareu, ali i sa predstavnicima Ribnice, za koju je Đorđević vezan ugovorom još godinu dana. Šta će se sve dešavatai na finalnom turniru Balkanskog Kupa ostaje da se vidi, ali moguće je da se kraljevački superligaš vrati i bez trenera sa ovog takmičenja.


6 .kolo Mini liga 5-8
Spartak 3 : 2 Mladi Radnik
Ribnica 3 : 0 VGSK
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Ribnica 20 13 7 38
2 Mladi Radnik 20 8 12 26
3 VGSK 20 3 17 12
4 Spartak 20 4 16 8