XS
SM
MD
LG
18.11.2013 Vinko Janković

Stapar : Plavi golubovi iz Subotice uveličali svečani jubilej Hajduka u Staparu

Fudbaleri subotčkog Spartaka uveličali su svečanost retkog  jubileja, proslave devedesetogodišnjice postojanja i rada, fudbalskog kluba Hajduk iz Stapara, i sa slavljenikom odigrali jednu prijateljsku utakmicu na igralištu domaćina. Oba sastava su nastupila bez nekolicine svojih standardnih prvotimaca, ali to nije umanjilo kvalitet utakmice koja je zadovoljila oko stotinjak gledalaca na tribinama igrališta u Staparu. Iskusniji i kvalitetniji sastav subotičana je imao terensku inicijativu tokom celoga meča, a fudbaleri domaćina su se uspešno branili i nisu igrali podređenu ulogu. U prvih dvadesetak minuta gosti su pogodili dve stative (Vojvodić i Torbica), a njihov strelac Milivojev je dva puta prevario odbranu domaćina i zatresao mrežu dobrog Mrđenovića. Najpre je u 25 minuti jednu odbijenu loptu poslao iz leđa domaćeg čuvara mreže, a u 43 minuti je dobar ubačaj Mezeija pretvorio u konačnih 2: 0. Nastavak utakmice u drugom poluvremenu , kada je izvršeno nekoliko promena u oba tima, protekao je u boljoj igri i napadima gostiju , ali je rezervni čuvar mreže M. Tomić, bio na visini zadatka, i nije se dao prevariti. Po završetku meča, " igrano" je treće poluvreme u Mesnom  Vatrogasnom Domu, gde se, u opuštenoj atmosferi nastavilo druženje ova dva kluba , uz dobro piće i večeru. Gosti su domaćinima uručili prigodan poklon za uspomenu na ovaj susret, a Zoran Purić, presednik OFS Sombor je ispred Gradskog fudbalskog Saveza , predao presedniku Hajduka, Vidu Gavriću, plaketu za 90 godišnjicu postojanja i rada.  

Stapar , 17. novembar 2013. godineIgralište Hajduka. Gledalaca 100. Sudija Milanko Pomoćnici Lukić i Raco (Svi iz Sombora) Strelac Milivojev u 25 i43. za Spartak . Žuti karton Popović (Spartak)

Hajduk Mrđenović, Volić, Karas, Benčić, I. Pekez, Divjak, Jusufi, Lazić, Jovanović, Stanić i Lazendić.

Spartak : Janošević, Farkaš, Marković, Bjedov, Vidović, Popara, Torbica, Vojvodić, Mezei, Mrkela i Milivojev Igrali su još Jovanić, Kovačević, Matić Džugurić i Milić.  

Na snimcima : Kapiteni pre početka utakmice, zajednički snimak slavljenika sa gostinma iz Subotice. Detalji sa utakmice : Drugi gol Milivojeva u 43. minuti i presednici klubova, VID GAVRIĆ i DRAGAN SIMOVIĆ, sa Zoranom Purić na dodeli priznanja i poklona slavljeniku iz Stapara.