XS
SM
MD
LG

Po meri - OFK u 1/4 Kupa
Sloboda žrebom dobila OFK Beograd za protivnika i domaćinstvo u četvrtfinalu Kupa Srbije 4. decembra na Begluku, najverovatnije u dnevnom terminu!

Treba napomenuti da je OFK u prvenstvu JSL ove jeseni već odneo bod iz Užica (2:2 uz dva gola Damljanovića iz isto toliko šuteva, jedina dva njegova ove sezone). Ta činjenica, statistički gledano, povećava šanse Slobodi za prolaz u polufinale i ponavljanje velikog uspeha iz sezone 2010/2011 popularne "nulte sezone"!
Tada je u polufinalnom dvomeču sa velikom Vojvodinom Sloboda poražena oba puta. Najpre 16. marta 2011. u Lučanima 1:2, nakon vođstva golom Sava Kovačevića iz slobodnjaka, da bi u revanšu 6. aprila u Novom Sadu domaći pobedili minimalnim rezultatom 1:0!

Ovo je svakako najlakši protivnik i uzevši u obzir da je i domaćinstvo dobijeno žrebom, pošto su u 1/8 finala oba kluba bila domaćini, Sloboda ima sve uslove da na terenu ostvari veliki uspeh. Takođe treba podsetiti da se polufinalne utakmice igraju na proleće, što bi bila prilika da se tim pojača u prelaznom roku. Za prolaz u svaku narednu rundu takmičenja obezbeđene su i finansijske nagrade za klub, tako da bi prolaz u polufinale doneo Slobodi 1.4 miliona dinara, plus polovina prihoda od ulaznica (klubovi dele, bez obzira ko je domaćin), što nije zanemarivo u teškoj finansijskoj situaciji.