XS
SM
MD
LG

MOL Pocerina: Volujac iznenadio na startu

Po veoma teškom vremenu i lošem terenu odigrana je izuzetna utakmica koja prevazilazi okvire međuopštinskog ranga takmičenja. Ekipa Mrovske imala je ulogu favorita, i praktično je upisala pobedu pre nego sto je utakmica i počela. Međutim, gosti su ozbiljno ušli u utakmicu, i pokazali da nisu "mačji kašalj".

Utakmica je počela minutom ćutanja u znak počasti nekadašnjem, preminulom treneru domaćih.

Mogli su gosti do vodstva već u 4. minutu igre. Lukić se oslobodio protivnika na svojoj polovini, poslao dugu loptu Darku Ilić koji ne uspeva da iz izgledne šanse postigne pogodak, u tome ga je najvise omeo loš teren. Veliki peh za goste već nekoliko minuta kasnije, povredio se kapiten i štoper Marko Ilić, umesto njega ulazi Jovanović. Igrao se 21.minut kad su gosti došli u vodstvo. Ponovo je Lukić imao zapaženu ulogu, dobio je loptu od svog  beka Predraga Urošević, pa fenomenalnim pasom, preko odbrane gostiju pronašao veštog Filipa Urošević koji odigrava povratnu loptu Darku Iliću, a ovom nije bilo teško, da iz neposredne blizine postigne pogodak. Domaći nisu uspevali da povežu dva pasa po zemlji, tako da su svoje šanse tražili dugim loptama veterana Ostojića i stamenog defanzivca Purića prema brzonogom Mijailoviću i odličnom kreativcu Protiću. Malo šta je "polazilo za nogom" ekipi iz Mrovske, tome su u mnogome doprineli raspoloženi štoperi Jović i Savić, te defanzivni vezisti Čekić i Samardžić, posebno se isticao Jović koji je bio nerešiva enigma za napadača domaćih Gligorića. Desetak minuta pre završetka prvog poluvremena, najbolji igrač domaćih Protić, morao je da nausti igru posle neopreznog starta beka Urosevića, on je svoje mesto ustupio robusnom Jovanoviću. Upravo je Jovanović imao najbolju priliku u poslednjim minutima prvog poluvremena, šutirao je sa šesnaesteerca, Bečko ne uspeva da ga izblokira ali zato golman Volujca, Milenko Jovanović izvanrednom paradom, šalje loptu preko prečke.

U nastavku domaćin baca sve karte na napad, umesto beka Nenada u igru ulazi iskusno krilo Cvetin Petrović. Prvih petnaestak minuta drugog poluvremena nije se dešavalo ništa značajnije, igralo se uglavnom na sredini terena gde je gospodario gostujući trio Čekić, Samardžić, Bečko. u 67. minutu domaćin dolazi do izjedančenja. Mijailović je bio leđima okrenut golu a bespotreban prekršaj napravio je rezervista Goran Ilić na ivici šesnaestrca. Prekid je izveo Mijailović a najviši u skoku bio je Ostojić koji postiže pogodak. Volujac je platio ceh zbog svoje nonšalantne igre u nastavku, ali su već posle nekoliko minuta konsolidovali svoje redove i ozbiljno zapretili rivalu. Samardžić je cenrirao posle prekida sa desne strane, ali Bečko ne uspva da neometan zahvati loptu glavom na pet, šest metara od gola. Odolevali su domaćini do 86. minuta. Maestralni Darko Ilić postiže pogodak iz situacije koja nije puno obećavala. Kapiten domaćih Ostojić, hteo je da zagradi loptu koja je lagano išla prema golmanu Mićiću, ali lukavi Ilić uspeva da pored Ostojića zahvati loptu vrhom kopačke i da donese radost svojim saigračima. 

Velika, i pre svega, neočekivana pobeda mlade i neiskusne ekipe Volujca, svetla budućnost je pred ovim momcima čija prosečna starost iznosi svega 23 godine, verovatno najmlađa ekipa u rangu. 


Radnički 10 : 0 Dumača
Karađorđe 3 : 1 Galeb
Cerić 3 : 0 Pričinović
Trešnjevka 0 : 1 Dobrava
Sloga Krnic 2 : 2 Borac
Sloga Mat 0 : 7 Mladost PP
Mladost Zvezd 2 : 3 Vlašić
Mrovska 1 : 2 Volujac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnički 1 1 0 0 3
2 Mladost PP 1 1 0 0 3
3 Cerić 1 1 0 0 3
4 Karađorđe 1 1 0 0 3
5 Vlašić 1 1 0 0 3
6 Volujac 1 1 0 0 3
7 Dobrava 1 1 0 0 3
8 Borac 1 0 1 0 1
9 Sloga Krnic 1 0 1 0 1
10 Mladost Zvezd 1 0 0 1 0
11 Mrovska 1 0 0 1 0
12 Trešnjevka 1 0 0 1 0
13 Galeb 1 0 0 1 0
14 Pričinović 1 0 0 1 0
15 Sloga Mat 1 0 0 1 0
16 Dumača 1 0 0 1 0