XS
SM
MD
LG
13.08.2013 A. Daišević

Kraljevačka Ribnica počela pripreme za novu sezonu

Prema ranijem planu i programu odbojhkaši Ribnice su prvi sastanak, prozivku i trening odradili u Borićima na Ratarskom imanju, vazdušnoj oazi Kraljeva. Treneru Bošku Mačužiću, te prvim saradnicima Milošu Zariću i kondicionom treneru Vladi Adamoviću javili su

svi oni koji sui pod ugovorom sa superligašem iz Toplice Milana. A bilo je i onih koji još traže angažman, ali su potekli u Ribnicinoj školi, pa su u matičnom klubu počeli sa pripremama. Letimični pogled na prisutne, u varijanti da svi ponesu dres „musketara“, odavao je tim kadar osvajanja najvažnijih trofeja, ali po tradiciji Ribnica će u hodu selektirati sastav za obaveze na tri fronta.

Posle pauze ponovo počinjemo sa radom i drago mi je da vidim uobičajenu zdravu i vedru, pozitivnu atmosferu koja je uvek krasila naš klub. Želim vam puno sreće, mnogo zdravlja i da na pravi način reprezentujete klub, grad i našu Srbiju na međunarodnoj sceni. Čekaju nas velike obaveze, mnogo je zadataka i za nas u klupskom rukovodstvu, ali sam siguran da ćemo biti kadri sve da rešimo na pravi način i u duhu naše Ribnice, najboljeg kluba u ovom regionu – obrtatio se igračima na prozivci predsednik OK Ribnica Dr. Dragan Arsić.

Strateg „musketara“ je u karatkim crtama izneo plan i program rada i najavio uskoro i prve vesti vezane za pojačanja.

Mi smo kostur tima iz prethnodne sezone zadržali. Imamo osnovui, ali želimo da stvorimo jak tim, da budemo konkuretni svim rivalim au svim takmičenjima. Za sda nismo doveli ni jedno zvučno ime, ali to ne znači da do kraja nedelje ne predstavimo kompletan tim za novu sezonu, intezivno radimo na tome. Razgovarali smo i razgovaramo sa mnogo igrača, a moja je želja, kao i ljudi iz kluba da vratimo odbojkaše ponikle u našoj školi. Sa nama treniraju Ivan Todorović, Mladen Bojović, Vladimir Usiljanin, kao i uzdanice iz prethnodne sezone, koji su bez ugovora, Mirko Radević i Predrag Bićanin. U saastavu su i dva juniorska reprezentativca Nikola Veljović i Stefan Okošanović, jedan kadetski Andrija Vilimanović,a iz Smedereva smo vratili srednjeg blokera Slobodana Milovanovića – telegrafski napominje Boško Mačužić trener Ribnice.

Problem je primačka dijagonala?

Otišli su Vlatko Trajčevski, Mićo Janićijević je nastavio školovanje u SAD, dok Nebojša Januzović nije daleko od ostanka. Radimo na tome i verujem da ćemo vrlo brzo imati jasnu sliku oko tima. Na ruku nam ide situacija oko angžamana igrača u inostranstvu, ide teško, kriza je, tako da postoje realne opcije da neki od pomenutih ponovo ponesu Ribnicin dres. Od toga će zavisiti i ambicije, mada mi uvek težimo najvećem, jer na to nas tera ime i tradicija našeg kluba. Radićemo u Kraljevu, jedno vreme i na Goču i odigrati dovoljan broj kontrolnih utakmica. Ubeđen sam da ćemo spremno dočekati novu sezonu i nastup u Čelendž Kupu,a posebno se radujemo i već sada imamo pozitivnu tremu ako ove sezone zaigramo u novoj Hali sportova – zaključuje Boško Mačužić.

Prvom treningu „musketara“ prisustvovali su i Nikola Veljović i Stefan Okošanović, juniorski reprezentativci koji su nedavno osvojili zlatnu medalju na Balkanijadi i koji od danas nastavljaju pripreme za predstojeće Svetsko prvenstvo u Turskoj. Kraljevački odbojkaši će kombinovati rad u dvorani i na terenima u okolni grada gde će vredno skupljati snagu za nastupe u predstojećoj sezoni.

Odbojkaši Ribnice iz Kraljeva će u 2. kolu Kupa izazivača igrati protiv VaLePa Sastamale iz Finske. Prva utakmica je 6. novembra u Kraljevu, a revanš 27. novembra u Finskoj.


Spartak (S) 0 : 3 Đerdap
Vojvodina NS Seme 3 : 0 Železničar
Crvena Zvezda 3 : 2 Radnički Credy banka
Spartak (LJ) 3 : 1 Ribnica
Mladi radnik 3 : 0 Partizan Termoelektro
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Crvena Zvezda 18 17 1 48
2 Đerdap 18 12 6 37
3 Radnički Credy banka 18 11 7 37
4 Ribnica 18 9 9 27
5 Vojvodina NS Seme 18 8 10 26
6 Mladi radnik 18 9 9 25
7 Partizan Termoelektro 18 8 10 24
8 Spartak (LJ) 18 7 11 22
9 Spartak (S) 18 8 10 20
10 Železničar 18 1 17 4