XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

KLS: Sloboda ispustila pobedu protiv Novog Pazara u poslednjoj sekundi!

03.11.2018 Srđan Todorović

Veoma dramatičan duel smo imali prilike da gledamo danas u Hali "Veliki Park" gde je domaća ekipa Slobode u poslednjim trenucima susreta ispustila pobedu nad veoma dobrom ekipom Novog Pazara. Na kraju, gosti su slavili rezultatom 77:78!

Izvor: Facebook - KK Sloboda Užice

Situacija na tabeli pred ovo kolo govorila je sledeće - Novi Pazar imao je skor 3-1, dok je Sloboda imala skor 1-3. Međutim, svaki poznavalac košarke će odmah reći da je Hala "Veliki Park" mesto gde je pred veoma bučnom publikom veoma teško uzeti dragocene bodove u gostima. Da je tako, uverili su se danas i gosti iz Novog Pazara.

Sloboda je odlučnije krenula u ovaj susret i u prvih pet minuta imala je odgovor na zonsku odbranu gostiju, pa je na polovini prve deonice rezultat bio 10:4 za domaćina. Ipak, nakon toga sledi pad u igri u ekipi Slobode, a  jedna za drugom ređale su se greške koje su omogućile Novom Pazaru da stigne i sustigne rivala, pa na prvu pauzu ode sa prednošću od pet poena.

Druga četvrtina je bila obeležena rezultatskim serijama na obe strane. Prvu je načinio Novi Pazar na početku ovog perioda igre, pa je vrlo brzo na semaforu stajalo 18:27. Trener Slobode, Vladimir Lučić je iskusno reagovao zatraživši tajm-aut, nakon koga se njegova ekipa ekspresno vratila u igru napravivši seriju od 7-0, pa je tajm-aut morao da zatraži trener gostujuće ekipe, Oliver Popović. Ovaj tajm-aut je takođe urodio plodom, pa je Novi Pazar do kraja četvrtine uvećao svoju prednost i na prvu pauzu otišao sa osam poena prednosti. Kuriozitet ovog prvog poluvremena jeste da smo na prvu trojku čekali sve do tri sekunde pred kraj, kada je Marko Radonjić pogodio za Novi Pazar sa distance. Sloboda je u prvom poluvremenu šutirala devet puta za tri poena, ali nijednom nije bila precizna.

U trećoj četvrtini očekivali smo odgovor domaćih, međutim ponovo je Novi Pazar bolje započeo deonicu. Brzo su gosti otišli na 11 poena prednosti, pa je delovalo da je pred ekipom Slobode nemoguća misija da sustignu ovaj rezultatski zaostatak. Domaća ekipa očigledno nije tako mislila, pošto je usledila neverovatna serija od 14-3, pa je na samo dva minuta pred kraj treće četvrtine rezultat bio 51:51. Ponovo je usledio manji pad u igri Slobode, što su Pazarci iskoristili, pa se na poslednju pauzu otišlo rezultatom 54:60.

Sloboda je vrlo dobro igrala u poslednjoj deonici ovog susreta, pa se prednost Pazaraca postepeno smanjivala kako je četvrtina odmicala. Problem za domaće su predstavljala rana isključenja Trejsija Ejbramsa i Davida Kadirija zbog pet ličnih grešaka, međutim na oko četiri minuta pred kraj meča, ekipa Slobode prvi put je povela još od prve četvrtine, a vrlo brzo je na semaforu stajalo 75:70 za domaće. Nadala se domaća publika da će Sloboda lako prelomiti ovaj meč u svoju korist, ali se ušlo u veoma nervoznu završnicu u kojoj Sloboda nije umela da se izbori sa pritiskom. Nešović i Krstić su rezultatski približili Pazarce ekipi Slobode, a konačan udarac je zadao Sead Hadžifejzović na samo 0.5 sekundi pred kraj meča. Pokušao je Vladimir Lučić da organizuje akciju, zatraživši tajm-aut, ali je Petar Marić bio neprecizan.

Sloboda je vezala treći poraz, pa će pobeda protiv Beovuka u narednom kolu u SC "Šumice" biti imperativ. Sa druge strane, ekipa Novog Pazara je u sjajnoj formi, pa će sigurno biti favoriti u svom "Pendiku" protiv ekipe Zlatibora sledećeg vikenda.

Sloboda Užice: Simić 18, Marić 14, Čomagić 13, Crnić 11, Ejbrams 8, Hristov 7, Paunović 3, Kadiri 3
Novi Pazar: Radonjić 14, Hadžifejzović 14, Krstić 13, Vujović 13, Nešović 11, Numanović 7, Ivanović 6

Košarkaška Liga Srbije - peto kolo:

petak:
Mladost Admiral - Borac 77:88
Sloboda Užice - Novi Pazar 77:78

subota:
Vršac - Metalac (18:00)
Spartak Subotica - OKK Beograd (19:30)
Dunav - Vojvodina (20:00)
Tamiš Petrohemija - Beovuk (20:00)

nedelja:
Zlatibor Čajetina - Dynamic VIP Pay (19:00)

Tekst pripremio: Srđan Todorović

Košarka Košarka Košarkaška liga Srbije Sloboda OKK Novi Pazar
Nema rezultata