XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Fudbaleri Radničkog sami sebe pobedili!

11.11.2018 plusonline.rs

Još jedan meč pirotskog tima sa neugodnim rivalom, u nefudbalskim uslovima. Fudbalerima Radničkog, ekipa Jedinstva bila je uvek težak rival. Domaći su protiv pirotskog tima i u ranijim mečevima igrali maksimalno motivisani, što je uz teskoban i neravan teren, uvek bilo iskustvo prepuno izazova.

7. minut – Tomović je pred golom loše reagovao i šutirao kraj stative 14. minut –  Goool 1:0 Kostadinović.

Prvi napad domaćih, polu kontra, mladi fudbaler Jedinstva Kostadinović, koji je igrao u podmlatku Radničkog, ušao  je u šesnaesterac, Stamenković je istrčao, napadač domaćih ga je lobovao i doveo Jedinstvo veoma rano u vođstvo

16. minut gosti su krenuli u ofanzivniju igru. Za sada se teško snalaze po terenu malih dimenzija i često prave greške, posebno kada šalju dubinske lopte. Domaćin vodi! 24. minut  Nastavlja se ofanziva Radničkog ali bez izglednih prilika. Domaći su se vratili pred svoj šesnaesterac i za sada se dobro brane. 

30. minut  Domaći su “parkirali autobus” brane se sa devet igrača, očekujući kontranapad. Radnički igra bolje u odnosu na prvih 15 minuta. Bolja organizacija igre na sredini terena, ali u završnici, teško mogu da probiju odbranu domaćih. 35. minut  Pritisak sa tribina na goste, sudiju. Na terenu za sada borbeno, bez grubih startova. Radnički i dalje napada, nema gola.

38. minut  Gooool Miloš Spasić 1:1.

Uroš Tomović je prošao levom stranom, poslao loptu pred gol, golman je loše procenio, utrčao je Pati Spasić i glavom poslao u mrežu. 39. minut Denis Ristov u dobroj prilici, sa desetak metara ciljao je kraj gola.

42. minut domaći ne menjaju igru. Saterani u svoj prostor i dalje se brane. Problem za fudbalere Marka Vidojevića, da u završnici ne uspevaju da se snadju. Da li će Aca Stojković moći da odigra drugo poluvreme? 

46. minut  Kraj prvog dela, ostalo je 1:1. Da nije bilo greške kod gola domaćih, sveukupno, ocena da je pirotski tim bio daleko bolji i da je zaslužio vodjstvo.

49. minut Srušen je Denis Ristov u šesnaestercu, sudija nije pokazao na penal. 50. minut  Srušen je Milošević i ovoga puta arbitar nije ,,zažmurio,, pokazao je na 11 metara.  Golman domaćina odbranio je udarac Denisa Ristova sa 11 metara. Velika prilika za Radnički nije iskorišćena.

51. minut Milošević je u poluvremenu zamenio Radičevića. 56. minut  Goool 2:1.

Kakav gol. Šok za pirotske fudbalere. Bio je prekršaj na 30 metara od gola. Golman Stamenković je izašao skoro na ivicu šesnaesterca, očekujući valjda centaršut. Fudbaler domaćih je video “poklon” prazan gol, pogodio je nebranjenu  mrežu i “ni kriv ni dužan” doveo svoj tim u vodjstvo. S obzirom na napade Radničkog, golman Stamenković je često stajao na ivici šesnaesterca

62. minut Tomović sam na 7 metara iz okreta šutira kraj gola !!! 63. minut Milošević je pokušao glavom da zahvati loptu pred golom, ali je zakasnio, bio je sam. 64. minut Milošević šutira sa 16 metara iznad prečke. Ofanziva Radničkog. Gosti su na čudan način pimili golove, nisu iskoristili penal, sve to odražava se na njihovu igru!

75. minut Igra se na jedan gol. Pati Spasić je sa 5 m. glavom šutirao , golman je odbranio. 76. minutu Prava opsada gola. Ponovo Spasić, ovoga puta šutira nogom iz blizine preko gola. 80. minut Jedan od retkih napada domaćih, ponovo kontranapad, udarac centarfora, pogodio je stativu. 82. minut Goool 2:2 Aca Stojković iz penala.

Denis Ristov je iz slobodnog udarca pogodio prečku, lopta se odbila i pogodila domaćeg igrača u ruku. Arbitar je pokazao na penal. “Mister gol” nije pogrešio! “Prošetao” je golmana i poslao loptu u nebranjenu mrežu. 86. minut Goool 3:2.

Svi igrači Radničkog tokom drugog poluvremna su u polju domaćih. Fudbaleri Jedinstva su u kontranapadima pokušavali da nešto učine. Lopta se odbila od nekog od naših odbrambenih igrača, prihvatio je bek po desnoj strani, uputio paralelu na suprotnu gde je utrčao neko od napadača i uklizao ubacivši loptu u mražu! Četri šuta na gol, tri pogotka za domaće. Inače, fudbaleri Jedinstva igraju kako se i očekivalo. Oštro, s mnogo prekida, lopta je često šutirana u obližnje njive odakle je sporo vraćana. Ono malo gledalaca stvaralo je ,,užarenu,, atmosferu! Pritisak na goste, sudiju. Uostalom, to se i očekivalo! Da li je Radnički pred prvim porazom.

90. minut –  Kraj 

Domaći su pobedili zahvaljujući nesmotrenoj igri pirotskog tima. Tri grube greške doprinele su da slabiji tim osvoji bodove. Uz sve to, gosti nisu iskoristili penal, promašili nekoliko “zicera” i propustili priliku da osvoje, zasluženo, bodove.

 Ono što smo pretpostavili to se i dogodilo. Tehnički uslovi za igru u ovom selu su katastrofalni. Teren malih dimenzija, odgovara samo jednom timu. “Ratnička” igra domaćih, što se takodje očekivalo i uvrede i pritisak sa tribina, sve je to karakteristika mečeva kada pred svojim malobrojnim navijačima igra Jedinstvo.

  Tako jeste uvek, ali, fudbaleri Marka Vidojevića, morali su da se odupru svemu tome, da pronadju mir, koncentraciju, da čak ubedljivo savladaju domaćina koji je igrao meč kao da im je “biti il ne biti” . Sve se to očekivalo, a moglo i pretpostaviti !

I poslednje informacije koje smo dobili od Desimira Tošića da je ispred svlačionice Radničkog bilo vredjanja. Grupa domaćih navijača, s pivskim flašama u rukama, vredjala je naše igrače i rukovodstvo, onim već poznatim porukama, povikma i uvredama, koje pirotski sportisti stalno trpe na gostovanjima.

Uz svo poštovanje za ljude koji vode Klub iz najvećeg srpskog sela, ali, u ovom selu, na onom terenu, definitivno ne može da se igra fudbal.

Ako u fudbalskoj organizaiji ove zemlje žele da fudbal napreduje, onda treba najpre uspostaviti kriterijume gde može da se igra, a gde zatvarati, ajde da bude “stadione” dok se regularni ulovi ne stvore.

I dok u Pirotu četa u crnim košuljama ne dozvoljava novinarima da snime izjave posle utakmice na 20 metara od terena, dotle je recimo u Bošnjacu, Varvarinu ograda od terena nepun metar, a publika sa ograde  “deli svoju pravdu”!

I na kraju, uz ovu čudnu priču iz Bošnjaca, još jedna ilustracija! Ekipi Temnića sviran je penal u 98.minutu u Trsteniku. Golman domaćih je odbranio.

Šta reći, posle svega. Igrati fudbal, raditi predano, boriti se za prvo mesto, dok “kolo vode” i dalje neki bez “fudbalske legitimacije”!!!

Srpske lige Srpske lige Srpska liga Istok Jedinstvo (B) Radnički (P)