XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

Važna pobeda Metalca

06.12.2018 FK Metalac

Sijalo je ā€œzubato sunceā€ nad stadionom kraj Despotovice, a i fudbaleri Metalca su gostima iz KruÅ”evca ā€œpokazali zubeā€ i doÅ”li do važna tri boda za nastavak prvenstva. Dinamična i brza utakmica, kojoj nije nedostajalo uzbuđenja.

Foto: FK Metalac

Već u 2ā€² videli smo gol za Å”pice Vukadina. Nekoliko kratkih dodavanja na sredini, lopta ostavljena za Vukadina koji neblokiran, ispaljuje projektil sa 30m od gola Trajala u same leve raÅ”lje golmana Stojanovića za vođstvo Metalca od 1:0.

Imali smo prilike da gledamo brza i dinamičnu utakmicu, punu tempa. Visoko postavljeni igrači Metalca vrÅ”ili su žestok pritisak na gostujuće fudbalere, koji su imali problema da je iznesu u polje.

Od 10ā€² fudbaleri Trajala polako uspevaju da se presele na polovinu Metalca, posle polukontri, ali bez većih pretnji po gol Kostića.

U 12ā€² dubinska lopta Vukadina, po sredini, Vukmanović i Savić izbijaju pred golmana, koji uspeva da stigne do lopte pre Savića koja od njega, nakon ispucavanja golmana, zavrÅ”ava u gol autu.

U 23ā€² Anđić se poigrava ispred Å”esnaesterca Metalca, ispucava loptu ali kratko, do igrača Trajala, koji je vuku po desnoj strani, pa je odbrana Metalca prinuđena da ih faulom zaustavi, na sreću sa prave strane Å”esnaesterca. Slobodan udarac na ivici Å”esnaesterca sa desne strane za Trajal. Umesto Å”uta, koji su svi očekivali, usledilo je kratko dodavanje prema neometanom MiloÅ”eviću koji Å”utira po zemlji sa 16 metara, ali odbrana Metalca uspeva da izblokira taj udarac i lopta preko gola odlazi u korner.

Do izjednačenja gosti stižu u 26ā€². Radmanovac probija po desnoj strani, odigrava u Å”esnaesterac za Đurovića, koji Å”utira neometan sa 5 metara, Kostić brani, ali se lopta odbija kratko do Jovanovića, koji je smeÅ”ta u praznu mrežu za 1:1.

U 39ā€² Vranjanin sa polovine Metalca Å”alje dubinsku loptu po zemlji za Ilića, koji probija po desnom krilu, proigrava Savića koga ruÅ”i Radmanovac na nekih 7m od gola. Sudija Stamenković pokazuje na belu tačku. Odgovornost preuzima Rovčanin i preciznim udarcem sa bele tačke, po zemlji, u donji levi ugao, dovodi Metalac u vođstvo od 2:1 u 40ā€².

Do kraja poluvremena beležimo par solidnih napada Metalca, ali bez konkretne zavrŔnice.

Krenuli su odlučnije gosti iz KruÅ”evca, početkom drugog poluvremena, ali fudbaleri Metalca nisu imali većih problema da osujete njihove pokuÅ”aje. Otvorena igra na obe strane, ali to bolje koristi Metalac i priliku traži iz polukontri.

Posle jedne polukontre u 54ā€², Å”utirao je Savić udarcem iz punog trka sa 18m, ali na žalost pravo u golmana Stojanovića.

Usledio je period u kome se igra odvijala uglavnom po sredini terena, sa dosta prekida i auta.

U 58ā€² dubinskom loptom fudbaleri Trajala pronalaze Stepanovića koji utrčava u Å”esnaesterac, izbija sam pred Kostića, ali je pod pritiskom sa leđa Å”topera Metalca i lopta zavrÅ”ava u gol autu.

U 63ā€² korner sa leve strane za Metalac izvodi Tomić, gosti odbijaju loptu na 17m od gola udesno, gde je glavom u Å”esnaesterac gostiju vraća Anđić, lopta dolazi do Mlađovića koji pokuÅ”ava da lobuje Stojanovića, koji vrhovima prstiju brani njegov pokuÅ”aj, ali se lopta odbija do Grbovića koji je zakucava pod prečku za 3:1.

U 70 ā€˜ odličan centarÅ”ut Tomića sa desne strane, oÅ”tra poluvisoka lopta, ali Ilić kasni za delić sekunde i ona odlazi paralelno sa golom Trajala.

Posle kornera sa leve strane, u 75ā€² Kostić ispuÅ”ta loptu, gosti postižu pogodak, koji je poniÅ”ten zbog faula nad golmanom Kostićem.

Veliku priliku gosti su propustili u 81ā€² kada je nakon prodora Radmanovca po desnoj strani i povratne lopte u Å”esnaesterac, Stepanović neometan u srcu Å”esnaesterca Metalca, Å”utirao visoko preko gola.

U 86ā€™ Koraksić ruÅ”i Jovanovića na 18m od gola Metalca, po sredini. Andrejić Å”utira u desni ugao Kostićevog gola, koji je već savladan, ali na sreću lopta prolazi tik pored stative.

Do kraja nije bilo većih uzbuđenja.

Sledeći meč fudbaleri Metalca igraju već za vikend, kada gostuju ekipi Teleoptika.

Metalac ā€“ Trajal 3:1 (2:1)
Stadion Metalac, 05. decembar
Sudija: Ivan Stamenković

Metalac:Ā Kostić, Vranjanin, Rovčanin (Tomić 46ā€²), Anđić, Grbović, Ilić, Vukadin (Krstić 80ā€²), Vukmanović (Radojičić 65ā€²), Savić, Mlađović, Koraksić
Trajal:Ā Stojanović, GaÅ”ić, Radmanovac, Stepanović, Milisavljević, LiŔčević (Cvetković 65ā€²), Jovanović, Savić, MiloÅ”ević, Đurović, PunoÅ”evac

Strelci:Ā Vukadin 2ā€², Rovčanin 40ā€², Grbović 63ā€² (Metalac), Jovanović 26ā€² (Trajal)
Žuti kartoni:Ā Rovčanin 34ā€², Koraksić 61ā€² (Metalac), Radmanovac 39ā€² (Trajal)

Ā 

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije Metalac Trajal
Nema rezultata