XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Zvezda izvukla bod u Nišu

24.11.2018 Vojkan Andrejić

Derbi polusezone je odigran večeras na niškom Čairu pred oko desetak hiljada gledalaca. Viđena je odlična utakmica. Ne toliko lepa koliko borbena. Obe ekipe su igrale otvoreno, za gol više, i čini se da su domaći fudbaleri za nijansu bili bliži pobedi.

foto: Vanja Keser

Početak utakmice je pripao gostujućim fudbalerima, koji su lakše dolazili do kaznenog prostora Radničkog. To je rezultiralo ranim vođstvom i već od 5. minuta Crvena zvezda je vodila golom Nenada Krstičića, koji se najbolje snašao pred golom Borivoja Ristića.

Nisu se predavali domaći fudbalerei i uzvratili već desetak minuta kasnije. Igrao se 15. minut kada je Nikola Drinčić uputio centaršut u šesnaesterac gostiju, Bondarenko bio najviši u skoku i spustio loptu do Haskića, a najbolji strelac Nišlija nije propustio priliku da zatrese Borjanovu mrežu, izjednačivši na 1:1.

Ništa bitnije se nije dešavalo na terenu sve do 26. minuta, kada je “poslovođa” Radničkog, Nikola Drinčić, uputio dugu loptu u polje Crvene zvezde, a Ranđelović bio brži i spretniji od Hajdina i plasirao loptu pored Zvezdinog golmana za potpuni preokret i vođstvo Nišlija.

Mogao je “Real sa Nišave” da poveća svoje vođstvo u 50. minutu, ali je stativa bila saveznik Milana Borjana. Posle centaršuta Drinčića sa desne strane, posle faula, probao je Crnomarković glavom, a na loptu natrčao Bondareko, ali je sa par metara pogodio stativu.

Gol kojim su izjednačili Beograđani u 65. minutu preko Bena, kao da je rasplamsao borbu na terenu, pa je viđeno još nekoliko dobrih pokušaja i izglednih sutuacija za postizanje golova, a sevnula je i poneka varnica.

Najbolje šanase, da donesu svom timu pobedu, imali su do kraja utakmice, Drinčić u 89. minutu iz slobodnog udarca. Šutirao je iskosa sa leve strane i naterao nekadašnjeg golmana Radničkog, a sada čuvara mreže Crvene zvezde, Milana Borjana, da atraktivnom intervencijom spašava svoj gol. Uzvratio je Nemanja Milić u sledećem minutu, ali je iz izgledne pozicije šutirao preko gola.

Završinicu meča su gosti iz "prestonice" odigrali poprilično nervozno, pa su umalo, inače vrlo fer i korektnu utakmicu do tada, na samom kraju pokvarili.

Sledeću utakmicu, u sledećem kolu, Radnički igra u Surdulici gde će mu domaćin biti Dinamo iz Vranja.


RADNIČKI NIŠ – CRVENA ZVEZDA 2:2 (2:1)

Stadion: Čair Gledalaca: oko 10 000.
Sudije: Novak Simović, Dejan Petrović i Darko Savović.
Strelci: - 0:1 u 5. Nenad Krstičić , - 1:1 u 15. Nermin Haskić, - 2:1 u 26. Lazar Ranđelović, - 2:2 u 65. El Fardu Ben.
Žuti kartoni: Stanković, Ristić, Crnomarković, Nikodijević (Radnički), Babić (Crvena zvezda).

RADNIČKI NIŠ: Ristić, Todorovski, Crnomarković (od 72. Aleksandar Jovanović), Pankov, Stanković, Bondarenko, Drinčić, Grbić (od 69. Nikodijević), Stanisavljević (od 68. Noma), Ranđelović, Haskić.

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Hajdin, Degenek, Babić,Rodić, Krstičić (od 46. Milić), Gobeljić, Simić (od 69. Milijaš), El Fardu Ben (od 83. Joveljić), Srnić, Stojiljković.

Superliga Srbije Superliga Srbije Superliga Srbije Radnički (N) Crvena zvezda