XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Zvezda ubedljiva na "Čairu"

21.04.2018 Vojkan Andrejić

Na niškom Čairu je večeras odigrana lepa fudbalska predstava. Četiri pogotka, mnogo šansi, ali pre svega odličan ritam je obeležio ovaj susret.

Početak utakmice je pripao fudbalerima Zvezde, koji su u potpunosti kontrolisali igru, i vrlo brzo materijalizovali prednost na terenu. Već u 7. minutu su gosti iz Beograda poveli golom Krstičića, koji je zaboravljen u petercu domaćih, neometan smestio loptu u mrežu Radničkog.

Slede dve šanse Bena koji je u 11. minutu plasirao loptu sa 12-13 metara pored stative golmana Nišija, a u 16. minutu sa nekoliko metara pogodio niškog čuvara mreže, sa nekoliko metara, u glavu .

Nakon toga, igrači Radničkog su uspostavili ravnotežu na terenu pa su sve češće pretili golmanu Borjanu. Najčešće su to činili preko Pavkova, a ništa manje opasan po gol nije bio ni Miladinović koji je dominirao u skoku nakon prekida.

U 44. minutu izjednačenje. Babić, u dresu niškog superligaša, je bio uporan i oduzeo loptu Stojkoviću. Uputio je oštro u peterac gostiju, Borjan je bio “kratak” a Milan Pavkov siguran i sa 3-4 metara rutinski plasirao loptu u mrežu.

Drugo poluvreme je počelo kao i prvo, napadima gostiju, koji su sa dva brza gola, za samo četiri minuta stvorili, ispostaviće se kasnije, nenadoknadivu rezultatsku prednost.

Najpre je u 56. minutu, nakon starta Mićića nad Pešićem, dosuđen jedanaesterac za gostujuću ekipu, koju je Nišlija u dresu crveno-belih pretvorio u gol. Samo četiri minuta kasnije, na asistenciju Pešića, Ben je postigao treći gol za svoju ekipu.

Do kraja utakmice igrači Crvene zvezde su vršili konstantan pritisak na gol Radničkog, stvorili nekoliko izglednih šansi, a fudbaleri Radničkog su jedinu izgledniju šansu stvorili tek u 82. minutu. Saša Stojanović i Pavkov su dobro kombinovali, ali je golman gostiju Borjan imao dosta sreće jer je lopta nakon šuta Cakija Stojanovića pogodila Zvezdinog čuvara mreže u nogu i odbila se u polje.

Sudija Majo Vujović, sa svojim pomoćnicima, je odlično vodio susret, a u fer i korektnoj igri oba tima jedini žuti karton je dobio fudbaler Nišlija Noma koji je sedeo na klupi za rezervne igrače.

Sledeću utakmicu niški Radnički igra na stadionu JNA gde će ga ugostiti aktuelni šampion Partizan.

RADNIČKI NIŠ : CRVENA ZVEZDA 1:3 (1:1)

Stadion “Čair” Niš
Gledalaca oko 8 000
Sudije: Vujović, Živin, Savović.
Strelci: - 0:1 u 7. Krstičić, - 1:1 u 44. Pavkov, - 1:2 u 56. Pešić (jedanaesterac), - 1:3 u 60. Ben.
Žuti kartoni: Noma (Radnički)

RADNIČKI NIŠ: Živković, Aksentijević, Miladinović, Simunović, Subić, Petrović (od 72. Stanisavljević), Mićić, Saša Stojanović (od 88. Predrag Stanković), Babić, Mrkić (od 66. Slaviša Stojanović), Pavkov.

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Stojković, Le Talek, Babić, Rodić, Krstičić, Jovičić, Ben (od 86. Savić), Ilić (od 67. Milić), Adžić (od 82. Milijaš), Pešić.

 

Superliga Srbije Superliga Srbije Superliga Srbije - Play Off Radnički Crvena Zvezda