XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

Pirotska furija oduvala Zrenjanince na obale Begeja!

21.01.2018 plusonline.rs

Da li od sreće, radosti zbog uspeha, zbog svega Å”to smo svi mi koji volimo Marka i njegove momke, doživeli večeras, napravio sam od uzbudjenja greÅ”ku i tekst koji sam pisao gledajući utakmicu obrisao, izgubio!!! Bio je to direktan prenos meča koji sam gledao i pisao, davao koÅ”eve zajedno sa RaÅ”ketom, Pendom, Ljubenkovićem, Gordanom.

PokuÅ”aću da ponovim ono najlepÅ”e, najteže, najuzbudljivije!!! Tog teksta nemam, ali, ostala je ogromna radost, sreća, strepnja tokom meča koji se lomio i u prvom delu, dok su gosti igrajući dobro, uznemirili rivala i doveli ga u situciju da strepi.

U drugoj četvrtini domaći su u jednom trenutku pobegli na 36:28, da bi na to u 16. minutu Pendić odgovorio sa dva puta po dve ,,dvojkeā€, zatimĀ Ā RaÅ”ke, ponovo Penda i domaći su se ,,spustili na parket,,Ā Ā i otiÅ”li u svlačaionicu strepeći da će ihĀ Ā Piroćanci u nastavku dobro namučiti.

Ā 

Ā 

Treća četvrtina bila je naÅ”a pirotska u svemu. ā€œPirotska furija,, oduvala je Atanackovića i druÅ”tvo do obala Begeja! JoÅ” jedna pirotska Å”ara izvežena je u trećoj četvrtini, a fenomenalni RaÅ”ke je trojkama, neumoljivi Ljubenković, Radulović, Pendić, doveli su domaće do očaja. Da li je to nekada bilo u gradu koÅ”arke? Pirot je treću četvrtinu dobio, ili ,,pregazio,, Zrenjanince sa 25:13. Ljudi, sa 25:13 usred Zrenjanina.

Ā U poslednjem delu meča igralo se samo za one sa jakim nervima. A takvih je medju naÅ”im momcima bilo. Domaći su se koÅ”evima Božovića, Lalića, Atanackovića približilina tri razlike. Ipak uzalud, Pendić, RaÅ”ke, Ljubenković, Radulović, Skansi, zaustavili u ih u toj njihovoj želji da osvoje bodove.

Ne, to nije moglo, ne bi bilo sportski poÅ”teno da ove večeri, na Svetog Jovana, Pirot ne bude pobednik. ,,Onaj gore,, i večeras je u poslednjim minutima bio uz naÅ”e. RaÅ”ke je najpre uhvatio loptu u poslednjem minutu, napravljen je prekraÅ”aj. Jedno ,,slobodno,, bilo je dovoljno. Napad odluke za domaće, zaustavio je Džoni skokom do neba, do plafona. I onda , je mirne ruke poslao loptu tamo gde je najlepÅ”e.

Semafor se ,,teÅ”ka srca,, oglasio! Imao sam utisak da ,,cvili,,,!Ā Ā Pirot je, ljudi, usred Zrenjanina očitao lekciju, odigrao utakmicu u kojojĀ Ā su u svim elementima bili nadmoćnjii, bolji, sigurniji, snažniji, energičniji.

Ma bolji u svemu. Pirotski javni čas!

Momci, radujemo se zajedno sa vama, jer je u sportu najteže pobediti najpre sebe, podići se, biti jak, spreman, verovati i tada protivnik, nema druge, može samo da kapitulira!

Ā 

Ā 

Zrenjaninsko subotnje veće bilo je u znaku ,,pirotske furije,, I naÅ”ih Å”ara koje smo ponovo vezli igrajući znanjem i srcem. Momci neka je mirna ova noć. Dok vi uživate u pobedi putujući Srbijom, mi vas čekamo.

Zrenjanin: Proleter - PirotĀ Ā Ā 83:88 ( 16:14, 25:24, 13:25, 29:25)

Pirot: G. Radulović 7Ā Ā 1 tr, DžonićĀ Ā 4, Stefanović, Jovnović 1 ( 1:1), U. Radulović, RaÅ”ić 27 (8:7)Ā 6.tr. index 30, Pendić 17 (4:4)Ā Ā 1 tr.Ā Ljubenković 17 (5:4) 3tr. Matović 4 , Stojanović, Stojanović 11 (1:1) 2 tr.

KoŔarka KoŔarka Druga liga Proleter Naftagas Pirot
Nema rezultata