XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Potpuno zaslužena pobeda Kruševljana!

14.05.2018 plusonline.rs

Bio je ovo meč za koji su neki ljudi u Radničkom smatrali da je presudni i da  ga treba doživeti kao ,,biti il' ne biti,,! Da li su zbog toga i odlučili da iznenade Kruševljane i utakmicu odigraju na glavnom terenu Gradskog stadiona.

Medjutim ništa, ama baš ništa nije pomoglo. Ni najavljena  atmosfera, ni glavni teren, ni penal za Radnički, ni crveni karton gostujućem igraču…

Valjda pod opterećenjem da moraju da pobede, bez prvog strelca Aleksandra  Djordjevića, naš mladi tim nije bio kadar da savlada Kruševljane. Ruku na srce, Napredak je delovao bolje, dobro držao loptu, čak su se Kruševljani i više borili od pirotskih igrača.

Uz sve ovo, Napredak je šokirao domaćina brzim vodjstvom još u 18. minutu. Arbitar, nama dobro znani Dalibor Manojlović, svirao je igranje rukom u šesnaestercu gostiju, bio je to penal, koji je Xuchen Yo, najbolji ,,pirotski,, fudbaler ralizovao.

Juče smo videli ,,evropski gol,, Žordija Jovanovića u meču prvog tima Raničkog. Danas je na sličan način, mrežu zatresao  Zoran Zrnezević. Šutirao je sa oko 30 metara, doduše lopta  nije pogodila ugao, ali je snažno upućena završila iza ledja Cvetanovića, koji je sve pokušao, ali nije uspeo da odbrani.

U 76. minutu Rašković je bio u liniji sa svojim igračima, srušio je Xuchn Yaoa koji je krenuo ka golu i arbitar je pokazao crveni karton. Start je zaista bio grub i na ovakav način, makar pedagoški, treba uticati na mlade igrače.

Ovo je izveštaj ,,u najkraćem,,. Ništa više nećemo, mada se mnogo toga, kada je podmladak u pitanju nakupilo. Od one ekipe koju je predvodio Darko Vasić koja je imala ,,miris i ukus,, i plasirala se u Omladinsku ligu, od tada na ovamo sa ovom selekcijom su se iživljavali najpre bivši predsednik, a sada i neki drugi.

Još malo, prvenstvo će se završiti. Od ovog podmatka neće ostati skoro niko,  samo Kuštrimović. Možda je to prilika, a možda je to trebalo uraditi i na polusezoni,  da Slobodan Djošev i njegovi kadeti, uz još nekog igrača iz okoline ili od onih koji su se razočarali i otišli, napravi podmladak koji će Djošev voditi dve godine i sa ,,pirotskim timom,, pokušati  da se vrati u Omladinsku ligu Srbije. Ovako ,,iživljavanje,, s podmlatkom, dovodjenje 25 igrača za sezonu i sve što se sada dogadjalo, moralo je da dodje na naplatu. I došlo je!

Podmladak će ponovo u Omladinsku ligu FS RIS. No, ovo su zadaci za ljude koji će, nadamo se, konačno napraviti sistem u Radničkom, koji će  omogućiti kompletan razvoj svih kategorija od petlića do prvog tima. Ali o tome detaljnije kada se ove muke završe!

Omladinska liga Srbije 27.kolo: Radnički – Napredak  1:2  (1:1)

Radnički Pirot: Cvetanović 6, Chenyi Yang  6 ( kap.), Kamenović 6, S.  Lučić 6, Mijalković 6, Hongzai Wang 6, Mijatović 6, Shuaihu Li 6, Shaochen Yang 6, L.Lučić 6,  Xuchen Yao 7. Rezerve: Stanimirović, Mladen  Cvetković, Petrović, Cvetanović, Jovanović, V. Matej, Cvetković,  V.Ćirić

Strelci: 0:1 Radivojević 18. min. 1:1 Xuchen Yao 39.min. penal, 1:2  Zrnezević u 56.  Crvni karton: Rašković u 76. minutu. Sudije: Dalibor Manojlović - Knjaževac, Miloš Mitić - Svrljig  Stefan Vojnić - Boljevac.

Omladinske lige Omladinske lige Omladinska liga Srbije Radnički (P) Napredak
Nema rezultata