XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Vranjanci demonstrirali klasu

01.06.2018 kgsport.info

Fudbaleri kragujevačkog Radničkog 1923 porazom su okončali povratničku sezonu u Prvoj ligi Srbije. Dinamo iz Vranja bio je ubedljiv danas na „Čika Dači“ u utakmici 30. kola i trijumfovao rezultatom 3:0 (2:0).

Bilo je ovo jedno od najslabijih izdanja Kragujevčana pred svojim navijačima ovog proleća. Sa druge strane, Vranjanci su još jednom demonstrirali klasu i pokazali da nisu slučajno izborili plasman u viši rang takmičenja, Super ligu Srbije.

Prevagu su doneli stranci u redovima Dinama – sjajni Okomajin koji je stavio maltene kompletan vezni red Radničkog u svoj džep, odnosno ubojiti Zakarija Suraka, koji je sa dva pogotka na ovoj utakmici još jednom potvrdio epitet jednog od najboljih strelaca Prve lige ove sezone.

Vranjanci su već u 7. minutu mogli do vođstva. Miloš Antić je primetio da je Raičević izašao malo dalje od svog gola, što je iskoristio da ga lobuje, ali je loptu na samoj gol liniji presreo Lazar Petrović i sprečio siguran pogodak.

U 15. minutu odlična akcija Radničkog po desnoj strani. Miljuš je uposlio brzonogog Varajčića, koji se stuštio ka golu gostiju, zaobišao golmana Đurića, ali je u poslednjem trenutku izblokiran od strane defanzivaca Dinama.

Tri minuta kasnije uzvraćaju Vranjanci. Antić je uputio oštar centaršut sa desne strane, a defanzivci domaćeg tima bili su brži od Surake. Na drugoj strani, kapiten Radničkog Aleksandar Varjačić dobro je centirao u 27. minutu, međutim, golman Đurić je izboksovao loptu ispred Đurđevića.

Gosti su do prednosti došli u 39. minutu. Nedeljković je uposlio Luku Stojanovića, koji je neometano prošao po levoj strani, izbio pred Raičevića i rutinski ga savladao za 0:1.

Dva minuta kasnije uzbuđenja na drugoj strani terena. Dugo je trajao taj napad Šumadinaca, da bi na kraju lopta stigla do Dragačevića, koji je gađao suprotan ugao, ali je zamalo bio neprecizan.

Jedna od retkih akcija Kragujevčana pred golom gostiju iz Vranja

U samom finišu prvog poluvremena Vranjanci su uspeli da dupliraju vođstvo. Antić je centrirao sa desne strane ka usamljenom Suraki, kome nije bilo teško da se „pokloni“ i loptu glavom pošalje u mrežu.

Ovaj gol kao da je dodatno deprimirao Kragujevčane, koji su u nastavku susreta delovali još bezopasnije po gol gostiju.

Uspavanost i nonšalantnost fudbalera Radničkog mogao je već u 48. minutu da kazni Nedeljković nakon soloprodora, ali je šutirao u spoljni deo mreže.

Ipak, u 77. minutu domaći su po treći put morali da vade loptu iz mreže. Vukajlović je uputio loptu pred gol Kragujevčana, tamo loše intervenisao Milan Ilić, a odbitak nakon intervencije Raičevića Suraka je pretvorio u pogodak, njegov drugi na ovom meču.

To je bilo maltene sve što smo videli na ovom susretu, ako izuzmemo dobro izveden slobodan udarac Lukića sa preko 30 metara u zaostavnom vremenu, odnosno lukav pokušaj Dušana Stankovića da iznenadi Raičevića udarcem sa svoje polovine terena.

Kapiten kragujevačkog prvoligaša Aleksandar Varjačić, koji je bio možda i jedina svetla figura u prilično bledom izdanju svog tima na današnjoj utakmici, zadovoljan je učinkom ekipe Radničkog 1923 u ovoj sezoni, ali ističe da je moglo i bolje.

Imali smo dosta problema na početku sezone, jer nismo mogli da registrujemo nove igrače, ali smo ostvarili cilj, a to je opstanak u ligi sa ovim mladim timom. Posle pobede nad Temnićem, kada smo osigurali opstanak, ušli smo u sam finiš sezone malo ispražnjeni, pa smo vezali par poraza. Kada se sve sabere, sigurno da smo mogli i bolje, posebno na ovoj poslednjoj utakmici. Jednostavno, isuviše lako smo primili golove u susretu sa novim superligašem, koji je odigrao borbenije od nas. – apsolvirao je utiske Varjačić.

Sjajne partije tokom čitave sezone, ovog vihornog fudbalera svrstale su među najbolje igrače prvoligaškog karavana. Sasvim očekivano, pojedini klubovi su već krenuli u akciju kako bi Varjačića privolili svome jatu. Nas je zanimalo da li će odoleti tim ponudama i ostati na „Čika Dači“ i naredne sezone.

– Što se tiče moje igre tokom sezone, mogu da kažem da sam zadovoljan. Trenutno postoje neke ponude drugih klubova, a da li ću ostati u Radničkom zavisi od dogovora. – otkriva kapiten Radničkog 1923.

RADNIČKI 1923 – DINAMO  0:3 (0:2)

Stadion: „Čika Dača“. Gledalaca: 500. Sudija: Đorđe Novaković (Inđija). Pomoćnici: Novak Novaković (Beograd), Milorad Jovanović (Ljig). Strelci: Stojanović u 39, Suraka u 45. i 77. minutu. Žuti kartoni: Aleksijević (Radnički 1923).

RADNIČKI 1923: Raičević, Marković, Dragačević, M. Ilić, Petrović (od 64. minuta O. Ilić), Miljuš (od 64. minuta Lukić), Vidović, Aleksijević, Varjačić, Vićentijević, Đurđević (od 70. minuta Maksimović)

DINAMO: Đurić, Hristić (od 46. minuta Stojković), Okomajin, Suraka, Stanković, Gašić, Nedeljković, Antić, Stojanović (od 70. minuta Milanović), Vukajlović, Zucović (od 37. minuta Stevanović).

Na konačnoj tabeli Prve lige Srbije posle trideset odigranih kola, Radnički 1923 je zauzeo jedanaesto mesto sa 36 bodova. Plasman u Super ligu Srbije obezbedili su Proleter iz Novog Sada i Dinamo iz Vranja, a iz Prve lige ispadaju Radnički iz Pirota, Temnić 1924, ČSK Pivara i Jagodina.

U ovoj sezoni Radnički 1923 je ostvario svoj primarni cilj, a to je opstanak u ligi, uz postepenu finansijsku stabilizaciju. Klub polako staje na svoje noge, što je osnovni preduslov za bolje rezultate u budućnosti, na koje, nadamo se, nećemo još dugo čekati.

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije Radnički 1923 Dinamo