XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Čačani odoleli

24.02.2018 Vojkan Andrejić

Nisu uspeli igrači Radničkog da donesu sva tri boda sa gostovanja u Čačku. Još jednom se pokazalo da su “unapred dobijene utakmice” najteže, bar što se rezultata tiče. Po veoma hladnom vremenu I terenu teškom za igru, niški tim je dominirao u čitavom toku susreta, ali na kraju nije uspeo svoju nadmoć da materijalizuje.

Mnogo faktora je “išlo na ruku” gostujućem timu iz Niša. Od događanja u samom klubu domaćina, što ćemo ipak ostaviti po strani, ali treba napomenuti., do forme niškog tima, kvaliteta I ambicija u predstojećem periodu. No ništa od toga nije donelo rezultatsku prevagu pa se s pravom može reći da niški superligaš nije osvojio bod u Čačku već je izgubio dva.

Desetkovani domaćini su uspeli da se odbrane, a u 75. minutu preko Brazilca Mateusa postignu gol I izjednače rezultat na 1:1.

Poveli su gosti u 33. minutu kada je strelac za Radnički bio kapiten Aleksandar Jovanović, a pored velikog broja šansi nisu uspeli da iskoriste I brojčanu prednost na terenu u poslednjim minutama utakmice.

Ipak, za propuštenim ne vredi I ne treba žaliti, zadržano je treće mesto na tabeli, a ekipa Bobana Dmitrovića će imati prilike već u sredu da se pokaže kada u derbiju kola na Čairu gostuje aktuelni šampion države, beogradski Partizan.


''Znali smo da nas očekuje organizovan i borben rival. Fudbaleri Borca su igrali izuzetno požrtvovano, ali fer i korektno, tako da su zasluženo stigli do boda. Mi svoje šanse danas nismo znali da iskoristimo i ostaje nam da izvučemo pouke'' - rekao je trener Radničkog Boban Dmitrović.

''Čestitam mojim igračima koji su se izdigli iznad svih problema. Mi danas nismo mogli da računamo na osam igrača, a na klupi smo imali pet omaldinaca i kadeta. Veliki bod smo osvojili kada je u pitanju borba za opstanak, ali i u psihološkom smislu. Momci su se borili, izgarali i pokazali još jednom  da kada se da sve od sebe stiže i nagrada. Gostima čestitam na fer i korektnoj igri'' - rekao je trener Borca Miloš Đolović.


 

 

BORAC – RADNIČKI NIŠ 1:1 (0:1)
Gradski stadion Čačak
Gledalaca oko 200
Sudije: Dalibor Manojlović, Darko Savović, Milan Štulović I Zoran Široki.
Strelci: - 0:1 u 33. Aleksandar Jovanović, - 1:1 u 75. Mateus.
Žuti kartoni: Marinković, Marković (Borac),
Crveni karton: Perišić (Borac) – dva žuta kartona.

BORAC : Mišić, Marinković, Kuveljić (od 58. Romanić), Perišić, Zoćević, Marković, Mateus, Stamenić (od 81. Stamenić), Filipović, Otašević.

RADNIČKI NIŠ : Šaranov, Aksentijević, Bulatović, Miladinović, Subić, Noma, Mićić (od 76. Stanisavljević), Slaviša Stojanović (od 87. Mrkić), Babić, Aleksandar Jovanović, Pavkov.


Superliga Srbije Superliga Srbije Superliga Srbije Borac Radnički