XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Meraklije ugasile "Zmajeve"

23.04.2017 Vojkan Andrejić

Pred, možda, najslabijom posetom od kako se takmiče u elitnoj ligi srpskog fudbala, domaći Radnički je ubedljivo savladao ekipu Voždovca. Pobedile su Nišlije rezultatom 3:0 i uhvatile priključak u borbi za poziciju koja vodi u kvalifikacije za evropska nadmetanja.Gosti iz Beograda su, pred početak utakmice, najavljivali borbu za sva tri boda, ali kako u toku 90. minuta nisu uputili ni jedan šut u okvir gola Radničkog, dobro su i prošli.

Prvo poluvreme je donelo otvorenu igru obeju ekipa, s tim što je Radnički bio opasniji, stvorio nekoliko izglednih šansi za gol,a ekipa Voždovca je svoje napade uglavnom završavala na dvadesetak metara od gola Nišlija. Gosti iz Beograda u prvih 45 minuta nisu uputili ni jedan udarac u okvir gola niškog tima.

Do 15. minuta se igralo uglavnom na sredini terena. Pokušavali su i jedni i drugi da težište igre prenesu pred protivnički gol, pa je vidjena brza i dinamična igra na obe strane.

U 15. minutu Radnički je poveo sa 1:0, a strelac je bio Lazar Arsić. Na sredini terena jedan na jednu visoku loptu je startovao Jovanović i izbio je ka golu Voždovčana. Golman Popović je napustio svoj gol i intervenisao van svog kaznenog prostora. Blok mu je napravio Mihajlov, a golman “Zmajeva” u nameri da je ispuca daleko u polje, učinio je to, ali vrlo slabo i po zemlji. Lopta je na nekih tridesetak metara od njegovog gola došla do Arsića koji nije propustio priliku da je plasira u prazan gol.

Lazar Arsić ponovo strelac - foto Saša Đorđević

Ovaj gol, kao da je uneo pometnju u redove Voždovčana pa su u nastavku igre načinili niz grešaka koje su mogle skupo da ih koštaju. Samo tri minuta kasnije, zadnja linija gostiju je ponovo smušeno reagovala, pa najpre Kojić, a u nastavku akcije Noma, su mogli da povećaju preednost Radničkog. Popović je dobro reagovao nakon šuta Nome, koji je šutirao pod prečku sa nekih 6-7 metara neometan ni od koga.

Imao je Radnički šansu da poveća vodjstvo u 20. minutu, kada su se Noma i Mrkić spetljali u šesnaestercu Voždovca, zatim u 22. minutu kada je Pavlović intervenisao ispred Nome i nekoliko minuta nakon toga, kada su kombinovali Kojić i Jovanović, ali je kapiten Radničkog šutirao pravo u golmana Voždovca.

Početak drugog poluvremena za domaćine samo kako se poželeti može. Krenule su Nišlije silovito i već u 47. minutu poveli sa 2:0. Nakon izvedenog kornera sa desne strane, odbrana Voždovca je izbacila loptu na nekih dvadesetak metara od gola. Loptu je prihvatio desni bek Nišlija Petrović i uputio dijagonalu u kazneni prostor Voždovčana, gde se nalazio kapiten Jovanović i sa desetak metara, iskosa sa leve strane, pogodio “malu mrežu” na suprotnoj strani golmana Popovića, koji je paradom stigao samo da ulepša gol, zakačivši loptu vrhovima pristiju.

Ryota Noma -  foto Saša Đorđević

Nakon drugog postignutog gola “Real sa Nišave” je malo smanjio gas, svesno prepustivši sredinu terena gostima, pokušavajući da brzim kontranapadima ugrozi gol Voždovca.

To im je uspelo u 90. minutu. Arsić je dugim pasom ubacio u vatru Kojića, koji pobegao po desnoj strani i ucentrirao po zemlji na peterac, a Apostolović koji je sve to odlično ispratio sa nekoliko metara ubacio loptu u gol Voždovca, postavivši tako konačan rezultat utakmice 3:0 za Radnički.

U narednom kolu Radnički će ponovo igrati na svom terenu, a u goste im dolazi Javor iz Ivanjice.



RADNIČKI NIŠ – VOŽDOVAC 3:0 (1:0)

Stadion “Čair” Niš

Gledalaca oko 700

Sudija: Majo Vujović (N.Sad), Jovica Milin (Irig), Darko Savović (B.Palanka).

Strelci: - 1:0 u 15. Arsić, - 2:0 u 47. Jovanović, - 3:0 u 90. Apostolović.

Žuti kartoni: Mrkić, Arsić, Stanojević (Radnički), Krasić, Pavlović (Voždovac)

RADNIČKI NIŠ: Zogović, Petrović, Bulatović, Perendija, Stanković, Tomić (od 65. Stanojević), Arsić, Noma, Mrkić (od 76. Travančić), Jovanović (od 88. Apostolović), Kojić.

VOŽDOVAC: Popović, Putinčanin, Mihajlov, Sinđić, Filipović, Pavlović, Nikolić, Marinković (od 71. Ješić), Ćirković, Dražić (od 83. Georgijević), Krasić (od 71. Zec).

 

 

Fudbal Fudbal Superliga Srbije - Play Off Radnički (N) Voždovac
Nema rezultata