XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Denis Ristov, ko bi drugi, rešio najbolji meč ove sezone!

14.05.2017 plusonline.rs

Prva liga 27. kolo: Pirot : Radnički -  ČSK Pivara Čelarevo 1:0 ( 0:0).

Bulajić 8 Bućković 7 ( Ćirić) ,Nikolić 8,  Marković 8  B.Mančić 8 ( Filipović)  Čordaśić 8 , D.Petrov 8 ,N.Petrov 8   Ristov 9 ,M.Mančić 7 , Spasić 7. Rezerve: Ilić, Davidović, Ćirić,  Memedović, Djurić Tolić,  Filipović.

Bio je to jedan od najboljih mečeva ove sezone vidjenih u Pirotu.  Ako ocenimo  da je bila to utakmica na superligaškom nivou, možda bi i umanjili vrednost, jer smo često u toj Super ligi gledali slabiji fudbal.

Sudar dva kvalitetna tima bio je i sudar dva trenera. Mladji Marjan Živković, na kraju je dobio Trivu Ilića, ali ga je dobio onda kada je bivši fudbaler Vojvodine odlučio da promeni taktiku.

Iskreno, skoro nismo videli ekipu koja je tako dobro bila organizovana u svim linijama. Veoma čvrsto sigurno u prvom bloku u zadnjoj liniji, borbeno i pokretljivo u sredini terena, sa toliko kontri da su domaći fudbaleri često bili u problemu.

Radnički je stalno ,,vodio igru,, ali su isto tako, gosti znali da zaustave sve njihove napade, organizuju dobro igru na sredini terena i u kontranapadima ozbiljno ugrožavali gol veoma sigurnog Bulajića .

 U prvom delu meča bilo je mnogo prilika na obe strane. Već u 6. minutu Nemanja Petrov  je prošao desnom stranom šutirao , ali je odbrana na jedvite jadne izbacila loptu u korner. Posle kornera Nikolić šutira glavom , a golman izbacuje loptu u treći korner za samo sedam minuta .

 U 9. minutu moglo je da bude drugačije. Ronald, crnoputi fudbaler, jedan od najboljih u gostujućem timu,  je u kontranapdu bio sam, šutirao je ali je Bućković sa gol linije sačuvao mrežu. . Minut kasnije Tanasić snažno šutira ali kraj gola.

 

  Bila je to borba ,,prsa u prsa,,. Napadali su domaći, gosti se snažno branili i još opasnije napadali.

  Najbolji pirotski fudbaler Denis Ristov je u 20 .minutu mogao da zatrese mrežu. Krenuo je sam, imao je prostor za udarac, odlučio se za povratnu loptu Mančiću i pogrešio. A bio je na sedam metara od gola.

  Gosti nastavljaju u istom stilu brane se dobro, opasno napadaju. U 21. minutu Bulajić je ponovo posle kornera odlično intervenisao.

 Redjaju se dobre akcije i prilike. U 22. minutu tri poteza, Ristov – Mančić, lopta do Spasića koji iz dobre pozicije šutira preko gola.

    Kakav fudbal!!!

   Nije trebalo mnogo vremena, već u 25. minutu Boža Mančić iz dobre pozicije šalje loptu preko gola. Odmah Čelarevčani odgovaraju posle kontre, Ronald pronalazi Ilića, a ovaj sa 15 metara šalje loptu preko gola.

  U 35. minutu videli smo do tada najlepši potez. Centaršut posle kornera, Denis Ristov šutira glavom, lopta upućena pod prečku,  a odlični čuvar mreže  Knežević panterski skače i izbacuje u korner.

  Do kraja prvog dela imao je Nemanja Petrov u 39. minutu prioliku posle kornera je sa 9 metara šutiraop kraj gola.

  

   Da li je Trivo Ilić planirao da u drugom poluvremrenu napadne Radnički, ako je tako mislio,  grdno se prevario, tek, njegova odbrana počela je da puca, sve više igrača bilo je u sredini terena i u napadu. ČSK je želeo pobedu u Pirotu.To se ove sezone u Pirotu  teško ostvaruje!!! Naravno,  protiv Radničkog koji je više napadao i stvarao šanse , trebalo je nastaviti isim načinom.

    Marjan Živković je čekao Triva Ilića da pogreši i pobedio ga. Učestali su napadi Piroćanaca kroz sve razredjeniju odbranu, a gosti su u svojim napadima bili sve bezopasniji.

 Mladi Spasić je u 58. minutu mogao da kazni nesmotrenost odbrane gostiju, šutirao je , ali je lopta okrznula stativu i završila na suprotnoj szrani.

   I onda trenutak koji je rešio meč. Boža Mančić je centrirao sa leve strane, lop+ta je preletela dvojicu odličnih štopera, skočio je neumoljivi Denis Ristov i glavom ciljao u suptrotan ugao! Knežević je konačno kapitulirao! Na semaforu 1:0! Kakva radost u gledalištu, Pirgosi još jače pevaju!

 Trivo Ilić je tako kapitulirao, a Marjan Živković odneo još jednu taktičku pobedu!

  

  I na kraju, ono s početka. Gledali smo odličan fudbal, dva kvalitetna rivala. Prosto čudi da se ovakav tim kakav je ČSK , bori za opstanak. Od svih vojvodjanskih timova, Trivo Ilić je danas Piroćncima predstavio najbolu ekipu!!!

     Da je izdržao do kraja u svojoj zamisli, možda bi se na kraju njegovi radovali. Uz ovo i napomena da je ČSK posle gola nastavio da još više greši, da ,,širom otvori  vrata,, i da je mogao još ubedljivije  da bude poražen.

 Ipak, Čelarevčanima  sve čestitke jer su danas u Pirotu sa Radničkim  odigrali najbolji meč ovog proleća!

 Želimo im uspeh do kraja!

Fudbal Fudbal Prva liga Srbije Radnički ČSK Pivara
Nema rezultata