XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Zeleno-beli prvenac u "Vojvođanskom derbiju"

17.09.2016 fkindjija.com

Već u drugom minutu meča stvara dve više nego izgledne šanse za gol. Prvo je Pejić posle dobrog prodora po desnoj strani napada svog tima ubacio loptu na glavu Lemajića, a ovaj je uputio pod prečku Elesina. Golman se izvio i istu poslao u korner. Posle kornera, Ivanovič šutira glavom i lopta završava na prečki. Istu kasnije odbrana šalje u polje.

U nastavku utakmice zeleno beli su nastavili da pritiskaju rivala. Iz takve igre nisu se stvarale kao pomenute dve prilike za gol, ali su i gosti pokazali svoje zube. Prvo u 20. minutu kada je Stančević ušao u kazneni prostor domaćina, šutirao i pogodio prečku golmana Stanivukovića. Devet minuta kasnije, Todić petlja, gubi loptu, stvara akciju gopstima, a u nastavku Krstevski šutira, slabo kraj gola sa oko 16. metara od domaćeg gola.

Pre tog detalja i prilika za Pejića u 25. minutu. Solo prodor ovog igrača, šut, ali je lopta izbijena u poslednjem trenutku. U 43. minutu i možda sporna situacija u kaznenom prostoru gosta. Bio je to korner za Inđiju, lopta pada ka Ivanoviću, koji je u buketu igrača, pada, traži prekršaj, ali je sudija ostao nem.

I drugo poluvreme je nastavljeno u sličnom ritmu. Zeleno beli su nastavili da pritiskaju gosta, a plod toga je bio gol u 57. minutu.

Opet je Pejić bio taj koji je centrirao sa desne strane, a Rakić je u maniru rasnog strelca šalje u mrežu gosta, 1: 0.

I u nastavku Inđija bolja. Ali priliku za 1: 1 imaju gosti u 71'. Prodor Lazarevića, u kaznenom prostoru sasvim sam Manojlović, šutira u prečku domaćeg gola. Mnogo sreće za Stanivukovića.

Svoj razoran udarac je oprobao Vujasin u 74'. Iz slobodnog udarca sa oko 25 metara od gola gosta šutirao je po sredini gola i nije bilo problema za Elesina.

Gol broj dva je viđen u 80'. Pravi slalom je napravio tada strelac Živanović Promešao je nekoliko igrača iz odbrane Novosađana, a onda iz drugog pokušaja je zatresao mrežu gostiju za 2: 0.

Tek u igru ušli Popović je pokazao svoj raskošan talenat. Lepo je zaobišao nekoliko igrača gostiju, asistirao ka Lemajiću, ovaj je odmah ka Živanoviću čiji je pokušaj sa peterca ipak odbranio golman Elesin. Bila je i to poslednja šansa na utakmici u 90.minutu. 

Inđija. Gradski stadion, gledalaca oko 500. Sudija: Siniša Sremac iz Rume, pomoćnici: Milan Mišić iz Zrenjanina i Marjan Sarka iz Bele Crkve, četvrti sudija: Nemanja Ćirić iz Subotice. Delegat: Radomir Elezović iz Novog kneževca. Strelci: Rakić 57', Živanović (80') – Inđija. Žuti kartoni: Bosančić (54'), Vujasin (77') – Inđija, Šakić (45'), Đurišić (53'), Ilić (87'), Andrejević  (90+3) – Proleter.

Inđija - Proleter 2: 0 (0: 0)

Inđija: Stanivuković, Pejić, Kostić (K), Ivanović, Simunović, Todić, Jovanović (Dolmagić 90+3'), Bosančić, Vujasin (Popović 82'), Rakić (Živanović 70'), Lemjić.

Proleter: Elesin, Lazarević, Milekić, Andrejević, Hrubik (Manojlović 63'), Babić, Đurišić, Milićević (Petrović 46'), Šakić, Stamenić (Ilić 87'), Krstevski. Trener: Zoran Elezović

Fudbal Fudbal Prva liga Srbije Inđija Proleter
Nema rezultata