XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

KiŔa golova i kartona pored pruge

06.04.2015 Ŕumadinac

Posle teškog poraza u Novom Pazaru od Jošanice (6:0) fudbaleri srpskoligaša iz Beloševca brzo su se oporavili od šoka i juče na svom terenu zbeležili veoma važnu pobedu. Savladali su borbenu ekipu Bana iz Raške, koji se kao i Beloševčani bori za opstanak u Srpskoj ligi „Zapad“. Bio je to susret 18. kola, koji je protekao u pravoj prvenstvenoj borbi, bez kalkulacija, a obeležen je sa šest golova i osam žutih i jednim crvenim kartonom.

Pored zadataka u odbrani, štoper Aleksandar Ljubisavljević postigao dva gola za Pobedu (Foto: M. Jovičić)

Promrzli gledaoci, na početku utakmice, za 13 minuta, videli su tri pogotka. U osmom minutu poveo je domaći tim, koji se prvi put pojavio u crvenim dresovima sa reprezentativnim grbom – poklonom Fudbalskog saveza Srbije, posle krađe sportske opreme iz službenih prostorija u Beloševcu. U prodoru je bio Stefan Kostić i oboren je ispred kaznenog prostora RašÄana. Udarac sa oko 18 metara odlično je izveo Ljubisavljević i loptu preko „zida“ poslao u desni gornji ugao golmana Radovanovića. Međutim, radost domaćina trajala je samo minut. Posle brze akcije preko leve strane i ubacivanja Lopatića pred gol, Petrović je vratio loptu do slobodnog Đorđevića, koji je sa sedam-osam metara savladao Marka Kostića i izjednačio na 1:1.

U 13. minutu, Beloševčani su ponovo došli u vođstvo, a strelac je bio novajlija Deljanin, posle velike gužve u petercu gostiju, koji je odbijenu loptu smestio pod prečku za 2:1.

Gosti se nisu predavali i propustili su dve prilike za izjednačenje. U 20. minutu golman Kostić je dobro reagovao, a potom je šut Simića glavom sa gol-crte izbacio štoper Dunđerović. Pokušao je i Vukićević sa distance, ali je golman Beloševčana bio siguran.

U finišu prvog poluvremena i oslobađanja od pritiska gostiju, domaći tim je u 41. minutu povećao vođstvo i postigao, možda i odlučujući pogodak na utakmici. Korner sa leve strane izveo je iskusni Simić, a pred golom RašÄana najviše je skočio Dunđerović i loptu poslao u levi gornji ugao golmana Radovanovića. Pred odlazak na odmor ,napadač Kostić je sa 16 metara pogodio stativu gostiju.

U drugom poluvremenu RašÄani su igrali nervoznije i nepotrebno dobijali kartone, ali su uspeli u 55. minutu da preko Đorđevića postignu i drugi pogodak i utakmicu dovedu u rezultatsku neizvesnost – 3:2.

U 75. minutu, gol-šansu nije iskoristio Deljanin, posle dobre asistencije Kostića, kada se našao oči u oči sa golmanom gostiju i šutirao preko gola. Samo minut kasnije, golman Beloševčana sprečio je izjednačenje kada je zaustavio Vukićevićev šut glavom sa nekoliko metara. U 78. minutu, Bane je ostao sa igračem manje, zbog isključenja rezerviste Zečevića, samo pet minuta posle ulaska u igru, zbog udaranja beka Beloševčana Bjelanovića.

I kada se lomio rezultat, štoper gostiju Bošković oborio je Kostića u prodoru u svom kaznenom prostoru i sudija Kurlagić iz Užica dosudio je u 80. minutu penal za Beloševčane. Siguran sa 11 metara bio je Ljubisavljević i postavio konačan rezultat 4:2 za domaćina. U poslednjim minutima utakmice Rakić i Kostić su propustili prilike da domaćin zabeleži i ubedljiviju pobedu.

- Bilo je važno da igraČe povratimo posle utakmice u Novom Pazaru odigrane na manjem terenu sa veštačkom travom uz neobičnu atmosFeru i suđenje.Ovo nam je bitna pobeda protiv dobre ekipe Bana, kojem su bodovi bili važni kao i nama. Još igramo u grču, ali se nadam da će biti sve bolje i bolje. Postigli smo četiri gola, ali smo imali još toliko šansi koje nismo iskoristili. U narednom kolu idemo u goste Šumadiji koja je na boljoj poziciji, ima jači tim i dobru organizaciju. Oni su favorit, ali pokušaćemo na Bubnju da odigramo maksimalno i pobedimo, a ako naš komšija bude bolji čestitaćemo mu – rekao je za „Šumadijapress“ Mile Stanković, trener Pobede Beloševac, posle jučerašnje dobre igre na svom terenu.

Drugi kragujevački srpskoligaš i u revanšu poražen je u Valjevu od Budućnost Krušika sa 2:0. U ostalim susretima 18. kola Srpske lige „Zapad“ postignuti su sledeći rezultati: Loznica – Šumadija (A) 0:0, Karađorđe – Jasenica 1911 1:0, Smederevo 1924 – Železničar 1:0, Jedinstvo – Jošanica 2:1, Rudar – Sloga (P) i Zvižd – Polet 0:0. U vođstvu je Loznica sa 43 boda, 10 više od drugoplasiranog Železničara iz Lajkovca. I pored poraza, Šumadija 1903 je zadržala osmo mesto, a u naredcnom kolu dočekuje prvog komšiju – Pobedu Beloševac. U ostalim susretima 19. kola sastaju se: Karađorđe – Loznica, Jasenica 1911 – Zvižd, Polet – Rudar, Sloga (P) – Budućnost Krušik, Bane – Jedinstvo, Jošanica – Smederevo 1924 i Železničar – Šumadija (A).  

POBEDA BELOŠEVAC – BANE 4:2 (3:1)

BELOŠEVAC – Igralište: Pored pruge. Gledalaca: 100. Sudija: Milan Kurlagić (Užice). Pomoćnici: Marko Đoković (Čačak), Nikola Obradović (Batočina). Strelci: Ljubisavljević u 8. i 80. (iz jedanaesterca), Deljanin u 13. i Dunđerović u 41. minutu za Pobedu Beloševac, Đorđević u 9. i 55. minutu za Bana. Žuti kartoni: Bjelanović, Jevremović (Pobeda Beloševac), Dimitrijević, Tomović, Simić, Đorđević, Lopatić, Vukićević (Bane). Crveni karton: Zečević (Bane), u 78. minutu .

POBEDA BELOŠEVAC: Kostić, Bjelanović, Jevremović (Rakić), Ljubisavljević, Dunđerović, Pejčinović, Vukomanović, Deljanin, Đuričić (Kilibarda), Simić (Bubanja), Kostić.

BANE: Radovanović, Dimitrijević, Simović, Tomović, Bošković, Petrović (Glavonjić), Simić, Đorđević, Lopatić, Vukićević (Zečević) Tomašević (Banović).

IGRAČ UTAKMICE: Aleksandar Ljubisavljević (Pobeda Beloševac).

Fudbal Fudbal Srpska liga Zapad Pobeda Bane
Nema rezultata