XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Kuda ide fudbalska igra???!!!

20.05.2015 plusonline.rs

Radnički  danas dočekuje Trstenik. Sećamo se da je ova ekipa ,,prala,, kartone za meč u Vranju. Iskreno želimo da Nenad Vasić i drugovi dodju u kompletnom sastavu i da se u sredu na uglednom pirotskom staduionu koji senke nema, IGRA FUDBAL! Trsteničani znaju da će biti tako i zbog toga verujem da će igrati ne samo u najjačem sastavu, već i da će se  IGRATI FUDBAL, za razliku…

 

radnicki

Nadamo se fudbalu! Igra može da počne!

I Počelo je otvoreno sa obe strane. Radnički oslabljen bez Miloša Nikolica u odbrani i kreatora igre Bojana Stamenkovica, zbog žutih kartona. 4. minut Posle centarsuta sa desne strane Peric je u padu ispred Vasica uhvatio loptu. 6.minut M. Mančićkasni da ubaci  loptu u mrezu. 8. minut M. Mančić sutira glavom pogadja unutrašnji deo stative, lopta se odbija u polje. 9. Z.Dimitrov beži odbrani, ali golman i štoper Milić intervenišu. Sudija Milanović ,,po svom kriterijumu,, pokazuje vec dva zuta kartona domacim igracima Stojkovicu i Petrovicu. Da ,u Pirotu se uvek sudilo slobodno i ,,50-50,,! Bravo,to je pravi fudbal!

Posle velike borbe, nekoliko dobrrih prilika Pirocanaca i kontranapada gostiju, konacno su izuzetno, naglaseno borbeni gosti kapitulirali. Pirotski mister gol,neuhvatljivi Zeljko Dimitrov ,,protutnjao,, je kraj vremesnog, sporog Milića, koji ga ni ,,lasom,, ne bi uhvatio, utrcao u sesnaesterac , prevario Djurića i ,,zakucao,,u mrezu. Do kraja prvog dela jos nekoliko napada domacih i jos jedan karton pirotskom fudbaleru B.Mancicu. Mladi sudija Milanovic, koga znamo kao pravednog,ambicioznog arbitra, malo je preterao u prvom delu! Zasto ne, u Pirotu je sve moguce,da se igra slobodno, sudi slobodno…

Zasto toliko nervoze? U drugom poluvremenu ,u 60. minuti, incident bez razloga, rasprava, guranje igraca. Ceh je platio Slobodan  Stojković , Milanović mu je pokazao crveni karton. Da li je  mladi arbitar  zeleo vise nego sto je potrebno za ovaj mec koji se igra samo za prestiz, (SVE JE ODAVNO GOTOVO), tek zaista bez razloga. Pokazao je osam zutih i jedan crveni karton!!! ŠTETA. A hteli smo dobar fudbal. Igra;i nervozni! Zasto!? Sudija nervozan! Zasto!? A tako mlad!!!!!

75. minut Radnicki , iako sa igracem manje,nadmocniji. Redjaju se prilike pred golom, ali … Nema golova u nastavku,i dalje 1:0. Tri izgledne sanse za dva minuta imali su Dimitrov, Momic i Filip Djordjevic, zamenio je umornog Tolica, ali lopta nece u gol. I kada se ocekivao gol u mrezi gostiju,kontranapad,Vasic sam,lopta pogadja unutrasnji deo stative i zavrsava u mrezi. 81. Minut Goool Vasic 1:1.Milanovic je produzio,igra’e se jos pet minuta.M.Mancic je pogodio precku. Još dva napada i dve prilike. Nema golova više!!! Sudija pokazuje deveti zuti,mada su se strasti smirile.Uostalomu  u Pirotu je uvek tako. Gosti prete na kontru.Milanovic se takodje malo utisao! Nema i nije ni bilo razloga za sukobe, nervoyui, kartone… Prestiž, ok. Ali!
La comedia e finita!

Trener Vojkan Aleksic, nastojao je da I dalje bude na nivou , finog, postenog sportskog radnika!!! Preispitujemo sebe, fudbal kao igru, atmosferu. Sve oko igre! Ako je o vo to! Da dižemo ruke, da se predajemo! Sila! I u fudbalu vlada sila!!! Ovo nije dobro za zdravlje!
A sad , evo primera I poruke iz Pirota. Posle svega, a bilo je čarki, nervoze, pogledajte kako se mirno izlazi sa terena u Pirotu! Ruka ruci, igrači, sudije, nema pretnji, tenzije. Čestitke!!! Pirot je grad! Veliki, fudbalski grad! Dostojanstvveno izdržava na nogama i ove godine! Ali dokle, bre!!!

Toliko !
Dovoljno!
Možda i  previše.
Ovaj fudbal ne zaslužuje ni ovo!

Srpska liga 27.kolo: Pirot:   Radnički – Trstenik 1:1 ( 1:0)

Radnički Perić 7, Stojković 7, B. Mančić 7, Ivanov 7 , Petrović 7, Petrov 7, Tolić 7( Djordjevic 7), Ristov 7 ( Penčić), M. Mančić 7 , Dimitrov 8, Momić 8 ( Ćirić ). Rezerve: Pešić, Penčić, Đorđević, Spasić,Apostolović, Đurić, Ćirić.

Igrač utakmice Željko Dimitrov. Crveni karton Stojkovic, devet zutih kartona!!!

Fudbal Fudbal Srpska liga Istok Radnički (P) Trstenik PPT
Nema rezultata